Dysmatuur baby... en nu?

Discussie in 'Dysmatuur' gestart door Kybi85, 27 jun 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Kybi85

    Kybi85 Lid

    12 okt 2016
    43
    1
    6
    Vrouw
    NULL
    NULL
    Ik moet even van me afschrijven.

    Ik ben 26 mei bevallen met 36wkn van mijn 2de kindje met een keizersnede. ( probleem met placenta en navelstreng )

    Mijn baby zijn groei stond al 10 weken stil dus hebben ze besloten hem te halen. Bij geboorte woog hij 1280 gram en was 37 cm dus echt extreem klein! Het is een echte vechter, niet aan beademing gelegen alleen infuusje en sonde en in de couveuze. Nu mocht hij 20 juni naar huis toe na bijna 4 wkn op de neo en woog 1970 gram en was 41cm. Thuis aangekomen was geweldig! Maar meneer had eerste nacht mega darmkrampen dit werd elke dag erger krijsen en gillen huilen uren en nachten lang en ligt sinds afgelopen maandag weer in ziekenhuis, hij is krijsend opgenomen met harde bolle buik, spugen en water diarree.

    Nu is het probleem dat ik na de geboorte mijn zoontje pas na 3 dagen huid op huid contact heb gehad, mocht 1 a 2 x per dag anderhalf uur bij hem zijn op de neo laatste week 3 uurtjes 1x per dag heb zelf 2 wkn in opname gelegen op kraam geen rooming in gehad daarna moest ik naar huis.

    Deze opname mag ik hem alleen de fles geven en werd ik letterlijk weggestuurd door de verpleging. Ze weten niet wat hem mankeert vermoedelijk koemelk allergie maar volgens verpleging huilt hij amper en zien ze niks terug waarvoor hij is opgenomen.

    Ik voel me zo waardeloos en ben bang doordat ik al zolang gescheiden ben van mijn baby dat hij mij niet herkent ofzo? Vandaag 3 kwartier bij hem mogen zijn en hij huilde alleen maar en ik wist echt niet wat moest doen of wat ik daar deed... ik ken mijn kindje niet door het weinige contact....

    Iemand ervaring hiermee?
     
    LolaBloem vindt dit leuk.
  2. Alayna

    Alayna Actief lid

    25 jun 2017
    146
    37
    28
    Vrouw
    Vlaanderen
    Allereerst gefeliciteerd met de geboorte van je zoontje!

    Maar wow wat erg dat je dit zo moet meemaken, en ik ben vooral heel erg verbaasd hoe ze in dat ziekenhuis werken! Tegen ouders zeggen dat ze maar 2 keer per dag hun kleine spruit mogen zien? :eek: wij mochten altijd komen tussen 8 en 22, en we mochten 24 uur per dag bellen om te vragen hoe het ging.

    Over de hechting heb ik het toevallig gisteren nog met mijn gyn gesproken. Bij mij was het namelijk ook dat ik 2 dagen moest wachten tot ik haar kon pakken, en net als bij jou 3 dagen voor ik huid op huid contact had.
    Dit is moeilijk, echt waar. En in jouw geval nog stukken erger omdat je er zelfs niet net zo lang naast kon zitten als je wilde, maar mijn gyn stelde me gerust dat het de binding niet in de weg staat.
    Kijk naar geadopteerde baby's, die accepteren hun nieuwe moeder ook. En dat je je eigen kind nog niet kent komt ook wel. Dat is normaal. Jullie moeten beide wennen en van zodra hij terug naar huis mag van elkaar genieten. Dan komt het allemaal goed, wees daar maar gerust in.

    Als ik jou was zou ik allereerst eens vragen aan de verpleging waarom jij als moeder zo weinig bij hem mag zijn. Want in mijn ogen is dat niet normaal. En gewoon zo vaak je kan en zelf wilt bij hem zitten. Als je hem niet mag pakken, gewoon tegen hem praten, dat hij je stem hoort. En maak je niet druk over de binding, en dit zeg ik opbouwend want ik ken het gevoel, maar baby's kunnen veel hebben.

    Ik hoop dat ze snel vinden wat er mis was en dat je hem snel weer mee naar huis kan nemen. Dat je uiteindelijk eens lekker kan genieten van je kleine aanwinst :)
     
  3. Diaantje88

    Diaantje88 Bekend lid

    10 feb 2013
    612
    86
    28
    Mag je niet een knuffeltje ofzo in je bh doen en die bij hem leggem zodat hij went aan jou geur? Hier mocht dat toen wel...iedere dag een schoon in je bh gedragen knuffeltje

    Sterkte en gefeliciteerd!
     
  4. kikibaby1988

    kikibaby1988 Actief lid

    28 sep 2016
    348
    25
    28
    sahm
    Brugge
    Ik had hier ook vrees voor
    Dochtertje 3w op neo gelegen en mocht haar niet aanraken zonder handschoenen. Zelf niet na de bevalling. Ze rolden haar direct nr couveuze.
    Eenmaal thuis veel geknuffeld! En heb de indruk dzt ze er vn begint te profiteren hihi
     

Deel Deze Pagina