Baby op de slaapkamer van ouders.

Discussie in 'Na de bevalling' gestart door Nana Mouskouri, 18 jul 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Liekje81

    Liekje81 VIP lid

    6 sep 2013
    18.554
    21.036
    113
    doktersassistente
    Zevenhoven
    Hier 4 maanden in een wiegje naast me geslapen. Heerlijk, maar ik was na 3 maanden gewoon weer aan het werk en werd veel wakker van d'r. Daarom toch maar naar eigen kamer, wat meteen prima ging.
     
  2. Ballon

    Ballon Niet meer actief

    Hier direct op zijn eigen kamertje, dus geen ervaring mee. Maar je moet doen hoe het goed voelt! Alleen weet ik niet of ik ook de commode op jullie slaapkamer erbij zou zetten. Maargoed. Als je een grote slaapkamer hebt, waarom ook niet haha.
     
  3. Chocochippie

    Chocochippie Niet meer actief

    C heeft vanaf het begin in der eigen kamer gelegen.

    N ligt bij ons. Heb geen kamer voor hem anders had ie waarschijnlijk gelijk op zijn eigen kamer gegaan.
    Vind het nu wel ideaal. Hij word snachts nog veel wakker voor een voeding en nu kan ik em gelijk aanleggen en daarna weer terug zonder dat ik er voor moet opstaan.
     
  4. MirW

    MirW Fanatiek lid

    20 apr 2017
    1.748
    555
    113
    Het wordt zelfs geadviseerd ter voorkoming van wiegendood. Als je bv gaat geven is het alleen maar heel goed omdat je kunt reageren op de eerste hongersignalen.
    Hier ook de eerste 6 maanden bij ons op de kamer en de eerste paar maanden bij mij in bed. Heerlijk, heel natuurlijk en we hebben beiden prima geslapen.
    Ik moest er echt even overheen toen ML vond dat het tijd werd dat zl naar zijn eigen kamer ging omdat hij toch meestal doorsliep.

    Verschonen deed ik `s nachts trouwens niet hoor, tenzij er een poepluier was. Aanleggen, en weer slapen. Meestal voedde ik liggend, dus shirt omhoog, kind er aan en ogen weer dicht. Het gebeurde regelmatig dat ik `s morgens wakker werd met zl nog steeds (of alweer?) aan de borst, dus 1 lege borst en 1 ploftiet :rolleyes:
     
    Imona vindt dit leuk.
  5. Lisa1987

    Lisa1987 Fanatiek lid

    11 sep 2013
    1.845
    183
    63
    Vrouw
    Hier ook de eerste maanden op onze kamer, volgende ook weer. De commode vond ik niet nodig. Ik verschoonde de poepluiers op bed of even in zijn kamertje.
     
  6. NSpreeuw

    NSpreeuw Actief lid

    26 apr 2017
    112
    15
    18
    Vrouw
    Hier hebben beide kinderen tot zeker 2 jaar bij ons op de kamer geslapen, eerst in een ledikant en later hebben we het peuterbedje tegen ons bed aangeschoven. Nu starten ze beide de avond/nacht wel in hun eigen kamer, maar de jongste komt sowieso standaard nog bij ons in bed 's nachts en de oudste soms ook wel. Maar die gaat dan zo woelen en draaien dat ze iedereen wakker maakt, dus eigenlijk proberen we haar een beetje in eigen bed te houden.
    De baby komt straks in een co-sleeper naast mij te liggen, hij heeft/krijgt ook geen eigen kamer voor eerst. We hebben de commode ook bij ons op de kamer staan.
     
  7. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Onze zoon heeft tot bijna drie maand in een wiegje naast ons gelegen. Ik vond het heerlijk.

    Zolang jullie je dr allemaal goed bij voelen is het goed lijkt mij.
     
  8. Mythique

    Mythique Fanatiek lid

    3 apr 2015
    4.627
    3.753
    113
    Onze zoon heeft 3 maanden op de kamer gelegen, totdat hij ging doorslapen van 19:00 - 7:00. Toen werd ik nog steeds wakker van elk geluidje wat hij maakte terwijl hij lekker lag te slapen dus hebben we hem op zijn eigen kamer gelegd. Precies in de week dat ik weer was begonnen met werken :thumup:.
     
  9. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.645
    7.430
    113
    Vrouw
    De oudste heeft bijna een jaar naast mn bed geslapen. Eerst in een wiegje en daarna in een co-sleeper. Overdag sliep ze in dr eigen kamertje zodat ze daar ook kon wennen.
    De 2e heeft tm 2 jaar bij mij op de kamer geslapen wegens ruimte gebrek. Ik heb sowieso maar 2 slaapkamers. 1 kleintje waar mn oudste sliep en 1 grote van 16m2.
    Dochtertje had 1 muur van de kamer welke ik ook speciaal voor haar aangekleed heb. Net als een gewoon babykamertje. Echt een babyhoekje waar een grote hemnes commode stond en het ledikant. Schilderijtjes aab de muur en alles in 1 stijl. Later werd het wat lastiger omdat ze steeds wakker werd als ik naar bed ging. Of als ik nog even tv wilde kijken. Dus toen oudste naar deze kamer verhuisd zodat ze hem konden delen en ik het andere kamertjem
     
  10. kar89

    kar89 Fanatiek lid

    15 feb 2012
    2.246
    727
    113
    Mijn zoontje heeft 6 weken naast mij gelegen in het wiegje.
    Tot die het op een gillen zette elke keer ik hem in het wiegje wou leggen en ik hem in zijn eigen ledikantje legde en prinsheerlijk ging slapen.
     
  11. patje20

    patje20 Fanatiek lid

    14 sep 2006
    2.871
    13
    38
    Emmeloord
    Ik heb ze allebei n de wieg op de kamer gehad, de eerste 3 maanden, daarna werden ze tegroot voor de wieg en in de ledikant gelegd. Vond het ideaal met de bv, aanleggen en verder slapen. Soms met kind op de buik of nog aan de borst :D
     
  12. teuntje83

    teuntje83 Fanatiek lid

    11 nov 2015
    1.891
    82
    48
    Zowel zoontje als dochtertje zo'n weekje op onze kamer in eigen ledikant gelegen.
    Even wennen aan de geluidjes die de baby maakt.
    Maar aangezien ik zelf niet kon slapen met die geluiden, heb ik ze vrij snel er hun eigen kamer gelegd.
    Wel met babyfoon, zodat ik het huilen meteen hoor. Maar de zuchtjes en kreuntjes niet meer.

    Iedereen moet het voor zichzelf weten wat hij doet. Doe vooral wat bij jou, en je baby, past!
     
  13. Lizzy1986

    Lizzy1986 Fanatiek lid

    22 feb 2011
    4.230
    28
    48
    Vrouw
    Noord-Brabant
    Ik zou het doen! Heerlijk vond ik het.. Dochter slaapt nu sinds een paar dagen niet meer naast me in de wieg, omdat we haar overdag en s avonds al in haar grote bed lieten slapen om te wennen. Nu slaat ze de laatste voeding steeds over en slaapt ze al een paar nachten in haar ¨grote¨ ledikant.. Mis het wel, maar het is ook wel lekker om niet meer zo voorzichtig en zachtjes te doen om haar niet wakker te maken. Bij mijn jongens ook gedaan tot ze vaak wakker werden van het geluid als we naar bed kwamen.
     
  14. Vita Rose

    Vita Rose Fanatiek lid

    6 aug 2015
    1.047
    34
    48
    Vrouw
    Onze eerste en tweede hebben ongeveer 6 maanden in een wiegje bij ons op de kamer gelegen. Bij deze derde waren de slaapkamers vol dus op onze (vrij grote) slaapkamer een commode, badje en wiegje neergezet. En het bevalt prima!
     
  15. Nanoe2

    Nanoe2 Niet meer actief

    Kleine slaapt ook bij ons op de kamer.
    Weet alleen niet voor hoelang, ik word echt wakker van ieder geluidje.
    Misschien nog even wennen, want vind het wel gezellig!
     
  16. Imona

    Imona VIP lid

    8 feb 2014
    5.301
    3.882
    113
    Hier sinds 3 dagen ook bij ons op de kamer. Hij is nu 9 weken. Vanaf het begin op eigen kamer gelegd maar dan werd ik juist wakker van alle geluidjes. Nu hij maast me ligt kan ik meteen zien en voelen wat er is en hoef ik er niet uit van mezelf om te gaan kijken. Ik slaap nu zo veel beter. Denk dat ik hem bij ons laat tot hij echt gaat doorslapen. Hij ligt nu in zijn kinderwagen bak. Moet misschien maar eens gaan kijken voor een wiegje.
    Die bak staat nu op 2 bjerkratjes. Haha anders hang ik steeds met mijn hand naar beneden
    Haha
     
  17. CoffeeJunkie

    CoffeeJunkie Fanatiek lid

    25 jan 2012
    1.563
    431
    83
    Noord-Holland
    Ik vind het persoonlijk juist vreemd om een baby in een andere kamer te laten slapen. Tijdens de eerste zes maanden is het ontzettend belangrijk voor de baby om op een juiste manier op zijn behoeftes te reageren en voor mijn gevoel kan dat alleen als een baby dichtbij is.
    Onze zoon heeft de eerste negen maanden in onze slaapkamer geslapen. Hij is naar zijn eigen slaapkamer gegaan toen hij plots last van ons begon te krijgen en snel wakker werd.

    Deze keer hebben we een co sleeper aangeschaft omdat ik zeker van plan ben de eerste zes maanden met de baby te gaan slapen. Vind het heerlijk!
     
  18. Humava

    Humava Niet meer actief

    Ja mijn zoontje slaapt in een co-sleeper naast mij. Ik vind het heerlijk de eerste tijd. Als hij onrustig is kan ik hem zo makkelijk troosten en ik vind het ook een fijn idee dat hij lekker vlakbij me ligt.
     
  19. Switi

    Switi Fanatiek lid

    22 feb 2013
    1.234
    28
    48
    Hier zou ze direct in haar eigen kamer/ledikant gaan maar dat werd door de keizersnede en moeizame start met borstvoeding etc slapen in Kinderwagenbak naast ons en sinds ze last kreeg van eczeem en dus om het uur wakker van de jeuk en op zoek naar troost aan de borst slapen bij mama in bed en daar ligt ze nu nog steeds. Wel hebben we inmiddels "het wiegje" vervangen door het ledikantje maar daar slaapt ze helaas nog veel te weinig in.. Bij ons op de kamer vind ik ideaal met borstvoeding en het snel kunnen reageren etc maar ze mag van mij wel meer in haar eigen bedje..
     
  20. ShampooL

    ShampooL Niet meer actief

    Hier slaapt hij sinds het begin al bij ons op de kamer. 's nachts in de co-sleeper en 's ochtends (na zijn eerste fles) tussen ons in.
    Lekker knuffelen en samen zijn, ik zou het niet anders willen :)
     

Deel Deze Pagina