Verlof na te vroeg geboren baby/couveuse

Discussie in 'Stel je vraag aan het UWV webcareteam' gestart door Mw1980, 18 jul 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mw1980

    Mw1980 Actief lid

    15 jan 2017
    341
    190
    43
    Op 26 juli zou ik uitgerekend zijn. Echter ben ik wegens zwangerschapsvergiftiging al op 8 mei en 10 mei in het ziekenhuis geweest voor controle (na constatering hoge bloeddruk) en vervolgens stond ik ook bij het CWZ onder controle van een gynaecoloog. Op woensdag 10 mei ben ik opgenomen geweest tot vrijdag, omdat mijn bloeddruk niet meer daalde. Vanaf 11 mei zat ik daarom in de Ziektewet. Er werd mij namelijk sterk afgeraden om weer aan het werk te gaan.

    Tijdens mijn controle op 20 mei ben ik echter weer opnieuw opgenomen, omdat ons meisje achterbleef in de groei en ook de flowmetingen niet in orde waren. Uiteindelijk ben ik op 26 juni, op een termijn van 35 weken en 5 dagen bevallen van onze kleine meid. Ik ben ingeleid.

    Omdat ons meisje natuurlijk nog te klein was, heeft zij de eerste weken op de couveuse-afdeling en op de kinderafdeling doorgebracht. Op 16 juli is zij ontslagen en mocht zij mee naar huis.
    Nu dacht ik hier te lezen dat mijn verlof nu wel verschuift, omdat zij natuurlijk de eerste weken in het ziekenhuis heeft gelegen.

    Ik heb dit aangegeven bij mijn werkgever, maar die denkt daar anders over.
    Graag zou ik horen hoe de vork in de steel zit. Het is allemaal al vervelend genoeg......zouden we hier bovenop dan ook nog eens minder echt verlof over gaan houden???
     
  2. UWV

    UWV VIP lid
    Medewerker

    Beste Mw1980,

    Gefeliciteerd met de geboorte van je dochtertje. Fijn dat ze nu thuis is.

    Je vraagt of je recht hebt op extra bevallingsverlof, je werkgever is het daar niet mee eens.
    De link die je hebt meegestuurd is inderdaad de juiste om te checken of je recht hebt op extra bevallingsverlof. Heb je alle stappen doorlopen en denk je recht te hebt op extra dagen, dan kun je de aanvraag doen.

    Belangrijk hierbij is de verklaring van het ziekenhuis waarin staat wanneer je dochter was opgenomen. Samen met het formulier aanvragen verlenging WAZO-uitkering stuur je dit naar UWV. Wij berekenen of je langer verlof krijgt en zo ja, hoe lang. Je krijgt hierover een brief.

    Met vriendelijke groet,

    Yvonne
    UWV Webcare Team
     

Deel Deze Pagina