Haren wassen is een drama

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door 1981Mama, 22 jul 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. 1981Mama

    1981Mama VIP lid

    8 apr 2015
    5.989
    1.439
    113
    Ladies,

    Het haren wassen van mijn peutertje (bijna 2) was al een drama en het lijkt steeds erger te worden.

    De achterkant van zijn hoofd lukt nog op een speelse manier, maar bovenop, dus dat het water ook over zijn gezicht stroomt is een heel groot drama...

    Hij luistert niet goed genoeg dat hij stil blijft zitten of dat hij zijn hoofd achterover kan doen, en een washandje op zijn voorhoofd leek me een oplossing maar dan wordt hij driftig en wurmt zich los...

    Ook zo'n babyhoedje wat voor een afdakje zorgt trekt hij keihard van z'n hoofd...

    Ik weet het niet meer...
     
  2. Lies1611

    Lies1611 VIP lid

    3 jun 2013
    7.028
    3.113
    113
    Wij doen altijd spidermankusjes (klinkt super stom haha)
    Maar goed het begon toen mn vriend dr ondersteboven mij een kusje liet geven en dat vond ze zo prachtig dat we dr dit in bad ook altijd laten doen door met dr rug naar ons toe te zetten en dan zo ver mogelijk naar boven te laten kijken..
     
  3. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    19.796
    8.663
    113
    Herkenbaar deze fase hebben we ook gehad. Twee dingen hielpen hier, tellen tot drie om nat te maken en tellen tot 3 bij het uitspoelen.

    Mocht dat niet werken naar het plafond laten kijken en komt er geen water over het gezicht als je kind tenminste niet meteen naar beneden kijkt. Ik liet zien dat als ik meteen naar beneden keek het water over mijn gezicht liep. Naar het plafond laten kijken nat maken,in stoppen en spoelen, tellen tot 3 en klaar.

    Hij ging van zelf onder de douche staan met zijn ogen dicht en roept dan kijk eens wat ik kan!
     
  4. Sneeuwvlokjes

    Sneeuwvlokjes Fanatiek lid

    12 mrt 2014
    2.130
    1.209
    113
    Ja joh, hier ook dat ge-emmer.
    Ik probeer het niet eens meer.
    Wat ik nu doe; ik pak een vochtig (niet kletsnat!) washandje met een drupje shampoo. Ik zeg tegen mn zoontje (bijna 3 jaar) "hé er zit allemaal hagelslag/smeerkaas/viezigheid in je haar, ik haal het er even af met een doekje". Vervolgens pak ik dus dat washandje en wrijf de shampoo op zn haar. Vervolgens spoel ik het washandje uit en probeer de shampoo er een beetje uit te wrijven met het vochtige washandje. Omdat ik maar heeeel weinig shampoo gebruik, en er totaal geen water over zn gezicht gaat, gaat dit best prima.
     
  5. RoIn

    RoIn VIP lid

    3 feb 2014
    5.918
    595
    113
    Vrouw
    Ik heb het een poos in het badwater uitgespoeld.
    Deed het eerst zelf en dat was interessant. Zij ook achterover met haar haartjes door het bad.
    Niet zoals je het wil misschien maar hier helpt het.

    Leuk vindt ze het nog steeds niet. Wil ook altijd een washandje voor haar ogen maar hysterisch wordt ze niet meer..
    Tja.. blijven doen, niet teveel ingaan op de hysterie.. beetje' goed gedrag belonen slecht gedrag negeren' idee?
     
  6. G89

    G89 VIP lid

    18 sep 2008
    9.906
    1.187
    113
    Nederland
    Die fase heeft hier ruim 3 jaar geduurd! Bekertjes, washandjes, handdoek, douche kop, liggen, staan, zitten, alles hadden we geprobeerd. Op een gegeven moment hebben we het los gelaten en gezegd dat hij wel zonder shampoo z'n haren moet "wassen". Verder kocht ik berkenwater, omdat het zo lekker ruikt en hij toch frisse haren had die lekker roken.

    Inmiddels is de drama voorbij en doet hij het zelf met shampoo!
     
  7. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    12 feb 2012
    3.819
    1.673
    113
    Vrouw
    #7 LadyKikker, 22 jul 2017
    Laatst bewerkt: 22 jul 2017
    Hier was dat ook zo erg. Vanalles geprobeerd maar niets hielp.
    Op een gegeven moment de spelletjes opgegeven en gewoon maar gedaan.
    T moet nou eenmaal gebeuren, dan maar drama.
    Ook tanden poetsen is hier een tijdje een enorme strijd geweest.
    Het leek wel of spelletjes enzo het alleen maar erger maakte. Hier werkte het in ieder geval om er niet zo'n "ding" van te maken.
     
  8. Zohra

    Zohra Fanatiek lid

    20 mei 2015
    2.005
    322
    83
    Ik deed het op die leeftijd ook altijd gewoon maar even gauw. Vaak samen onder de douche: eronder, shampoo, weer eronder en klaar, duurde een minuut. Aanwijzingen als hoofd achterover doen of handjes voor de ogen snapte ze niks van.
    Nu ze vier is hebben we een duikbrilletje dat ze voor haar ogen kan houden en ze snapt nu ook dat ze haar hoofd achterover moet doen, maar ze heeft er nog steeds een grote hekel aan.
     
  9. Blaadje

    Blaadje Fanatiek lid

    1 feb 2011
    1.727
    216
    63
    Onze jongste is 2,5 en net een week klaar met deze leuke fase :cool:
    Spelletjes doen of afleiden hielp niks dus dan maar met een boel geschreeuw.
    En deze week was het opeens over en staat ze met de grootste lol vol onder de straal:rolleyes:.
     
  10. pietje1987

    pietje1987 Niet meer actief

    Ik was bijna nooit haar haren (alleen als ze echt vies zijn van zand ofzo), het was elke keer heibel. Van de week had ik Woezel en pip shampoo gekocht en toen was het opeens redelijk acceptabel
     
    MaMa vindt dit leuk.
  11. februari2012

    februari2012 Bekend lid

    31 okt 2012
    684
    386
    63
    Ellende is dat hè? Mijn zoon heeft er heel lang last van gehad, hij is nu 5,5 en het begint sinds een paar maanden beter te gaan. Moet ook wel, want binnenkort gaat ie op zwemles.... Maar tot een paar maanden geleden was haren wassen een drama, hoe we het ook aanpakten.

    Mijn dochter van net 2 vindt haren wassen ook niet haar grootste hobby, maar bij haar gaat het nog wel beter dan bij mijn zoon. Ik laat haar naar boven kijken en spoel dan heel snel met de douchekop de shampoo eruit. Ik gebruik expres heel weinig shampoo, zodat het er snel uit is. Washandje voor haar gezicht werkt niet, met een bekertje werkt ook niet. Dan maar drama, het moet nou eenmaal toch gebeuren.
     
  12. sydneys

    sydneys Niet meer actief

    In die fase maakte ik zoontje zijn haren nat met een bekertje, snel wassen. Washandje op zijn voorhoofd en ook uitspoelen met een bekertje. Inclusief tellen, dat hielp hier ook goed.
    Heeft toch redelijk lang geduurd. Haren wassen is nog steeds geen hobby maar nu vind hij het oké.
    En zo weinig mogelijk de haren wassen. Vaak wassen zorgt net voor vetter haar. 1 keer per week is meer dan genoeg. Tenzij hij zijn confituurhandjes afveegt aan zijn haren. Dat is hier ook een lange fase geweest. :roflmao:

    Of misschien zo een pop kopen wat in bad kan. Kan hij de haartjes van die pop wassen.
     
  13. Bioluun

    Bioluun Fanatiek lid

    20 sep 2015
    3.978
    1.638
    113
    Bij de oudste hielp het om een kletsnat washandje op zijn hoofd te leggen die hij er dan zelf af mocht werken. Dan moest hij z'n hoofd bewegen zeg maar. Hij merkte niet eens meer dat het over z'n gezicht ging. Later vond hij het prachtig om onder zijn hoofd een bekertje te houden waarin hij het water opving dat ik met een andere beker over zijn hoofd gooide. Nu doucht hij het liefst.
    Met de middelste is het nog steeds drama maar helpt een duikbrilletje ondertussen...
     
  14. Micera

    Micera Fanatiek lid

    23 jun 2013
    3.296
    547
    113
    Hier is het bij de oudste (3) ook een dra-ma, maar... het is ooit nog erger geweest. Wat helpt is dat we nu direct aan het begin zijn haren wassen. Dat is tranen met tuiten, brullen, boos, wanhoop, maar daarna is het ook klaar.

    En dan... vindt hij bad eigenlijk hartstikke leuk! Dus dan mag hij nog lekker op zn gemakje spelen met het waterspeelgoed :D

    We wassen niet elke keer zijn haren, maar 1x per week (droge eczeemhuid, hoeft ook niet vaker). Dus hij gaat vaker in bad, maar dan zonder haren te wassen. Dat heeft ook geholpen.

    Hierdoor staat "bad" niet meer gelijk aan "haren was drama", maar is het ook gewoon leuk. In het begin deden we het steeds aan het eind, maar dat werkte averechts. Dan was hij zich de hele bad-beurt al aan het druk maken over het harenwassen wat straks gaat komen. Nu is dat over :)
     
  15. MaMa

    MaMa Fanatiek lid

    21 dec 2012
    2.663
    376
    83
    Vrouw
    Utreg
    Of gewoon niet wassen..
     
  16. Jessie80

    Jessie80 VIP lid

    3 okt 2009
    6.203
    266
    83
    Wij wassen maar heel zelden de haren. Nu in het zandbakseizoen wel wat vaker maar in de winter echt niet iedere week. De oudste gaat inmiddels soepel, de middelste gaat nu met een washandje voor zijn ogen en dan met beker natmaken prima, het uitspoelen met douchekop vindt hij nog steeds geen feest helaas... en jongste... Eh dat is gewoon 5 seconden de douche erop... brullen en krijsen. Al vraag je je af waarom want voor de rest vindt hij spatters en waterstralen echt super!
     
  17. Meis28

    Meis28 Fanatiek lid

    30 aug 2013
    4.026
    184
    63
    Spanje
    Oh heel vervelend! Hier was t ook lang een drama.. ik waste z'n haar ook gewoon weinig eigenlijk (mede daardoor maar voor mij hoeft t sowieso niet om de dag bij een klein kindje). Op een gegeven moment stond ik onder de douche en hij in t kleine badje in de badkuip erbij, en waste ik m'n haar. Hij vond t toch wel interessant wat ik deed en ik vertelde erbij. Toen zei ik doe jij ook je hoofd maar naar achter en deed t voor. Toen liet hij mij ineens met de douchekop z'n haartjes wassen en ging t ineens prima zonder houdgrepen of drama huilbuien! Nu weer dat ie liever niet wil maar dan doe ik alleen gauw met wat water en denk ik: nou ja volgende keer hopelijk beter. Misschien werkt dit ook voor jou
     
  18. DragonBaby

    DragonBaby Bekend lid

    8 dec 2012
    826
    204
    43
    Vrouw
    Hier gaat het ook met de nodige drama.
    Eerst hielp het om met een klein gietertje te doen, maar mag nou ook niet meer.
    Hand boven de wenkbrouwen hielp daarna 1 of 2 keer, toen ook niet meer. Ging hij zitten schudden met z'n hoofd en kreeg alsnog een plens water in z'n gezicht.
    Omhoog laten kijken wil ie niet. Zelf douchekop vast houden werkt niet.
    Maar met zwemmen ook, hij is dol op zwemmen, maar z'n hoofd mag absoluut niet veel nat worden. Hij wil nu sinds kort eindelijk 'op z'n rug', wat heet een beetje met z'n rug in het water handen zolang hij z'n hoofd maar recht omhoog kan houden. Springen doet hij ook absoluut niet.. Dus het is gewoon echt een ding met water op z'n hoofd.
    Met washandje geprobeerd schoon te maken, mag ook niet.
    Washandje voor z'n gezicht, hij geeft me niet genoeg tijd en trekt die snel weer weg, gevolg dat het nog geen zin heeft.. Zwembril weigert hij ook te proberen..
    Dus mijn opties zijn op... Ik doe het nou gewoon met het nodige gekrijs erbij, moet nou maar gewoon even. Hij veegt regelmatig vieze handen door z'n haar, gel wat even uitgespoeld moet worden of wat dan ook.. Dus het is wel nodig, maar ik doe het wel zo min als mogelijk.
    En weinig zeep gebruiken, zoveel mogelijk zeepsop al naar achteren weg vegen.
    Washandje zelf goed vasthouden en oops ik trek hem per ongeluk net iets te ver onder de uche, sorry ik ben wat onhandig/ooh ho je gaat iets te ver naar achter staan/whoo, nee kom maar hier zitten/oid. Grootste deel wat over was is dan weggespoeld. Kom, we gaan even x aantal keer (net wat nog nodig is) water over je hoofd doen, wil je dat met een bekertje, bakje, emmertje, gietertje, leeg doucheflesje? Hij mag kiezen, zelfs nog kiezen of ik toch mijn hand boven z'n ogen hou of washandje ofzoiets. Soms kiest hij, soms pak ik dan maar een gietertje en gooi em snel leeg.
    Vaak wel gillen... En dan is het over en heeft hij de grootste lol als hij mijn haren mag wassen. Mag alleen als zijn haren ook goed gedaan zijn.
    Helpt tot nu toe nog enigszins het beste, hij gaat nog steeds graag onder de douche. Houd me enkel heel goed in de gaten als ik douchegel voor em pak, want hij weet heel goed welke kleur de shampoo is en zodra ik die pak begint het weer opnieuw..
     
  19. cactusje

    cactusje VIP lid

    12 feb 2015
    6.752
    1.993
    113
    Wij doen het ook gewoon onder gekrijs. Dan maar even je oren dicht. Zodra het meeste water weer van het gezicht is stopt dochter met krijsen. Ze heeft nog niet zoveel haar dus het is zo voorbij
     
  20. Blaagje

    Blaagje Lid

    19 jul 2017
    56
    19
    8
    Vrouw
    Wat hier vaak goed helpt is in bad met niet te veel water (als ze op hun rug liggen blijft het gezicht boven water) ze voelen zelf met het hoofdje de bodem van het bad en in het water spoelen we de zeep eruit. Er komt dan geen water in het gezichtje. In het begin is het gaan liggen wat lastig maar dit ging hier al vlug goed en ze 'zwemmen' heerlijk in het badwater zowel op hun buik als op de rug.
     

Deel Deze Pagina