Ontroostbaar

Discussie in 'Flesvoeding' gestart door Scooter84, 21 jul 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Scooter84

    Scooter84 Niet meer actief

    Mijn dochter is 3 weken oud en weegt 3.8kg. Ze krijgt flesvoeding omdat bv niet lukte. De eerste weken ging het heel goed, kwam om de 3 uur, dronk dan de ene keer 60cc en de andere keer 80 of 90cc. Om de 3 uur ongeveer en 's nachts een fles wanneer ze kwam en dan ook weer rustig in slaap vallen.
    De laatste dagen is ze echter super onrustig, spuugde ze meer, dus wij hebben hero comfort erbij gekocht en gemengd met de standaard 1. Gebeld met het cb en dit is allemaal geen probleem, juist verhoudingen zoeken. Nu hebben we sinds gisteren flessen gemaakt van 120cc, 1 schepje comfort en 3 standaard. Dat ging bij een paar flesjes goed. Vannacht was weer een hel. Ze heeft de fles helemaal op, maar bleef onrustig. Ik ben er denk ik 1.5 uur mee bezig geweest voor de wilde slapen. Toen vanochtend om 5.30u weer een fles van 120cc op. Nog steeds met de verhouding 1 op 3. Om 9.15 kwam ze weer en hetzelfde recept. Maar...om 10.30u begon ze met huilen en alles wat ik probeerde (speen, wiegen, in bed leggen, lopen met haar, zingen) niks hielp. Ik ben er wanhopig van geworden. Ik wist echt niet meer wat ik moest doen. Dus een flesje van 60 gemaakt (1 om 1). Daar heeft ze 30 van op en nu slaapt ze eindelijk. Ik heb zelf nog niet gegeten, niet gedoucht...niet geslapen...en weet niet zo goed wat ik bij een volgende voeding moet doen...of weer 120cc met dan 2 om 2 of 150 maken met 2 om 3 ofzo....ze zit natuurlijk tegen de 4 kilo aan en dan zouden ze flessen van 150cc mogen hebben...
    Nu ga ik eerst maar eens kijken of ik ze nu even in bed kan leggen en dan douchen want er is hier nog genoeg te doen in huis ook...
    Groetjes van een vrij wanhopige mama...:(
     
  2. Shakes

    Shakes VIP lid

    2 apr 2013
    14.132
    5.874
    113
    Vrouw
    Vlaanderen
    Wat een grote flessen op deze leeftijd! Mijn gok is dat ze maagpijn heeft van te veel te drinken...

    Ga eens terug naar de basis. Hoe lang duurt een fles? Is dat minstens twintig minuten? Volg je de leefregels voor reflux op? Dus fles roeren bij het klaarmaken ipv schudden, flink rechtop houden, goed laten boeren, alles schuin leggen waar hij op ligt... Probeer daar eens aan te werken voor je grotere flessen geeft.
     
  3. Hotsiflots

    Hotsiflots Fanatiek lid

    31 aug 2015
    1.538
    165
    63
    Full time mom
    Mijn gok is dat je te snel verhoogt, daar krijgen ze krampen van ook, krampjes fase is vreselijk!! is op 6 weken op zijn hoogte punt en met ongeveer 4 maanden word het beter, ik zou echt als 60 cc te weinig is naar 70 cc gaan en zo langzaam verhogen en dus niet van 60 cc naar 120!!! dat is het dubbele!!!

    let ook dat bij krampen ze OOK de fles vraagt omdat het ''tijdelijk'' even de krampen vermindert en later nog erger terug te komen, ook geven baby's met kramp honger signalen af daardoor het lijkt alsof ze honger hebben: hou er altijd 3 uur tussen!

    en zoals Shakes zegt: kijk of er verborgen reflux problemen zijn, fles voeding mixen lijkt me niet slim geef het een of de ander het kan ook zijn dat de darmen reageren op de nieuwe flesvoeding het duurt meestal 2 weken voor een baby gewend is aan een nieuw soort melkpoeder, bel de huisarts op of het consultatie bureau als je onzeker bent daar zijn ze voor!
     
  4. teuntje83

    teuntje83 Fanatiek lid

    11 nov 2015
    1.891
    82
    48
    Volgens mij krijgt je baby behoorlijk wat voeding zoals hierboven ook al staat.
    gewicht ×150 is aantal cc wat ze ongeveer nodig hebben. Kan dus best iets meer zijn. Maar niet té veel eroverheen.

    Ik meng ook comfort en standaard.
    Bij 120 deed ik 2-2.
    Nu bij 150 doe ik 2 comfort en 3 standaard.
    Kan dus prima. Maar je baby moet wel wennen ook aan "nieuwe" voeding.

    Heb je het idee dat de baby last heeft van het spugen?
    Of van krampen?
    Of misschien gewoon vermoeid?
    Weet niet hoe de baby slaapt, maar hier wordt mijn meisje heel onrustig als ze moe is. Tot gillen aan toe.
    Lastig om ze dan in (diepe) slaap te krijgen.
    Heb ervaring met zo'n huilende baby. Het is heel erg zoeken.
     
  5. Averlhach

    Averlhach VIP lid

    26 mrt 2011
    8.809
    1.014
    113
    Vrouw
    Drenthe
    Ik ben van mening dat je absoluut niet moet kijken naar de hoeveelheden die op een pak flesvoeding staat.
    Ja, ze houden zich aan de 'richtlijnen' kwa maximum. Maar wel zo dat je zo snel mogelijk zo veel mogelijk geeft, want daar verdienen zij aan.

    Het advies is 150cc voeding per kg per 24 uur.
    3,8 kg geeft dan 570cc voeding per 24 uur.
    Bij een voeding elke 3 uur kom je uit op 8 flessen.
    Dan kom je uit op 71cc voeding per fles.

    De eerste stap bij spugen, ofwel vermoeden van reflux is het opvolgen van leefregels. Niet van voeding veranderen. Dat is pas stap 2.

    In mijn handtekening staat een link naar mijn blog. Daar heb ik alle leefregels opgeschreven.

    Jbpm kan juist voor krampen en onrust zorgen, dat zit in die comfort voeding. Leefregels doen dit niet, mede daarom is dat altijd stap 1.
     
  6. Adrianna

    Adrianna Niet meer actief

    Ik zou echt niet naar 150cc gaan voor een 3 weken oude baby.
    De volgende stap is dan al 180 en daarna 200... en ze moet nog zolang voor ze bijvoeding krijgt, dus dan heb je opeens een 'gat' zitten waar je niet meer kunt verhogen als ze meer behoefte krijgt aan drinken.
    Als het goed is moet je over een weekje naar het cb, als ze mooi aangekomen is en gegroeid dan doe je het dus prima qua voeding en zou ik me meer concentreren om haar zo goed mogelijk door de krampjes heen te helpen en evt (meerdere) kleinere flesjes te maken.
    Na een aantal maanden houden de krampjes overigens op.
     
  7. Koningsgezin

    Koningsgezin Fanatiek lid

    24 jan 2014
    1.689
    110
    63
    120+4 (=135cc) vind ik voor een jonge baby van 3 weken wel heel erg veel. Wij hebben erg lang 90+3 gegeven. Wel afgegoten met vuistregel 150cc per kg lichaamsgewicht per 24 uur. Weet je zeker dat het honger is? Is het geen pijn, reflux (je geeft voeding tegen reflux)? Dan willen ze namelijk ook meer drinken om het zuur weg te drinken.

    Ik zou eerst de leefregels van reflux naleven en dan pas eventueel voeding veranderen. Elke verandering die je doet minstens 2 weken volhouden.

    Hoelang doet ze over de fles? Schiet mij ineens te binnen.
     
  8. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.260
    3.497
    113
    Ik denk ook dat ze teveel krijgt. Hier een dochtertje van bijna 2 weken en zo'n 3,5kg die nu 7 flesjes van 80cc per 24 uur krijgt. Soms gaan ze leeg en soms niet.
     
  9. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.260
    3.497
    113
    Ik zou ook kijken of je nog iets kan doen aan de drinktijd, minimaal 15 minuten is wel wenselijk. Hier erg tevreden over de dr. Browns fles.
    Als ze wat langer over de fles doet dan is ze ook met minder voeding verzadigd waarschijnlijk.
    En kijk daarbij zoveel mogelijk naar je kindje.
    Met flesvoeding willen ze bijv. dat je aan het eind van de kraamweek al 90+3 geeft. Hier gaan we veel langzamer. Ook omdat dochtertje zelf aangeeft niet meer te willen, maar ook omdat wij bij zoontje wel te snel hebben opgehoogd en dit gaf precies de problemen die jij beschrijft.
    Wij hogen hier pas op als alle flessen leeg gaan en ze structureel eerder komt voor flessen of niet meer tevreden lijkt. We zitten nu op 7 flesjes van 80cc, past precies bij haar gewicht, dus we hogen nu ook echt pas weer op als zij dat aangeeft.
     
  10. Jedine

    Jedine Bekend lid

    2 okt 2012
    899
    38
    28
    NB
    Hier ook een kleine dame van 3 weken as woensdag. Eerste 2 weken ook lekker rustig en tevreden maar daarna erg onrustig, mn in de avond en nacht. Vooral door krampjes. Kan dr bv niet in eigen bedje leggen dus slaapt ze lekker bij me en leg ik dr al slapend in wieg.

    Ik ben ook van mening dat je erg veel geeft, onrust ligt niet altijd aan voeding mss zoekt ze gewoon de geborgenheid.
    Hier sinds 2dgn over op 7 voedingen, ik biedt 90cc aan, de ene keer drinkt ze 90 de andere keer 60. Ik geef fv op haar verzoek en niet volgens een vast schema van de klok. Kindjes pakken wat ze nodig hebben, probeer mee te gaan in de flow van je kleine. Ook wisselen/rommelen met voeding kan onrust geven.

    En tja dat douchen, huishouden dat is idd even niet in te plannen. Overdag valt ze bij me in slaap en dan slaapt ze soms verder als ik dr in wieg leg en anders douche ik als mn vriend thuis is.

    Wat ik trouwens ook doe is inbakeren, nu nog in hydrofieldoek maar hoop dat vandaag mn inbakerzak binnenkomt.
     

Deel Deze Pagina