waar de eerste dagen na de bevalling doorbrengen?

Discussie in 'Kraamtijd' gestart door Keija, 7 mrt 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.985
    5.817
    113
    Ja ik blijf zoveel mogelijk boven de eerste 3 dagen. Ik lig echt niet de hele dag op bed, maar ik loop geen trappen. Ik wil geen onnodig risico lopen op bekkenklachten/bekkenproblemen, ook niet op latere leeftijd. Je doet het niet alleen voor nu, maar er kunnen ook gevolgen zijn die jaren later pas zichtbaar worden.
    Het voelt ook als 'mijn week', de rest van de tijd sta ik weer helemaal voor het gezin klaar. Even voor mezelf en de kleine, lekker cocoonen :)
     
    Hopsatee vindt dit leuk.
  2. Hopsatee

    Hopsatee Niet meer actief

    Yes zo ga ik dat ook zien. Bovendien ben ik zon Truus die als ze beneden gaat zitten dan gelijk ooo het hele huishouden weer wil overnemen. Heb nogal een controle probleem wat m'n huishouden betreft haha. Dus het is voor alle partijen beter als ik gewoon zoveel mogelijk boven blijf ;)
     
  3. Blaadje

    Blaadje Fanatiek lid

    1 feb 2011
    1.727
    216
    63
    Ik zal wel heeeel raar zijn maar ik vond het heerlijk in bed :D.
    Bij beide kinderen voelde ik me lichamelijk top maar was vooral heeeel veeeel aan het voeden. Ik vond t heerlijk in mn bed, ontbijt, middageten en avond eten in bed (lekker rustig ).
    Pas laatste 1/2 dagen ging ik naar beneden. Die kraamweek is er wat mij betreft om zoveel mogelijk uit te rusten zodat je NA de kraamweek weer de boel kan oppakken.
     
    Eppo82 en Hopsatee vinden dit leuk.
  4. Hopsatee

    Hopsatee Niet meer actief

    Haha nu het echte verhaal: ik ben 2 hele dagen in bed gebleven en dag 3 vond ik het deprimerend en ook niet leuk dat visite dan even boven kwam en dan nog beneden ging zitten en ik zielig alleen boven zat. Daarnaast ben ik heel fit uit de bevalling gekomen dus ik was ook direct mobiel. Nu de rest van de kraamweek krijg ik ontbijt op bed, ga lekker douchen en dan op de bank knuffekennmet mijn baby en ondertussen kletsen met m'n zoontje visite en kraamzorg. Na de lunch naar bed, smiddags weer op de bank en savonds weer in m'n bed. Ik geef dit keer geen borstvoeding wat ik bij de eerste wel deed toen vond ik m'n bed fijner omdat ik zo vaak en lang aan het voeden was. Nu heb ik tijd over wat dat betreft dus de hele dag knuffelen.

    Nadeel van mijn fitheid is dat ik sochtends energiek ben en de wereld aan kan maar savonds moe en labiel wordt (Yes kraamtranen) dus die middagslaapjes blijven er nog even in zolang m'n man vakantie heeft. Nog even in de babybubbel!!
     
  5. Do1981

    Do1981 VIP lid

    9 dec 2016
    5.483
    3.341
    113
    Klinkt goed @Hopsatee ! Leuk om het voornemen en dan ook de realiteit te horen. Geniet van de komende weken!
     
    Hopsatee vindt dit leuk.
  6. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.260
    3.497
    113
    Hier inmiddels ook voor de 2e keer bevallen en de kraamweek zoveel leuker en fijner beleefd als bij de 1e. Voelde me al snel erg goed, maar toch bewust rustig aan gedaan. Dus het grootste gedeelte van de kraamweek boven doorgebracht, maar wel af en toe een momentje beneden. Vanaf dag 2 sowieso avondeten weer beneden gegeten want dat vind ik maar niks boven op bed. Af en toe wat visite beneden, vooral familie, maar deed ook gerust visite boven om te voorkomen dat mensen denken dat je alweer helemaal op en top fit bent en een paar uur blijven zitten. Uiteindelijk een heerlijke kraamweek gehad, volop van genoten en echt goed m'n rust kunnen nemen.
     
    Hopsatee vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina