Eind februari/maart 2017 mama's?

Discussie in 'De mama's' gestart door Blijdorp, 19 mrt 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Elmyra

    Elmyra Niet meer actief

    Hopelijk gaat t verder goed met iedereen ... ik ben echt te druk om heel regelmatig te reageren :oops:.

    Nu een fles aan het geven en dan is het weer tijd om de oudste van het psz te halen.

    Hoe gaat t met de hapjes bij jullie? Ik was begonnen met groente. Weekend voor het eerst wat fruit gegeven maar toen at hij 's avonds geen groente meer dus daar ben ik eerst weer mee gestopt o_O. Hoe is jullie schema nu en hoeveel krijgen de kleintjes?
    Hier als volgt:
    - 7.00-7.30 fles 180/6
    - 11.00 fles 180/6
    - 15.00 fles 150/5
    - 16.30-17.00 groente (denk zo ongeveer 60/70 gram nu)
    - 19.00-19.30 fles 180/6

    Als hij 6 maanden is ga ik de eerste fles vervangen voor een bordje pap. En ergens de aankomende weken maar opnieuw fruit introduceren :).
     
  2. lis91

    lis91 Actief lid

    10 okt 2016
    437
    33
    28
    Vrouw
    S is heel vroeg volgens mij hoor, was vandaag bij een vriendin en die zei ook al dat hij vroeg is, hij obseveert echt alles, zodra ik eet of drink volgt hij dat, zij heeft een dochter van 1 en die drinkt soms uit haar glas, S kijken dus voor de grap glas richting hem, maar hij wil het echt pakken en drinken. Morgen is hij 5 maanden, omrollen deed hij ook 2 dagen voor hij 4 maanden was..

    S krijgt 4 flessen:
    07.30/08.00 210+7
    09.00 30gram groente
    11.30/12.00 210+7
    16.00 210+7
    18.00 30gram groente
    20.00 210+7

    Hij heeft nog geen fruit gehad omdat ik bang ben dat hij dan de groente niet meer wil haha op dit moment krijgt hij pompoen!

    Hij groeit goed, denk dat hij nog wel in dezelfde lijn groeit, eind augustus weer voor de 6 maanden controle hoe ziet een 6 maanden schema er eigenlijk uit met voeding? Ik vind vanalles maar word er niet wijzer van
     
  3. lis91

    lis91 Actief lid

    10 okt 2016
    437
    33
    28
    Vrouw
    Denk dat het voorlopig een eenmalig iets was, hij rolt nu om naar zijn speeltjes haha
     
  4. Elmyra

    Elmyra Niet meer actief

    Haha nou dat is al heel wat hoor :thumup:.
     
  5. Blijdorp

    Blijdorp Niet meer actief

    N was pas bij de fysio en rollen is met 4 maanden al vroeg, in hun schema is 6 tot 8 maanden daarvoor normaal dus ik denk dat tijgeren heeeel vroeg is.
     
    Elmyra vindt dit leuk.
  6. Blijdorp

    Blijdorp Niet meer actief

    Pfoe hier de laatste 1.5 week bezig met een flinke verkoudheid van N die heeft geleid tot oorontsteking. Hoezo slaapjes overdag? Wel sneu hoor, hoor gewoon dat ze soms geen lucht krijgt door haar neus.

    Hier drinkt ze nog volop flessen.
    6u, 9.30u, 13u, 16.30u en 19u krijgt ze een fles. 4x 180/6 en 1x 150/5.
    Ze krijgt iedere dag een beetje groente, maar dat is echt nog geen 100 gram.
    Heb rijstbloem gehaald om haar 's ochtends pap te gaan geven, maar denk erover het toch uit te stellen tot 6 maanden. Geven jullie pap? En dan in de ochtend of avond? En via de fles of met een lepel?
    Ik wil het liefst in de ochtend van een bordje gaan geven.
    N drinkt trouwens nog steeds uit een 1 speen. We hebben pas een 2 speen geprobeerd en toen was met 10min de fles leeg...

    Fruit gaan we ook echt pas met 6 maanden geven. Dan willen we ook een beetje rapley gaan doen met eten.

    N wil ook echt mijn glas pakken als ik eruit drink. Ze houdt ook haar fles stevig vast tijdens het drinken. Helaas is haar coördinatie nog niet zo goed dat ik hem los kan laten ;)

    Het rollen levert ook uitdagingen op voor haar slaapjes. Ze houdt zichzelf er soms echt wakker mee.
    Sowieso blijft dat slapen overdag lastig. Ik hoop echt dat ze met 6 maanden naar 3 slaapjes van minimaal een uur gaat. Nu is het nog ongeveer 4 tot 5x per dag en dan verschilt het tussen 30min en 1 uur. Daarvan minimaal 1x in de draagzak anders zou ze wakker zijn van 15 tot 19u...
    Gelukkig slaapt ze na de fles van 6u nog ff tot 7.30 of 8u. Dat is het weekend wel fijn. Helaas op dinsdag en vrijdag naar het kdv dus dan heeft ze daar een beetje een ochtendhumeur haha. Maar daar slaapt ze dan in de middag soms wel 1.5 of 2u!

    Sorry weer een lang verhaal!
     
  7. Elmyra

    Elmyra Niet meer actief

    Pap ga ik met 6 maanden geven! Ik geloof niet in rijstebloem, het zijn 'lege' caloriën zonder voedingswaarde. Het vult maar that's it. Maar geen garantie dat ze er meer tevreden van worden. Bij mijn oudste rijstebloem geprobeerd destijds. Maar ook vrij snel weer gestopt. Met 6 maanden ga ik granenpap uit een bordje geven. De fles die hij nu om 7.00 uur krijgt word dan vervangen door het bordje pap (wel aangemaakt met kv uiteraard :rolleyes:).

    N. doet ook al veel zo te lezen! S.iem pakt wel dingen maar alleen als ik ze recht voor zijn neus houd. Hij is niet zo actief :roflmao:. De fles houd ie wel soort van vast maar dan trekt hij hem er ook zelf weer uit.
     
  8. lis91

    lis91 Actief lid

    10 okt 2016
    437
    33
    28
    Vrouw
    #268 lis91, 23 jul 2017
    Laatst bewerkt: 23 jul 2017
    Maar normaal, het is een gemiddelde, de ene baby is sneller dan de andere. Wij stimuleren hem totaal niet, hij wil alles zien, observeert alles kan echt een poos vol verbazing zitten kijken wat iemand aan het doen is. Hij kijkt echt naar wat ik doe als ik mijn glas pak, eet etc. Het is zelfs zo, dat als ik hem de fles wil geven hij hem zowat uit mijn handen pakt omdat hij het zelf wil doen. Met zijn groente hapje ben ik af en toe de lepel kwijt omdat hij hem niet los wil laten. Ik had het er met een vriendin over en zij zei ook dat S gewoon vroeg is, haar dochter was ook vroeg met alles.

    Met omrollen is 6 maanden het gemiddelde, maar het kan vanaf 4 maanden, S was precies 4 maanden toen hij daarmee begon, uit het niets lag hij ineens op zijn buik, ik schrok me rot en dacht ook meteen dat is toch veelte vroeg? Maar zolang hij het zelf doet is hij er klaar voor. Vind het ook moeilijk juist omdat instanties leeftijden noemen van het gemiddelde, dat wil niet zeggen dat elke baby dat dus op die leeftijd doet, ik ken ook kindjes die pas omrolden met 9 maanden.. S is vanaf het begin al snel, dat is ook al bekend bij het cb. En het tijgeren is het gemiddelde 7 maanden, maar als hij er klaar voor is? (hij was overigens bijna 5 maanden, met een paar dagen dus dat is al een maand verschil natuurlijk met de 4.) En zoals ik al eerder zei, het is bij die ene keer gebleven, hij rolt nu om naar het speeltje wat hij heeft of hij duwt zichzelf naar achter.

    En misschien is hij juist met taal straks wel een laat, praten jullie kindjes al en is S nog steeds aan het brabbelen haha

    Sorry, lijkt alsof ik mezelf verdedig nu ik het zo terug lees, dat is niet hoe ik het bedoel maar de onzekerheid van het moederschap heb ik enorm alles wat ik op internet las over gemiddelde en welke leeftijden ze horen te hebben bij bepaalde dingen maakten het mij niet makkelijk, juist omdat we hem niet stimuleren (dan bedoel ik ook de voeding, hoeveel hij nodig heeft etc) Wij proberen goed naar S zelf te kijken en aan de hand daarvan zijn voeding te geven. Ik ben zo'n perfectionist die het graag goed wil doen, volgens de regeltjes en als het dus niet zo gaat, kan ik me dat op een of andere manier erg aantrekken.. En met S heb ik dat heel erg omdat ik het voor hem goed wil doen, ik heb me ook flink verkeken op het moederschap, het is een stuk zwaarder dan dat ik in eerste instantie verwachtte haha :p
     
  9. Elmyra

    Elmyra Niet meer actief

    Elke moeder is onzeker ... met 1,2,3 of meer kindjes. Dat blijft! Voor mij is het bijzonder omdat ze bij mij alledrie met 4 mnd nog heel passief waren. Maar daarbij ook gefrustreerd want in hun hoofd waren ze wel al verder. Dat merk ik met S.iem ook echt nu ... en heel gezellig is het niet. Ik zou voor hem juist graag willen dat hij al wat meer zou kunnen.

    En al zou je stimuleren? Dat geeft ook niks toch? Ik stimuleer S.iem wel! Rol hem van buik naar rug en andersom om hem het gevoel te geven en help hem met dingen pakken. Het kan alle kanten op idd. Je hebt kindjes die met 7mnd al staan maar dan later lopen dan kindjes die later voor het eerst zijn gaan staan.
     
  10. lis91

    lis91 Actief lid

    10 okt 2016
    437
    33
    28
    Vrouw
    Dat is ook zo. We zijn op dit moment ook alles beneden kidsproof aan het maken, hij zit nu steeds meer op zijn knieën dus we denken dat t niet heel lang meer duurt, denk zeker over 1,5 maand dat hij wel "kruipt" eigenlijk.. Morgen even langs cb voor het weegmoment, ben benieuwd hoeveel hij nu weegt.
     
  11. Elmyra

    Elmyra Niet meer actief

    Oh wauw op zn knieën al :eek:! Haha voor mij is dat echt bijna niet voor te stellen met een baby die nog geen 5 minuten op zijn buik volhoud en niet kan rollen :roflmao:. Zo zie je maar weer hoeveel variatie er is. Al ga ik in augustus wel even checken of hij een beetje op schema ligt. Dan hebben we een afspraak bij de jeugdarts.
     
  12. Blijdorp

    Blijdorp Niet meer actief

    We proberen vandaag toch een beetje rijstbloem. Lege calorieën kan geen kwaad want ze heeft steeds een dipje in haar groeicurve. Op zich ben ik er niet voor hoor, maar ze blijft maar trek houden dus ik hoop dat het met het papje wat minder wordt. Bij ons is het de fles van 9u die voor pap gaat. Na die van 6u slaapt ze verder dus dan is een flesje drinken makkelijker. Ben ook meer voor voedingsstoffen dan dit eigenlijk, maar we gaan het wel zien.
     
  13. Blijdorp

    Blijdorp Niet meer actief

    Kan me helemaal inleven in wacht je zegt hoor. Ik vind het ook veel zwaarder en heb me echt druk gemaakt als N iets deed wat niet binnen het gemiddelde viel. Ik laat het nu maar los. Ze ontwikkelt zich zo snel of langzaam als nodig.
     
  14. Blijdorp

    Blijdorp Niet meer actief

    Hoe was t op t cb? Wij hoeven pas 28-8 weer maar wil haar maandag wegen ben zo benieuwd want ze groeit zo hard.

    Groente gaat er hier sinds een paar dagen vol enthousiasme in (of ze houdt gewoon heel erg van aubergine). Rijstbloem 1x geprobeerd als papje en daar mee gestopt. Ze vond er niks aan dus gewoon weer lekker de fles.
     
  15. lis91

    lis91 Actief lid

    10 okt 2016
    437
    33
    28
    Vrouw
    We zijn niet geweest, hij lag te slapen en dacht, ga hem er niet voor wakker maken omdat ik zo nieuwsgierig ben, dus morgen nieuwe kans haha. Ben vooral benieuwd naar zijn lengte, hij is zo lang..

    Leuk gezicht blijft dat hé. Ik ben me nu beetje aan het voorbereiden op de 6 maanden, hoe dat moet gaan met voeding, papje etc, moeten we opvolgmelk nemen of blijven we nog bij nr 1.

    Wat gaan jullie doen? en wat voor pap moet ik nemen om te proberen, zoveel vragen :eek::p

    We hebben volgens mij de 24e weer een check bij CB
     
  16. Elmyra

    Elmyra Niet meer actief

    Pap zou ik gewoon een 6+ maanden variant proberen. Heb zelf afwisselend de speltpap en fijne granenpap van AH voor de meiden. En ja ze krijgen nog steeds pap die ook geschikt is voor kindjes van 6 maanden :D. Waarom? Omdat dat werkelijk de enige pap is waar geen suiker aan toegevoegd is. Alle pap vanaf 8 maanden word voorzien of suiker of ander zoetmiddel. Ben echt niet extreem antisuiker, maar ik vind dat zo'n nonsens, suiker in pap. Kids lusten gewoon pap zonder suiker en vanaf 8 maanden (heeft de voedingsmiddelenindustrie bedacht blijkbaar) 'moet' daar suiker in zitten? Why? Dus de dametjes (1,5 en 2,5 jaar) krijgen nog elke ochtend een schaaltje suikervrije babypap en ze genieten ervan. Zal tzt overgaan op muesli of havermout denk ik. S.iem ga ik starten met dezelfde pap als de meisjes dus krijgen.

    Wij moeten dinsdag 21/8 weer naar het cb geloof ik. Ben benieuwd. Zal de arts ook even vragen of S.iem qua motoriek een beetje op schema ligt want er zit weinig actie in :). Maar ik vermoed nog steeds dat ie liever lui dan moe is.
     
  17. Blijdorp

    Blijdorp Niet meer actief

    @lis91 logisch, lekker laten slapen! Wij moesten voor N's heupcontrole naar het ziekenhuis en ze is nu 6810gr en 64.5cm :)

    @Elmyra dat meen je niet zit er overal suiker in? Irritant zeg. Dan zou ik ook bij de 6-maanden pap blijven.

    Hier was de rijstbloem geen succes dus gewoon weer lekker mee gestopt. N is echter wel een groot groentemonster! Ze eet nu 2x per dag ongeveer 90gr groenten!!! Ze is ook terug naar 4 flessen (180/6) dus het gaat lekker. Op een schema van het cb (had ik nooit verwacht te gaan volgen, maar het werkt).

    We zijn ook bij een osteopaat geweest, 2 avonden drama erna met slapen maar vannacht sliep ze van 19.15u tot 7.30u! En nu ineens al 2uur achter elkaar overdag. Dat heeft ze sinds ze 2 weken was niet meer gedaan geloof ik...
    Osteopaat zei dat ze spanning heeft in nek, middenrif en bekken waardoor ze letterlijk gespannen is en strekt terwijl buigen nodig is voor slaap.
    Ze ligt wel op haar zij te slapen dus ben al 2x wezen kijken of het goed gaat haha.

    @Keija hoe is het met jou?
     
  18. lis91

    lis91 Actief lid

    10 okt 2016
    437
    33
    28
    Vrouw
  19. LolaBloem

    LolaBloem Niet meer actief

    Hey mama's

    Hier doet O het super goed. Sinds deze week drinkt ze nog maar 4 flesjes en neemt ze al fruit en groentes. Ze doet het super goed. Fruit vindt ze heel lekker en kan tot 170gram op haha. Groente wat minder. Ze slaapt ook al sinds begin deze week vanaf 21:00 tot 7:00. Ben er echt blij mee.
     
    Elmyra vindt dit leuk.
  20. Elmyra

    Elmyra Niet meer actief

    Bizar hè! Zelfs in papjes vanaf 4 maanden zit die zooi al. Onbegrijpelijk. Ik heb de biologische pap voor vanaf 6 maanden van AH speltpap of fijne granen. Die staan niet in de suikerwijzer maar zijn wel suikervrij. En je word ook misleid, want ze geven ook andere benamingen die de meeste consumenten niet kennen, dextrose, maltodextrose, fructose en melasse. Zo zijn er veel meer. En suiker is echt niet altijd slecht maar in veel producten onnodig naar mijn mening. Zeker producten voor babies als pap!
     

Deel Deze Pagina