Kat & baby, hoe gaat dat?

Discussie in 'Kraamtijd' gestart door jeshh, 25 apr 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. jeshh

    jeshh Niet meer actief

    Oh ik had totaal gemist dat hier nog reacties waren, sorry!
    Hartelijk bedankt, we gaan het meenemen. Ik hoop zo dat het goed gaat allemaal. Maar met jullie super-tips moet dat toch lukken :D Thanks!
     
  2. Blijdorp

    Blijdorp Niet meer actief

    Hey, ik heb niet alle reacties gelezen maar heb wel een kat (met gekkenuurtjes) en een baby van 10 weken. Mijn ouders hebben mijn dochter naar binnen gedragen zodat de kat geen hekel aan ons zou krijgen vanwege de nieuwe huisgenoot.
    De eerste week is de kat niet in dezelfde kamer gekomen als de baby (vond hij eng). Daarna rende hij de kamer uit als ze een geluidje maakte. Vervolgens rende hij alleen weg als ze hard huilde en nu blijft hij gewoon zijn eigen ding doen.
    We hebben ervoor gezorgd dat hij geen mogelijkheid heeft om in de box/ het bedje / de wieg te springen en als ze in haar wipstoel zit houden we hem goed in de gaten.
    Hij snuffelt af en toe aan haar en komt soms op schoot liggen als we haar vast houden. Zijn gekkenuurtjes heeft hij nog steeds maar daarbij blijft hij bij de baby uit de buurt :)
    Misschien stelt het je een beetje gerust?
     
  3. Nanoe2

    Nanoe2 Niet meer actief

    Hier is de kleine er nog niet, maar zijn al vanaf het begin bezig om ze eraan te laten wennen.
    Zo mogen ze al maanden niet op de babykamer komen.
    Toen alle meubels erin gezet werden, hebben we ze even een rondje laten lopen en er weer uit.
    Als ik daar nu bezig ben blijven ze ook alle 4 op de drempel zitten wachten.
    In de box ligt nu aluminiumfolie. En alles wat we anders wilde zetten qua meubels ed hebben we al weken geleden gedaan.

    Plan is ook dat de katten in de kraamtijd ook echt wel een poos op de slaapkamer mogen en bij de baby mogen komen kijken.
    Geldt hetzelfde voor de hond trouwens, maar die is gek op kinderen, dus maak me daar niet echt zorgen om.
    Verder hebben we duidelijk afgesproken dat we de katten ook aandacht moeten blijven geven.
    Ze zijn ook altijd al gewend om naar ons toe te komen voor aandacht ipv andersom.
    En hebben elkaar ook nog, zijn echt 4 maatjes. Dus hoop dat een nieuw gezinslid zo makkelijk geaccepteerd wordt.
     
  4. Zoe123

    Zoe123 VIP lid

    9 feb 2013
    11.423
    5.510
    113
    Vrouw
    Onze kinderen zijn opgegroeid met een kat die er nu niet meer is (ouderdom).
    Hij was de allerliefste :)
    Zijn enige wens was er bij te mogen zijn. Geaaid te worden. Knuffelen.
    Ik leerde de kinderen dus om nooit aan de staart te trekken.
    En zachtjes te knuffelen. Dat laatste lukte natuurlijk niet altijd,
    maar dat vond hij niet erg. We missen hem vreselijk maar hij heeft ons heel veel
    liefde gegeven ❤️
     
  5. Freddel

    Freddel Fanatiek lid

    30 mrt 2015
    1.305
    406
    83
    Hier ook ballonnen in de box en aluminiumfolie in de maxicosi en kinderwagen. De folie vinden katten verschrikkelijk om op te lopen (waarom weet ik niet) dus ik heb de eerste keer dat de katten in de kinderwagen sprongen er gelijk aluminiumfolie in gedaan en ze er weer in gezet. Dat vonden ze zo eng dat ze eruit sprongen en er nooit meer in zijn geweest:D
    Verder hier twee poezen waarvan een rustig en de ander een wildebras. Beide katten vermeden de baby in het begin. De rustige hebben we zelfs de eerste weken amper gezien. De wildebras was wel nieuwsgierig maar vond het ook eng.
    Nu na 1 jaar gaat het nog steeds prima. De rustige kat vermeid dochter nogsteeds en de wildebras is heel rustig bij mijn dochter. Ze heeft ontdekt wat het zakje met snoepjes voor de katten is en schudt hier heel wild mee zodat de kat eraan komt. Dan mag ze een snoepje geven.. beide blij:D
     
  6. G89

    G89 VIP lid

    18 sep 2008
    9.911
    1.188
    113
    Nederland
    Hier ging dat prima. We hadden de box al vroeg op staan zodat hij er aan kon wennen één keer heeft hij geprobeerd er in te klimmen. We hebben 'm direct er uit gejaagd en daarna nooit weer voorgekomen. Baby kamer was altijd dicht, daar had hij niets te zoeken.

    Inmiddels is m'n zoon 5 en kater 11 en het zijn dikke maatjes. Elke avond als m'n zoon op bed gaat dan gaat de kater mee en die blijft bij hem liggen tot wij ook naar bed gaan.
     
  7. Chocoladekoekje

    Chocoladekoekje VIP lid

    25 mei 2010
    7.799
    43
    48
    Onze katten waren nog heel jong toen de oudste geboren werd en vlogen ook regelmatig samen door het huis. Maar de baby, daar bleven ze echt wel vandaan! Ze hebben er heel erg aan moeten wennen: de eerste nacht zaten ze grommend onder het bed toen ze huilde haha! Na een paar weken bleef onze kater nog keurig bij haar uit de buurt, maar onze poes was (en is nog steeds!) dikke vriendinnetjes met haar. Altijd bij haar liggen, kwam er bij als we haar op schoot hadden.. We moesten alleen echt zorgen dat de deuren van de slaapkamers dicht bleven, anders ging ze erbij in de wieg liggen, en dat vond ik niet zo'n goed idee. Maar ze deed heel rustig en voorzichtig en liep echt niet over haar heen. Volgens mij voelen dieren dat wel aan.
     
  8. Lafelife

    Lafelife Fanatiek lid

    25 apr 2017
    1.604
    1.064
    113
    Vrouw
    Onze kater en mijn zoon zijn geweldig samen. Maar er zit ook echt geen kwaad in die kat. Mijn zoontje valt vaak aan de borst in slaap, en dan komt de kat er heel dicht naast liggen en dan mag mijn zoon hem aan zijn oortje wriemelen. En zo valt hij bijna elke avond is slaap. Heel
    Schattig. We hebben ook een poes, maar zij blijft wat meer op afstand.
     
  9. Lizzy1986

    Lizzy1986 Fanatiek lid

    22 feb 2011
    4.230
    28
    48
    Vrouw
    Noord-Brabant
    Hier ook een kat en ondertussen drie kids :p Die van ons kruipt ook altijd in tassen, manden en alles waar hij niet in moet zitten :p
    Hier ook elke avond iets in de box anders kruipt de kat erin.. Idem met de kinderwagen en maxicosi.. Hou de slaapkamerdeur van de kleine ook echt dicht want anders vind ik hem in het ledikant.. Behalve als de baby er in ligt.. Kat moet er niks van hebben.. Is nog nooit per ongeluk ergens in gesprongen toen de baby er in lag. Heel soms komt hij ff snuffelen.. Maar verder laat hij haar echt met rust.. De jongens daarentegen hebben af en toe wel een tik van hem te pakken (zonder nagels gelukkig), maar ja dan lokken ze het wel een beetje uit.

    Idd spullen waar je hem niet in wil hebben afschermen.. En niet vergeten de kat ook aandacht te geven :)
     
  10. jeshh

    jeshh Niet meer actief

    Pluspunt nummer 1: De katten geven helemaal niks om de box die we voor de zekerheid (en voor de leukheid) al hebben neergezet! Dus geen ballonnen nodig :D

    Nu afwachten nog tot de kleine er is natuurlijk :)
     
  11. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.825
    14.155
    113
    Hier gaat het goed, met twee katten van 5 en 7 jaar. De oudste is voorzichtiger en is licht, de jongste is lomp en soort van garfield bouw. In t begin toen onze dochter nog veel huilde zaten er huiltjes tussen dat de katten elkaar aanvlogen. Een kat is een tijdje meer buiten geweest dan normaal, maar komt nu weer op zijn vaste tijden naar binnen. In de baby zelf zijn ze niet echt geinteresseerd behalve wanneer ze eten krijgt, dan moeten ze ineens OOK op schoot. Uiteindelijk aan weten te leren dat ze er naast mogen maar niet op de baby (ook niet met die pootjes op haar voetjes). Als ze krampjes heeft moet en zal de oudste kat ineens zo dicht mogelijk bij haar zijn en komt naast haar liggen als ik haar in mn armen heb op de bank. Baby wordt er rustiger door en kat ligt driftig te spinnen tegen haar aan. Ik laat haar nooit zonder toezicht alleen met de katten en haar kamerdeur zit altijd dicht. Box is even een gevecht geweest in het begin want dat lag wel lekker, maar ze weten nu dat die niet van hun is. Maxicosi is door de jongste kat ontdekt maar idd regenhoes er overheen en hij is niet leuk meer. De oudste kat komt mij ophalen nu bij bepaalde huiltjes, zo van 'doe daar eens wat aan!' en bij andere huiltjes draait meneer zich even lekker om. Tot nu toe heeft die oudste het verschil in huiltjes beter door dan wij, dr zitten soms hele kleine nuances in nu mevrouw dr stem ontdekt hij hoort ze wel en wij niet altijd, dus kijken we bij twijfel naar de kat en leren van hem verder.
     
    jeshh vindt dit leuk.
  12. jeshh

    jeshh Niet meer actief

    Dat is wel echt bijzonder, dat jullie kat jullie meisje zo goed kent en in de gaten houdt! Mooi hoe de dierenwereld werkt he!
     
  13. Kim13891

    Kim13891 Lid

    14 nov 2016
    89
    8
    8
    Hier een jonge kat van nu 2 jaar.
    Dieren weghouden bij baby's werkt over het algemeen averechts. Omdat de baby dan een "indringer" wordt.
    Wij hebben hier de box bijvoorbeeld al vroeg tijdens de zwangerschap neergezet. En nu ben ik iemand die vind dat gedrag een consequentie heeft haha. Zowel goed als slecht. Dus het is onze kat 3 keer tegengevallen hoe leuk de box is. Hij heeft straf gehad en bij hem werkt alleen een tik. (Als dierenarts assistente heb ik een hoop geprobeerd haha) nu kijkt hij niet meer naar de box om.
    Op de slaapkamers komt hij niet. Hij mag van begin af aan al niet boven komen.

    Moet wel zeggen dat hij ons idee van een baby nou niet het meest fantastische idee vond hahaha. Hij ontweek mij de hele zwangerschap en nu ontwijkt hij onze zoon. Dus hij rent of naar de schuur via het luikje of gaat ergens hoog zitten.
    Enkele keer komt hij bij me liggen als ik mijn zoon (9mnd) op schoot heb en laat zich dan ook wel aaien. In het begin hebben we de baby in maxi cosie in de kamer gezet en onze kat even laten snuffelen. En gezorgd dat visite hem ook even een aai gaven.

    Verder zorgen we ervoor dat de kat weg kan vluchten. En laat ik ze eigenlijk nooit alleen samen. Daarnaast zal onze zoon straks moeten leren dat de krabpaal een no go is mbt het aaien of pakken van de kat. Dat is zijn rustplaats.

    Moet zeggen dat het hier prima gaat. Zeker nu onze zoon al tijgerend het huis verkent! ;)
     
  14. madelein

    madelein VIP lid

    28 feb 2011
    6.755
    623
    113
    Wij hebben ook een kat, waar we nu voor op zoek zijn naar een goed huisje.
    Ze begon in huis te plassen toen ik zwanger was, en doet dat nog steeds :(. Puur stress door de kleine meid. Ze valt absoluut niet aan of zo, maar is gewoon bang voor de kleine. Ze ligt alleen maar boven, en komt pas naar beneden als de kleine s avonds op bed ligt.
    Voor onszelf hebben wij dus nu de keus gemaakt om op zoek te gaan naar een fijn huisje voor haar, waar ze zichzelf kan zijn.
    Het voelt wel dubbel, want we zullen tzt wel een ander katje in huis gaan nemen waarschijnlijk. Maar het beestje is echt niet happy. We doen haar overigens niet naar een asiel of op marktplaats! Alleen als het via via lukt gaat ze naar een ander huisje.
     

Deel Deze Pagina