Waar let jij op als je een zwembadje in de tuin zet?

Discussie in 'Rondom water' gestart door VeiligheidNL, 19 mei 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. VeiligheidNL

    VeiligheidNL Veiligheidsexpert

    5 mrt 2014
    542
    4
    18
    Signaleren, onderzoek naar veiligheid en het stimu
    Amsterdam
    Na dit weekend wijst de thermometer weer boven de 20 graden aan! En dat betekent voor de kleintjes vaak: spetteren in het opblaasbad(je)!

    Voor kinderen is een zwembadje in de tuin of op het balkon één groot feest. Zorg wel dat je altijd toezicht houdt op je kind.

    Een kind kan al verdrinken in een klein laagje water. De meeste ouders denken dat ze wel gealarmeerd worden als hun kind onder water raakt, maar dat is in de meeste gevallen niet zo. Een kind verdwijnt vaak geluidloos onder water en gaat niet spartelen. Constant toezicht is daarom heel belangrijk.

    Spreek, vooral als er meer volwassenen zijn, goed af wie er op de kinderen let. En laat je niet afleiden door de telefoon of je laptop. Haal ook het water uit het badje als het badderen voorbij is. Dan kan je kind niet op een onbewaakt moment alsnog in het water terechtkomen.

    Waar let jij op als je een zwembadje in de tuin zet?

    Groet, Angela
    VeiligheidNL
     
  2. Mooiezomer

    Mooiezomer Fanatiek lid

    22 apr 2017
    2.055
    875
    113
    Vrouw
    Mijn dochtertje vindt water geweldig! We doen dan ook al een paar maanden aan babyzwemmen. Met deze warme dagen zet ik het kleine zwembadje op in de tuin. Natuurlijk mag ze nooit alleen zonder toezicht in het badje blijven. Ik ga in het gras naast het badje zitten. Mocht ze onderuit glijden dan kan ik haar direct oppakken. Ik blijf altijd bij haar.
    Waarschijnlijk raakt ze niet in paniek als ze onder water komt (dit doen we bij zwemles ook vaak) maar neem geen enkel risico.

    Daarnaast let ik er op dat het badje in de schaduw staat en niet in de wind. Alles wat ik nog zou kunnen hebben heb ik binnen handbereik. Zeker nu ik zwanger ben en ik minder snel opsta, vind ik dit belangrijk.
     

Deel Deze Pagina