Prem. niet wakker te krijgen voor voeding

Discussie in 'Stel je vraag aan de kraamdeskundige' gestart door Ivysmom, 22 jul 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Ivysmom

    Ivysmom Nieuw lid

    22 jul 2017
    4
    0
    1
    Vrouw
    Hoi
    Onze dochter, nu 36 wk, (8wek. Te vroeg geb.) Is nu eindelijk thuis. Het is nu dag 3 en ze slaapt nu alweer door voedingen heen. Zowel fles als borst. Echt niet wakker te krijgen. (Aankleden en uitkleden, verschonen, wandelen met haar, praten, wrijven op buik of borst of rug of hoofd, prikken/porren in zij, muis vd duim wrijven en voeten kietelen). In het zh kreeg ze eerst haar voeding via de sonde als ze niet wakker wou worden en toen ze de laatste week de flessen steeds gewoon accepteerde mocht ze naar huis. Nu echter heeft ze vandaag al door 2 voedingen heen geslapen. Wat doen we nu als ze echt niet wakker te krijgen is? We zijn langzaam aan bezig over te stappen op de borst, aangevuld met de fles erachteraan.
     
  2. Adrienne

    Adrienne Fanatiek lid
    Medewerker

    9 mrt 2010
    2.192
    5
    38
    Hoi Hoi,

    Het is belangrijk om even te tellen hoeveel plasluiers ze heeft. Ze moet bij iedere voeding plassen. En hoe is de temperatuur? Misschien kun je op het CB gaan wegen? Ook al heb je nog geen contact gehad met hun. Je kunt via de verloskundigeptaktijk of huisarts wel er achter komen waar je moet zijn.

    Hoeveel drinkt ze nu totaal en hoeveel woog ze bij ontslag? Borstvoeding is best vermoeiend, het gaat misschien net iets te snel voor haar.

    Groetjes Adrienne
     
  3. Ivysmom

    Ivysmom Nieuw lid

    22 jul 2017
    4
    0
    1
    Vrouw
    Hoi Adrienne

    Ze heeft elke drie uur een plas en/of poepluier. Poept ook goed. Temperatuur rond de 36.8/37.0 dus ook goed. Ze is ook 40 gram aangekomen sinds voor het weekend... dus ze heeft er geen 'last' van. Borstvoeding opbouwen hebben we even gestopt.
    Vandaag wilde ze niet wakker worden voor haar voeding van 11 uur, maar heeft ze daarna om kwart voor 1 wel een hele voeding gedronken. Kan het zijn dat ze haar voedingsschema uit het ziekenhuis aan het omgooien is? We kregen daar het advies dit aan te houden. Ze heeft tot nu toe ook steeds (1x precies) haar minimale intake gehaald, die is 340ml.
     
  4. Adrienne

    Adrienne Fanatiek lid
    Medewerker

    9 mrt 2010
    2.192
    5
    38

    Hoi hoi,

    40 gram op drie dagen is niet echt heel veel. Het is denk ik wel even te wachten met opbouwen. Dat kost veel energie. Blijkbaar is het toch ff wennen voor haar. Haar minimale intake wordt wel steeds meer naarmate ze groeit. Hoeveel voedingen krijgt ze nu? En hoeveel is haar gewicht nu?
     
  5. Ivysmom

    Ivysmom Nieuw lid

    22 jul 2017
    4
    0
    1
    Vrouw
    Hoi ze krijgt er nu weer 6 of 7 per dag (fles) nu 60 ml ivm de overgeslagen voedingen.
    Ze was bij geboorte op 20 juni 2065 gram. Voor het weekend 2820, zondag 2860 en gisterenmiddag 2880. Dus het gaat al beter. Ze is nu niet meer aan het overslaan maar meer langere en kortere tijden tussen de voedingen. Soms 4 uur.. soms 1.5 uur. Zelfde flesinhoud.
    We hebben inmiddels consultatiebureau gisteren gesproken. Zijn geven aan dat het niet erg is, dus dat heb ik maar aangenomen. Vind het nog wel vervelend dat ik haar soms niet wakker krijg. Misschien groeit ze daar straks overheen..?
     
  6. Adrienne

    Adrienne Fanatiek lid
    Medewerker

    9 mrt 2010
    2.192
    5
    38
    Hoi hoi,

    Ze zou nu op 430 minimale inname moeten zitten. 150 ml per kilo gewicht Dus 6x 60 is dan aan de krappe kant. Je zou over kunnen gaan naar 90 voeding maken en dan 70 geven. Als ze er dan 6 pakt zit ze goed. Pakt ze er 7 zal ze niet alles leegdrinken, maar dat is dan niet erg. Groeien gaat inderdaad goed nu hoor.

    Ik denk dat het de overgang is van ziekenhuis naar thuis. Dat kost voor de kleine meid veel energie. Jullie doen het super. Het niet wakker krijgen komt vanzelf goed. Ik weet van mezelf nog dat mijn zoons de laatste fles slapend wegklokte. Gebruiken jullie zelfde fles als in zkh?

    Kolf je nog nu of niet?

    Groetjes Adrienne
     
  7. Ivysmom

    Ivysmom Nieuw lid

    22 jul 2017
    4
    0
    1
    Vrouw
    We zullen de inhoud ophogen als ze morgen en overmorgen weer flessen laat staan. Vandaag gaat het weer heel goed en nog niets laten staan. We gebruiken inderdaad nog dezelfde fles als in het ziekenhuis en ik kolf ook jog steeds :)
     
  8. Adrienne

    Adrienne Fanatiek lid
    Medewerker

    9 mrt 2010
    2.192
    5
    38
    Hoi hoi,

    Super hoor, dat je dat kolven volhoudt. Geef je de moedermelk met de fles? En is het voldoende of geef je kunstvoeding bij?

    Het komt vanzelf goed hoor.. goed bezig!!

    Groetjes Adrienne
     

Deel Deze Pagina