hyperventilatie (cronisch)

Discussie in 'Algemene clubs' gestart door mamajojo79, 20 mrt 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Bloem2310

    Bloem2310 Fanatiek lid

    6 aug 2016
    2.534
    1.885
    113
    Jouw symptomen klinken heel herkenbaar!
    Mijn moeder heeft ook last van chronische hyperventilatie en ze lijdt er iedere dag onder. Altijd moe, duizelig, wegtrekkers, angstaanvallen, en ze wordt er ook geen gezelliger mens van (zeer vlug geïrriteerd, woede-aanvallen etc). Zij heeft helaas nog geen oplossing gevonden.
    Wat het ook lastig maakt voor haar is dat ze dus niet kan werken hierdoor...
     
  2. Sarahhhh

    Sarahhhh Niet meer actief

    Hier ook ik heb er last van.. al 2 jaar helaas. Heb paar weken bij de psycholoog gelopen en dat hielp wel dus overweeg om daar heen te gaan

    Ik krijg paniekaanvallen als ik heel zenuwachtig ben en soms ook zomaar uit t niks. Ook ik ben enorm bang om dood te gaan. Bij elk pijntje denk ik ook dat het mn hart is of iets dergelijks. Ik heb dus een paniekstoornis ( angststoornis). Mis een tip voor jou. Ik heb op internet een hyperfree besteld hier moet je dan een paar minuten in ademen en dit helpt heel goed en je aanval wordt al snel minder! Ik merk ook dat als ik allleen ben dat ik sneller een paniekaanval krijg. Dus ik probeer er voor te zorgen dat er bijna altijd iemand bij me is of dat ik afleiding heb
     
  3. In your eyes

    In your eyes Niet meer actief

    Ik heb even gezocht naar hyperfree, maar dit is toch alleen voor acute hyperventilatie en niet voor chronische?
     
  4. Sarahhhh

    Sarahhhh Niet meer actief

    Tis meer voor als je zon aanval hebt dat je wat rustiger word
     
  5. In your eyes

    In your eyes Niet meer actief

    Die aanvallen zijn acute hyperventilatie, niet de chronische ;)

    Bij chronische hyperventilatie adem je de hele dag te snel en doe je dit bewust of onbewust al een hele tijd waardoor je ademcentrum zich heeft hergeprogrammeerd.
    http://spring.infoteur.nl/specials/chronische-hyperventilatie.html
     
  6. puppy28

    puppy28 Fanatiek lid

    20 jan 2014
    1.218
    603
    113
    Hey ik herken je verhaal direct! Ook ik heb hier ongeveer een jaar erge last van gehad. Ook hypochonder helaas en dus bang voor ziektes en de dood. Je bent dan zo gefocust op je eigen lichaam en elk pijntje, dat je denkt dat het "iets" is. Ikzelf ben naar een psycholoog gegaan en zij heeft mij geleerd hoe ik het enigszins onder controle kan houden. Wat mij ook heelveel heeft geholpen is de forum van deze site: www.paniekaanval.nl hier zitten veel mensen die hetzelfde hebben en kunnen je op slechte momenten enigszins geruststellen. Daarnaast was ik er ook altijd heel open over in mijn omgeving. Dit is zo'n lastig iets.. je bent namelijk niet ziek in je hoofd ondanks dat het wel iets psychisch is, maar je gedachte kunnen zo met je sollen terwijl je er eigenlijk gewoon met je volle verstand bij bent. Ik hoop echt dat je hiermee leert omgaan. Ik heb er soms nog weleens last van, maar kan het nu beter aan waardoor het mijn leven niet meer beheerst zoals dat eerst wel het geval was. Je mag me altijd een pb sturen als ik je ergens mee kan helpen of gewoon om gerust te stellen!
     
  7. In your eyes

    In your eyes Niet meer actief

    Hebben jullie ervaring met bach rescue? Ik heb net een keer gesprayt en het lijkt vooralsnog hetzelfde effect te hebben als 20 minuten mediteren..
    Ben benieuwd naar ervaringen!
     
  8. Narcisje

    Narcisje VIP lid

    17 mrt 2016
    11.312
    6.893
    113
    Vrouw
    Hier thuis zijn druppels gebruikt die je door het drinken kan doen. Overigens ook gewoon anadere homeopathische druppels en poeders..

    Fijn dat je er effect van merkt!
     

Deel Deze Pagina