Zwanger?! Doodsbang

Discussie in 'Ik ben zwanger' gestart door Jo-1986, 10 jul 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Jo-1986

    Jo-1986 Lid

    9 mei 2017
    35
    2
    8
    Vrouw
    Nod is toch je datum dat je ongesteld moet worden? Geen idee wat ik morgen bij de huisarts kan verwachten maar ik meld hem gewoon dat wij ervan uit gaan dat we zwanger zijn :)
     
  2. tiepmiep

    tiepmiep Bekend lid

    10 mei 2011
    956
    11
    18
    R,dam
    Gefeliciteerd
     
    Jo-1986 vindt dit leuk.
  3. jupke

    jupke Niet meer actief

    Gefeliciteerd!

    Mijn oudste is bijna 8 en ik ben soms nog steeds bang :rolleyes:

    Geniet er van!
     
    Jo-1986 vindt dit leuk.
  4. Suuc85

    Suuc85 Lid

    16 jul 2017
    19
    4
    3
    Vrouw
    Haha! Zó herkenbaar! Bij mij was het ook bijzonder gegaan.. Ik was na het stoppen met de pil maar 1x ongesteld geworden en daarna gelijk zwanger! In die tijd lag een vriendin (35jr) op sterven en op de dag van haar uitvaart heb ik in oktober '16 een miskraam gekregen.. Dat was erg heftig..

    Daarna gebeurde er niks meer... Pffff denk je dan, ik was er ook veel te veel mee bezig.. In de 2 weken dat je het nog niet weet was ik al fanatiek alles aan het laten wat je niet meer mag hebben als je zwanger bent.
    In april / mei '17 ben ik daarmee gestopt, mijn redenatie was dat als ik een jaar verder zou zijn (okt '17) , ik wel aan de bel zou trekken en tot die tijd gewoon wilde genieten van de zomer zonder stress.
    Mijn cyclus was niet regelmatig meer (terwijl ik altijd stipt was) door medicijn gebruik. Dus eind mei was ik wederom overtijd en de afgelopen maanden was het 10d, 6d, dus nu na 3d zeg ik tegen mijn vriend: "ik moet nu wel ongesteld worden hoor, want dan wordt mijn cyclus weer regelmatig!" Mijn vriend zegt heel droog: "je kan ook zwanger zijn hè.." Ik: "Ja, doei! Daar ben ik nu niet meer mee bezig, dat komt later wel."

    2 dagen later toch maar een test gehaald.. Stomverbaasd heb ik een tijdje op de pot gezeten! :)

    Tot op de dag van vandaag kan ik nog steeds niet beseffen dat er een mensje in mij groeit, nu 10w5d. Ik durf me misschien ook nog niet te hechten. Echt gelukkig zijn is ook nog niet aan de orde.. De zwangerschap gaat ook niet vlekkeloos, dus dat zal er ook wel mee te maken hebben en vergeet de hormonen niet! Ach, heeft tijd nodig denk ik zo..

    Maar zoals je ziet, iedereen maakt zich zorgen / is onzeker etc. Maar twijfel niet aan jezelf! Het komt goed! In ieder geval gefeliciteerd!! :)
     
  5. Babyluvv

    Babyluvv Fanatiek lid

    28 aug 2016
    1.269
    133
    63
    Vrouw
    Gefeliciteerd! Ik voelde me ook zo, Toen ik een positieve test Had. Ik voelde alles door elkaar, ik was blij en gelukkig maar ook doodsbang! Bang voor dat het mis zou gaan, bang voor de bevalling maar ook bang voor dat ik het niet zou kunnen. Dit overvalt je en het bange gevoel is normaal. Niet leuk, maar wel normaal. Het gaat helemaal goed komen! Je kunt het.
     
  6. MissFluffy

    MissFluffy Fanatiek lid

    25 aug 2016
    2.218
    870
    113
    Vrouw
    maak je geen zorgen, zoals je leest zijn er veel meer mensen met dat paniekgevoel. ik had het niet na het testen, maar in de weken erna wel regelmatig. dat euforie moment van ik ben zwanger!! heb ik nooit gehad. nu ik de baby voel begin ik langzaam aan het idee te wennen, maar ik merk dat je nooit genoeg voorbereid bent op zoiets. hoe klaar ik er voor de tijd ook voor was, nu het dichterbij komt wordt het steeds enger. je bent niet alleen, blijf er gewoon lekker over praten en dan komt het wel goed
     
  7. Zonnebloem92

    Zonnebloem92 VIP lid

    4 dec 2012
    10.846
    4.212
    113
    Vrouw
    Zuid Holland
    Waarom zou je niet bang mogen zijn? Er breekt een hele nieuwe, onbekende en spannende tijd aan voor jou... niet zo gek dat je dan bang bent.
     
  8. Paardenbloem

    Paardenbloem Niet meer actief

    Herkenbaar. Ik wilde en wil heel graag een 2e kindje maar toen ik een paar dagen geleden de de positieve test in handen had, voelde ik ook vooral veel angst, onzekerheid, ongeloof.. En het is nog steeds niet helemaal geland ondanks dat ik er echt wel blij mee ben en dit ook zo wil. Denk dat ik eerst een echo gehad moet hebben voor het echt doordringt en ik de blijheid ga ervaren.
     

Deel Deze Pagina