Baby extreem veel honger, wij zijn ten einde raad

Discussie in 'Flesvoeding' gestart door Duna, 26 mei 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Duna

    Duna Bekend lid

    14 aug 2015
    673
    24
    18
    Hoi!

    Onze baby is nu 8 weken oud, weegt 5,7kg en is 60cm (grote baby volgens het cb). Nu is hij al vanaf het begin een enorm hongerig kereltje. Na zijn voeding komt hij na 2 uur alweer voor de volgende voeding, maar dan mogen we van het cb niets geven (behalve een paar ml water). Dus dan rekken we het tot 3u na de voeding. Dit betekent non stop dragen en wandelen, speen erin, hij spuugt hem telkens uit dus doe ik hem er weer in en dat een uur lang. Al het andere werkt niet, hebben we al geprobeerd.

    Het cb zegt dat hij 5x150ml moet drinken, maar hij haalt 6 flessen op een dag niet eens dus laat staan 5. Gisteren heeft hij 7x135ml gehad en nog moeten wij hem iedere keer zo sussen als ik beschreven heb.
    Gisteren heeft hij een voeding gehad om 3u, 6u, 9u, 12u, 15u, 18u, 21u. Meestal slaapt hij goed van 21u-3u ongeveer en komt dan dus ook niet voor een voeding.
    Ophogen heeft tot nu toe nog geen enkele keer verschil gemaakt. Nutrilon forte helpt ook totaal niet. Nu werd er gedacht aan een koemelkallergie dus nu sinds 1,5 dag over op nutrilon pepti. Dat leek een halve dag een wereld van verschil te maken maar gisteren was het weer net zo erg.
    Hij huilt dan ook niet maar krijst alsof we hem zwaar aan het mishandelen zijn of dat hij enorme pijn heeft of zo...
    Wat kunnen we nu nog doen? Ik huil met hem mee inmiddels :(
     
  2. Shakes

    Shakes VIP lid

    2 apr 2013
    14.132
    5.874
    113
    Vrouw
    Vlaanderen
    Hoe lang duurt een fles?
     
  3. Duna

    Duna Bekend lid

    14 aug 2015
    673
    24
    18
    Ongeveer 15 min
     
  4. Duna

    Duna Bekend lid

    14 aug 2015
    673
    24
    18
    Oh en 4 schepjes voeding per keer
     
  5. groenvlindertje

    groenvlindertje Actief lid

    25 apr 2014
    158
    1
    18
    NULL
    NULL
    Hallo,

    Waarom werd er gedacht aan een allergie? Als hij echt allergie had zou hij dan niet anders reageren dan met honger? (geen expert hier hoor maar lijkt me zo raar)
    Heb je al eens getracht om grotere flessen te geven? En je gewoon te houden aan 5/6 voedingen? Wij hadden ook een iets groter kindje en ze zeiden bij ons ook om voedingen te laten vallen. Maar dan leed mijn kind in mijn ogen gewoon honger. Ik ben dus pas gaan afbouwen met flessen zodra ik zelf merkte dat dit ging voor mijn kind. Ik volg liever het ritme van mijn kind dan het ritme van een 'adviesbureau' dat kijkt naar de standaardmaat.

    En misschien kan je ook eens andere speen proberen? Zodat hij meer moeite moet doen voor het drinken? Zo is hij langer bezig en is zowel honger - als zuigbehoefte meer bevredigd?
     
  6. Shakes

    Shakes VIP lid

    2 apr 2013
    14.132
    5.874
    113
    Vrouw
    Vlaanderen
    Probeer eens een kleinere speen zodat het drinken trager gaat. Een baby moet minstens twintig minuten zuigen om aan zijn zuigbehoefte te voldoen. Anders blijven ze melk vragen, niet uit honger maar omdat ze willen tutteren. Als je dan altijd melk blijft bijgeven, rek je de maag onnatuurlijk uit en blijf je het probleem van steeds meer willen drinken in stand houden.
     
  7. Duna

    Duna Bekend lid

    14 aug 2015
    673
    24
    18
    We zijn op advies van een osteopaat naar een mesoloog geweest en die gaf dat aan. Huisarts gaat er in mee. Hij heeft lichte obstipatie, hele erge winderigheid, zich regelmatig verslikken, vaak de hik en veel (maar kleine beetjes) spugen en pukkeltjes in zn gezicht (maar zou ook baby acne) kunnen zijn. Maar al die klachten kunnen natuurlijk ook ergens anders aan toe geschoven worden..
    We hebben een keer opgehoogd met 20 ml per fles maar dat maakte geen verschil helaas.
    5 flessen is hij zeker niet aan toe dus dat heb ik al losgelaten... zou alleen fijn zijn als hij dan aan 7 wel genoeg had en niet meer minimaal een half uur hoeft te krijsen :(

    Andere speen kunnen we zeker eens proberen!
     
  8. Nescio

    Nescio Niet meer actief

    Winderigheid en de hik kunnen ook komen omdat de melkstroom simpelweg te snel gaat. Hij slikt dan veel lucht in. Ik zou dus niet naar allergie kijken, maar wel naar een andere speen/drinktechniek.

    Kleinere flesjes maar meer verspreid over de dag sluiten veel beter aan bij de behoefte van zo'n jonge baby. Met grotere flessen rek je zijn maagje op.
     
  9. Zinaa

    Zinaa Fanatiek lid

    28 mei 2010
    3.719
    22
    38
    Wat lastig zeg! Lijkt me heel erg vermoeiend dat rekken van de fles, en dan nog afgezien van hoe onzeker het je kan maken als je niet weet wat je het beste kunt doen. Het helpt Ook niet dat het consultatiebureau hun mening zo aan je opdringt. Bij mij zeggen ze gewoon: je kindje kan heel goed aangeven hoeveel eten hij nodig heeft. Een baby zal zichzelf niet overvoeden.

    Dat gezegd hebbende, mijn baby is 9 weken en drinkt ook 7 keer op een dag. Steeds kleine flesjes van 120 cc om de 3 uur. Dus om 6, 9, 12, 15, 18, 21, 24 (en dan weer om 6). Om 24 uur bied ik 150 aan. En als hij een fles niet goed drinkt bied ik de eerstvolgende ook 150 aan. Ik probeerde over te gaan naar 6x150 maar omdat hij de flessen dan niet goed leegmaakte, had hij in de avond honger! Dus ik denk dat hij van die 7 keer nu ongeveer 3 keer 150 krijgt. Het gaat erom dat je een blije tevreden baby hebt. Dat is het allerbelangrijkste voor jou.

    De klachten die je noemt zijn denk ik toepasbaar op bijna alle baby's. Mijn baby is ook winderig en hikt en heeft pukkeltjes. Maar is de meest tevreden baby van Nederland. Wat ik wil zeggen is: sluit inderdaad de medische dingen uit (waarom hij huilt). Als het echt honger is, pas dan je schema aan. Of gooi je schema de deur uit en kijk naar wat hij nodig heeft om tevreden te zijn.

    Nog als laatste, een andere fles/speen kun je wel proberen inderdaad. Ik heb difrax met s speen en mijn zoon drinkt ongeveer 25 minuten bij een 150 fles (met boertje tussendoor).
     
  10. Zohra

    Zohra Fanatiek lid

    20 mei 2015
    2.005
    322
    83
    Ik zou een kleinere speen proberen in combinatie met voeden op verzoek. Probeer het eens een paar dagen en kijk wat er gebeurt. Best kans dat hij het zelf dan prima regelt, en zo niet, een paar dagen te veel voeding is geen ramp.
     
  11. exciting

    exciting Fanatiek lid

    10 dec 2013
    3.172
    982
    113
    Vrouw
    Friesland
    Ik zou er wel om denken dat je kindjs niet meer dan een liter krijgt.. het kan namelijk erg schadelijk zijn voor de nieren om meer te geven. Daarnaast rek je zijn maagje ook uit, waardoor hij gewoon meer wil hebben. Voeden op verzoek is voor baby's die bv krijgen, helaas geld dat niet voor baby's met fv. Daar moet gewoon wel wat regelmaat in zitten anders krijgen ze simpelweg te veel.

    Als het echt een kma was dan had je kindje daar blijvend goed op gereageerd. (Ons kindje had ook kma).. die winderigheid is 'normaal' .. gebruik je een dr brown fles? Daar zit een ventiel in waardoor ze minder lucht binnen happen.. je zou tussen de fv je kleine even kunnen laten boeren.. zodat zich geen lucht gaat stapelen.. en dan weer verder gaan met het flesje.. de hik kan komen door dat hij te gulzig/snel drinkt.. dus misschien een andere speen gebruiken of johannesbroodpitmeel toevoegen zodat de voeding wat dikker wordt. K hoop dat je hier iets mee kunt, succes en het komt vast goed!
     
  12. Averlhach

    Averlhach VIP lid

    26 mrt 2011
    8.809
    1.014
    113
    Vrouw
    Drenthe
  13. Klaartje863

    Klaartje863 VIP lid

    10 mei 2012
    6.606
    56
    48
    Voeden op verzoek kan prima hoor met fv!

    Ik zou inderdaad ook eerst eens een kleinere speen gaan gebruiken. Dr brown prematuurspeen is er fijn. De jongste heeft er een lange tijd uit gedronken.

    Heb je al eens geprobeerd om niet te gaan rekken? Dus gewoon de fles eerder geven. Misschien zijn er bepaalde tijden dat hij wat sneller wil drinken, om vervolgens andere tijden er weer wat langer tussen te laten. Zodat je uiteindelijk toch op hetzelfde aantal ml uitkomt, maar wel met een blije baby.

    Zou hij misschien ook last van krampjes kunnen hebben? Misschien een warm badje proberen.
     
  14. Lentekriebels

    Lentekriebels Fanatiek lid

    15 aug 2015
    1.086
    156
    63
    Deze hebben wij ook lang gebruikt, had een kind dat zo'n flesje in letterlijk een minuut naar binnen klokte.. Die speen hielp wel. Iemand zij hier van per se niet over een liter heen, maar die richtlijn is in andere landen bijv. helemaal niet zo streng als in Nederland. Ik had een hongerig kind en heb hem eigenlijk altijd meer gegeven dan 'de bedoeling' was. Het gaat prima met hem.
     
  15. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief


    Dit zou ik inderdaad doen. Dat is wel belangrijk.

    En als hij echt honger heeft een schepje nornaal gaan vervangen met forte.

    Hier ook zon honger lapje, eerst ben ik door gegaan tot de maximum voeding wat hij mocht en toen elke fles 10 ml extra water. Toen dat ook niet meer voldoende bleek ben ik overgegaan per schep op forte voeding. Hij zat rond de 3.5 maand volledig op forte voeding. En nu is hij tevreden.

    Succes!
     
  16. Mini25

    Mini25 Niet meer actief

    Overstrekt hij ook? Of ruikt hij zuur?

    Wij dachten ook aan een extreem hongerige baby, maar de kleine bleef drinken vanwege verborgen reflux.
     
  17. Duna

    Duna Bekend lid

    14 aug 2015
    673
    24
    18
    We zijn enige tijd verder nu. Hebben nu sinds een goede week nutrilon pepti voor koemelkallergie. Dit lijkt wel wat te helpen. Een dag nadat ik hier mijn bericht plaatste, werd hij heel veel rustiger en relaxter. Hij slaapt beter, drinkt beter en lacht veel meer.
    Sinds een halve week gebruiken we nu ook een kleinere speen (we gebruikten al de dr brown fles vanwege krampjes), maar dat voegt volgens mij niet heel veel meer toe. We blijven de speen wel gebruiken, want hij drinkt er gewoon rustiger door en dat lijkt me wel goed.

    We voeden nu min of meer op verzoek (alleen dan niet meer dan de hoeveelheid die door het cb voorgeschreven wordt want dat helpt niet, dan wil hij uiteindelijk alleen nóg meer), maar dat lijkt ook niets toe te voegen. Het is wel prettiger om hem eten te geven als hij honger heeft, dus dat blijven we ook maar gewoon doen.

    Het is echter nog wel zo dat hij exact 2 uur na de voeding gillend wakker wordt, maar we hoeven nu niet meer een uur lang met hem rond te lopen en het is dan ook niet zo dat het lijkt of hij honger heeft. We kunnen hem gewoon bij ons pakken en dan rustig op de bank gaan zitten bijvoorbeeld en dan valt hij meestal ook weer in slaap. Weg leggen lukt dan niet meer. Maar het feit dat hij niet meer zo krijst, is al heel erg fijn. We hebben ook nog steeds 7 flessen, maar dat vind ik niet erg.

    Hij heeft wel overstrekt en heel erg zuur geroken. Ik was er ook van overtuigd dat hij reflux klachten had, maar daar ging niemand in mee bij het cb of huisarts. Spugen was normaal bij baby's en ook als ze dat minimaal 3x na iedere voeding doen, volgens het cb en de huisarts. Zolang hij niet zijn hele fles eruit spuugde, was er niets aan de hand zeiden ze. Ik zie hem nu nog regelmatig slikken zonder dat ik hem zie spugen of zonder dat hij iets te eten krijgt. Dus denk dat hij daar wel wat last van heeft, maar weet niet of dat dat de klachten maakt. Spugen werd wel beter toen we nutrilon forte gebruikte en het lijkt nu of hij weer iets meer gaat spugen. Misschien toch nog eens overwegen om jbpm te gaan gebruiken. Kijken of we daarmee het laatste beetje onrust weg kunnen halen bij hem. Al zouden wij nu zeker niet ontevreden zijn als het zo zou blijven.
     
  18. Be Happy

    Be Happy Niet meer actief

    Klinkt mij toch echt als reflux in de oren. CB heeft daar totaal geen verstand van. Daar moet je niet zijn voor medische kwesties voor je kind. En sommige huisartsen doen er inderdaad ook moeilijk over....Je zou in elk geval ook nog de leefregels voor Reflux kunnen toepassen. (Half uur rechtop houden na het voeden, bedje schuin zetten etcetera.). Stuur Averlhach anders een privebericht. Zij heeft veel kennis op het gebied van verborgen reflux.
     
    Aegyo vindt dit leuk.
  19. Averlhach

    Averlhach VIP lid

    26 mrt 2011
    8.809
    1.014
    113
    Vrouw
    Drenthe
    @Be Happy als je een @ voor mijn naam zet krijg ik een melding sinds het nieuwe forum ;)

    Het klinkt inderdaad als reflux. In mijn handtekening staat de link naar een weblog met daarin alles uitgeschreven (scheelt mij een hoop typen). Misschien kan je dat eens lezen.
    Dan is het handig om eerst alle leefregels op te volgen en blijft het zo dan pas jbpm te proberen. Echter kan je beter wel de pure variant pakken en niet de nutriton.
    Als jbpm niet voldoende helpt zou de volgende stap medicatie zijn, maar daar heb je weer een arts bij nodig. Als je dat gaat geven moet je wel weer stoppen met nutriton.

    Maar ik zou ook eens verder denken in het kea verhaal. Juist omdat je zegt dat het wel iets helpt zou het zo kunnen zijn dat je andere dieetvoeding nodig hebt, zoals nutramigen.
     
  20. Adrianna

    Adrianna Niet meer actief

    Na 1.5 uur a 2 uur beginnen vaak de krampjes na een fles.
    Het kan zijn dat hij daar zoveel last van heeft dat hij zijn troost zoekt in drinken en in combinatie met het vermoeid zijn kunnen baby's ook hongersignalen tonen.
    Sabbelen op handjes, zoeken, smakken...
    Rond 6 a 8 weken zijn de krampjes op hun piek en na drie maanden nemen ze weer af. Je zou dus iets voor de krampjes kunnen geven, maar niks schijnt echt goed te helpen.
     

Deel Deze Pagina