Aantal vragen...

Discussie in 'Temperatuurkaartjes' gestart door Jess89, 18 jul 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Jess89

    Jess89 Fanatiek lid

    4 mrt 2009
    2.039
    1.744
    113
    Hoi!! :)

    Op dit moment zitten wij in ronde 1 voor ons eerste kindje:D, mijn NOD is 23 juli. Mocht het deze ronde niet raak zijn dan wil ik de volgende ronde gaan temperaturen. Alleen heb ik er nog een aantal vragen over, ik hoop dat jullie me kunnen helpen :o:

    - Ik heb de FF app al gedownload, maar als ik in een aantal grafiekjes kijk dan staan er een aantal afkortingen die ik niet begrijp. Bijvoorbeeld: CM, BD, OPK en CP. Wat betekenen deze?

    - Wanneer begin je met tempen? Op de 1e dag van de menstruatie?

    - En.. uhhh beetje ongemakkelijke vraag... de laatste keer dat ik rectaal mijn temp heb gemeten is echt heeeeeel lang geleden! Maar gebruiken jullie iets van vaseline? Of een plastic hoesje om de thermometer? :|

    Ik hoop dat jullie me een beetje op weg kunnen helpen :D:thumup:

    Groetjes!
     
  2. manaolana

    manaolana Niet meer actief

    - Bijvoorbeeld: CM, BD, OPK en CP. Wat betekenen deze?

    BD staat voor BabyDance oftewel seks :D. OPK is ovulation prediction kit, in gewoon NL een ovulatietest. CM en CP weet ik zo gauw niet, die gebruikte ik geloof ik niet.

    - Wanneer begin je met tempen? Op de 1e dag van de menstruatie?

    Ja eerste dag van je menstruatie

    - Maar gebruiken jullie iets van vaseline? Of een plastic hoesje om de thermometer? :|

    Nee geen vaseline en een plastic hoesje lijkt me niet verstandig want dan kan de thermometer zijn werk toch niet doen? Ik had de goedkope thermometer van kruidvat met flexibele tip die er 10 sec over doet.

    Maar mag ik je een wedervraag stellen? Waarom nu al beginnen met temperaturen? Waarom zou je het niet eerst gewoon even aankijken en proberen te genieten van het zwanger worden zonder er meteen zo iedere dag op die manier mee bezig te "moeten" zijn? Ieder zijn keus hoor maar ik ben wel benieuwd naar je beweegredenen.
     
    Jess89 vindt dit leuk.
  3. Jess89

    Jess89 Fanatiek lid

    4 mrt 2009
    2.039
    1.744
    113
    Dank voor je antwoorden!! Whaha BabyDance... daar was ik nooit op gekomen! :roflmao:

    Ja, dat mag zeker. Afgelopen maand gaf het me juist veel onrust dat ik niet precies wist wanneer ik mijn ei gehad had. Bij elk steekje dacht ik.. oh zou nu mijn ei zijn gesprongen? :roflmao:
    Dus vandaar.. ik dacht misschien geeft het me meer rust. En ik vind het hele "loslaten" echt super moeilijk. Ik ben echt een controlfreak :rolleyes:. Dus ik heb ook geen idee of het alleen maar erger wordt als ik elke dag "moet" tempen, maar als dat wel zo is, dan stop ik er na een maand weer mee. :o:
     
  4. Solidgold

    Solidgold Actief lid

    13 jul 2017
    142
    103
    43
    Vrouw
    CM = cervical mucus (slijm of afscheiding) deze veranderd naarmate je vruchtbaar bent. Waterige afscheiding of afscheiding die op rauw eiwit lijkt is het meest vruchtbaar!

    CP = cervical position (baarmoedermond positie) de stand van je baarmoeder veranderd door je cyclus heen steeds, en zou heel hoog, open en zacht aan moeten voelen rond je vruchtbare dagen.

    Deze twee factoren helpen FF om je eisprong goed op te sporen :)
     
    Jess89 vindt dit leuk.
  5. Jess89

    Jess89 Fanatiek lid

    4 mrt 2009
    2.039
    1.744
    113

    Aaahh thnx!!
     
  6. Lalalola

    Lalalola Niet meer actief

    Ikzelf heb een onregelmatige cyclus en het temperaturen gaf bij mij juist veel duidelijkheid over wanneer ik mijn nod kon verwachten. Als ik niet had getemperatuurd dacht ik de hele tijd dat ik mijn ei al had gehad of zelfs overtijd was. Ik kan niet voorspellen wanneer mijn ei komt en hier hou ik mij niet zo mee bezig. De seks is dus nog spontaan. Ik zie het pas als ik een temperatuurstijging heb dat mijn ei is geweest. Ook dan pas weet ik of we een beetje op de juiste dagen seks hebben gehad. Ik kan dan "rustig" afwachten tot mijn nod.

    Temperaturen doe ik elke ochtend rectaal. De thermometer heb ik naast mijn bed en die maak ik schoon met alcohol doekjes.
     
    Jess89 vindt dit leuk.
  7. manaolana

    manaolana Niet meer actief

    Ja ik snap je wel een beetje hoor. Ik ben ook een flinke controlfreak en het temperaturen gaf mij ook wel rust. Het gebrek aan controle vond ik het lastigst aan het hele zwanger worden. Maar tegelijkertijd vond ik de begintijd, het onbezorgde, ook wel erg leuk. Ook al leverde dat bij ons geen zwangerschap op :(.

    Je weet wel dat je iedere dag, dus ook in het weekend, op hetzelfde tijdstip moet temperaturen wil het betrouwbaar zijn?

    Hoe dan ook, hopelijk ben je snel zwanger!
     
  8. Jess89

    Jess89 Fanatiek lid

    4 mrt 2009
    2.039
    1.744
    113
    Thnx voor de reacties! Die alcoholdoekjes moet ik ook maar aan gaan schaffen :rolleyes:

    @manaolana ja ik weet dat het inderdaad op dezelfde tijd moet.. dat wordt dus elke dag om 06.00 de wekker zetten, ook in het weekend. Maar is niet erg, dan heb ik in ieder geval het idee dat ik "iets" doe.
    Fijn dat het bij jou gelukt is! Ik zie dat je vrij lang bezig bent geweest. Gefeliciteerd!
     
  9. manaolana

    manaolana Niet meer actief

    Ja het was inderdaad geen makkelijke weg voor ons maar nu heel blij :D.

    Hopelijk helpt het temperaturen jou ook om snel zwanger te worden!
     

Deel Deze Pagina