Vanaf welke leeftijd hoofdkussen in bed???

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Hopmarjanneke, 21 jan 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Hopmarjanneke

    Hopmarjanneke VIP lid

    10 jul 2008
    13.508
    496
    83
    Vrouw
    Docent Frans (in opleiding)
    Duitsland
    Onze oudste wordt in april 3 en is een fervent buikslaapster en dan het liefst met opgetrokken knietjes (zoals in de reclame van Dampo ;) ) Ze slaapt sinds een paar maanden in een groot bed, maar nog wel zonder hoofdkussen. En nu vroeg ik me eigenlijk af vanaf welke leeftijd jullie een hoofdkussen in bed leggen???
    Zolang ze zo blijft buikslapen (heeft ze trouwens wel een beetje van mama :D ) heeft ze niet echt een kussen nodig..... maar ja.... hersenspinsels hè.
     
  2. mariska72

    mariska72 Fanatiek lid

    25 apr 2006
    2.179
    0
    0
    Ergens in t noorden
    Hier bijna gelijk een hoofdkussen gegeven toen hij naar een normaal bed ging..hij was 1jr en 9maand toen. Denk dat hij net 2 was toen hij een kussen kreeg. Ook hij is een buikslaper maar hij vindt een hoofdkussen heerlijk. Het is wel zo'n slap ding trouwens.
     
  3. Antares

    Antares VIP lid

    17 nov 2008
    19.894
    3
    38
    hier bijna 4 jaar en nog steeds geen kussen hoor...soms ligt ze op een sierkussentje maar ze gooit het zelf weer weg ook. Zolang ze het niet nodig heeft om te slapen waarom dan geven....
     
  4. adi

    adi Niet meer actief

    Het is per kind verschillend. Hier hebben 2 kids een kussen vanaf ong 26 maanden. Mijn derde dochter wil er geen dus zij blijft er voorlopig zonder slapen.
     
  5. Gwenolyn

    Gwenolyn VIP lid

    13 jan 2009
    7.067
    0
    0
    Met 1.5 jaar is ze naar een peuterbed overgegaan, en toen ook een hoofdkussen gekregen (zo'n peuter hoofdkussen).
    Ze slaapt ook graag op haar buik, met opgetrokken knietjes (als ze zo slaapt, past ze gewoon op haar hoofdkussen), maar ze vind het wel fijn om er met haar hoofd op te liggen.
     
  6. Hanneke

    Hanneke VIP lid

    18 jun 2007
    14.893
    275
    83
    Onze roze wolk!
    Hier krijgen ze een kussen als ze het zelf willen, wel hebben wij voor onszelf zoiets van, wel pas wanneer ze niet meer in een ledikantje liggen, maar denk dat dat 'bijgeloof' is hoor ;)!

    Jongste (ruim 2.5jr) ligt nog in het ledikantje dus die 'krijgt' er geen. De oudste twee (4jr) willen er geen, hebben het er weleens over of ze een kussen willen in bed, maar nee willen ze niet. Terwijl als ze bij ons in bed liggen ze dol zijn op onze kussens, ze willen ze niet in hun eigen bed, tja ach voor ze 18 zijn slapen ze vast op een kussen :p!
     
  7. mamavanmeisje

    mamavanmeisje Fanatiek lid

    17 jan 2010
    3.076
    0
    0
    Haha, dat hoeft niet hoor. Ik gebruik alleen een kussen voor het lezen (liggend). Zodra ik ga slapen (op mijn buik) dan doe ik 'm weg. :) Ik vind het voor een buikslaper eigenlijk een ander verhaal.

    Mijn dochter heeft een rolkussen om tegen aan te leunen als ze rechtop zit. Toen ik dat kussen niet in bed had lag ze helemaal tegen het harde hoofdeinde aan. Ik dacht; ze krijgt vast een plat hoofd :$ Daarom ligt ze nu met haar hoofd op het matras en tegen het rolkussen aan.Dat gaat prima.
     
  8. Popkoorn

    Popkoorn Niet meer actief

    onze zoon word over 2 weken 3 jaar, hij wil wel een kussen, maar gek genoeg als hij slaapt schuift hij hem aan de kant en gaat verder slapen op het stukje waar geen kussen ligt,

    of midden in de nacht probeert hij zijn kussen weg te doen,

    dus echt lekker op slapen doet hij niet, hij vind het wel fijn om ermee in slaap te komen,
     
  9. silvermist

    silvermist Niet meer actief

    ons meisje van bijna 2 slaapt met een sierkussentje die ze ooit van papa heeft gekregen, ze pakt hem er zelf bij en als ze wakker is zet ze het kussentje tegen het hoofdeind en gaat dan "lounchen" :D
     
  10. Lisabeth

    Lisabeth Bekend lid

    15 jul 2008
    564
    0
    0
    Ik dacht eigenlijk altijd dat dat tot een bepaalde leeftijd niet goed voor ze was, ivm de rug ofzo? Maar dat zal dan misschien een fabeltje zijn. Mijn zoontje heeft geen kussen, wel hebben we zijn kussensloop liggen, dat was bij mij en mijn man toen wij klein waren ook zo. Mischien iets typisch brabants?;)
     
  11. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Hier nog geehoofdkussen, maar ik heb sinds deze week wel het voedingskussen aan het hoofdeind liggen. Hij stoot vaak 's nachts met zijn hoofd tegen het bed. Maar dat gebruikt hij niet als hoofdkussen. Als hij op zijn buik ligt (inderdaad ook een 'dampo-slaper hier) dan ligt hij wel vaak op zijn beer.
     
  12. 2012mama

    2012mama Fanatiek lid

    12 aug 2011
    3.324
    158
    63
    Vrouw
    Drenthe
    Hier sinds een maandje een kussen, dus met 2,5 jaar
     
  13. Snoopy1983

    Snoopy1983 VIP lid

    11 feb 2008
    9.512
    4.709
    113
    Vrouw
    Onze dochter is bijna 3 en slaapt ook nog zonder kussen, heb er een tijd geleden wel een gekocht maar ze wil er nog niet op slapen. Komt vanzelf;)
     
  14. Elmo

    Elmo Niet meer actief

    R., heeft meteen een hoofdkussen gekregen toen hij in een groot bed ging..maar ligt er volgens mij nooit op :D
    We hebben hem uit gewoonte gekocht, tis zo'n heeeel dunnetje :D (staat leuker met zijn dekbedovertrek haha)
     
  15. Hopmarjanneke

    Hopmarjanneke VIP lid

    10 jul 2008
    13.508
    496
    83
    Vrouw
    Docent Frans (in opleiding)
    Duitsland
    Dank voor de reacties.

    Ik moet wel zeggen dat we een soort van bescherming op het hoofdeinde hebben gemaakt hoor. We hebben een IKEA-bed met spijlen, dat vonden we niet een lekker idee omdat ze echt zo ver mogelijk naar boven kruipt. Dekbed hebben we dan ook niet ingestopt aan het voeteneind.

    Ik laat het dan eerst maar aan dochterlief over wanneer ze een kussen wil of niet. :D
     

Deel Deze Pagina