Zijn het mijn hormonen of???

Discussie in 'Zwangerschap en werk' gestart door SMJD, 26 jul 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. SMJD

    SMJD Fanatiek lid

    17 okt 2016
    1.890
    444
    83
    Gisteren een gesprek met mijn leidinggevende gehad over minder werken en hoe verder. Ik werk momenteel 24 uur per week in de thuiszorg.
    Ik heb aangegeven dat in mijn huidige rooster de dubbele diensten en de laat/vroeg te zwaar worden en ik die graag geschrapt zie. Ik heb zitten rekenen en werk dan nog gemiddeld 16-22 uur per week. Overlegd om voor 6 uur p week de ziektewet in te gaan en in de weken dat ik minder dagen werk op at basis wat kantoor taken op te pakken...
    Net belt mijn planner om navraag te doen, en of ik andere dagen wil gaan werken en extra avonden??? (we hebben normaal een basisrooster, en hierop de oppas en opvang gebaseerd)
    Nu deelt ze mij mee dat er voor Augustus en september gewoon gepland wordt en als het niet uitkomt we maar moeten ruilen :confused: want het was niet te doen met ieders voorkeuren en alle tekorten die er zijn... Ik heb hierop geantwoord dat ik best wat aanpassingen wil doen, mits ik de oppas rond krijg (dit had ik al gergegeld omdat er een voorlopig rooster voor augustus was) maar dat ik geen extra diensten ga werken ivm dat ik 6 uur in de ziektewet ga. Heb ook gevraagd of ze wel rekening mee wil houden dat ik dus niet alsnog 5 a 6 ochtebd diensten of meer als 3 avonden ingepland word per week omdat ik dit gewoon niet vol houdt... Is dit raar???
    Ik ben bang dat als ik morgen het nieuwe rooster krijg ik alsnog meer als 18 uur per week productief in de wijk moet werken en het anders zelf maar op moet lossen...
    Ben er gefrustreerd van :mad: snap ook wel dat het rooster een heet hangijzer is, en we personeel tekort hebben, maar ik heb het idee dat er gewoon geen rekening wordt gehouden met hetgeen ik aangegeven heb...
     
  2. 15augustus

    15augustus Actief lid

    7 dec 2014
    406
    17
    18
    Rotterdam
    Erg vervelend voor je werk zelf ook in de zorg en het is idd drama met de tekorten en nu de zomerplanning
    Ben nu zelf bijna 20 weken vd tweede en loop regen hetzelfde aan
    Dit met vk besproken en zij zegt als ze niet willen luisteren en het probleem bij jou neerleggen met spoed een afspraak maken bij de bedrijfsarts
    Daar kan de leidinggevende en roosteraar niet omheen en dan willen ze waars wel meewerken

    Succes !!
     
  3. SMJD

    SMJD Fanatiek lid

    17 okt 2016
    1.890
    444
    83
    Ja erg vervelend en herkenbaar hè... Altijd een probleem in de zorg, die tekorten. Ik voel mij verder lichamelijk wel goed. Alleen een lage bloeddruk en ik blijf erg moe. Ik kwam al niet helemaal aan mijn uren en kan gewoon niet extra meer werken, trek ik gewoon niet. Mijn leidinggevende zei overleg maar en laat maar weten hoeveel uur ik je ziek moet melden. Maar nu doet de planner dus moeilijk, terwijl ik nog best wel veel diensten werk en dus nog niet heel veel rustiger aan doe muv de weekenden dan geen dubbele dienst of laat vroeg, omdat ik het hoop zo nog even vol te kunnen houden...
    Morgen komt het aangepaste rooster voor augustus (ja echt waar...)dus uit en ik ben heel benieuwd. Anders ga ik inderdaad een afspraak bij de bedrijfsarts maken. Jammer dat het zo moet gaan
     
  4. Suzy85

    Suzy85 Fanatiek lid

    16 apr 2016
    2.226
    2.635
    113
    Informatiebeveiliging
    Provincie Utrecht
    Ik zou beginnen met dit probleem bij de leidinggevende terug te leggen en te zorgen dat de leidinggevende het met de planner bespreekt. Ik vraag me namelijk af of de boodschap bij de planner wel duidelijk is doorgekomen als er gesproken wordt over voorkeuren. Het gaat immers niet om jouw voorkeuren, maar om noodzakelijke aanpassingen om te kunnen blijven werken tijdens de zwangerschap.

    En wanneer dit geen oplossing geeft, inderdaad gewoon even contact met de bedrijfsarts. Die is ervoor en kan je helpen. Dus niet twijfelen om die in te schakelen waar nodig. Dit kan je leidinggevende ook juist helpen om te snappen wat wel en niet kan.
     
    SMJD vindt dit leuk.
  5. SMJD

    SMJD Fanatiek lid

    17 okt 2016
    1.890
    444
    83
    Een voorbeeld:
    Ik werk op dinsdag en woensdag ochtend beide dagen ongeveer 3-3,5 uur. Is totaal van 6 a 7 uur.
    Nu hadden ze mij op dinsdagavond ingepland, dienst van 6-6,5 uur. prima, maar ook de woensdag ochtend. Heb dus aangegeven dat de woensdag er dan af moet. Zegt ze: ja daar schieten we niks mee op... Kun je dan de maandagochtend extra werken?
    Wat dus betekent dat ik van de 6 uur die ik nu al werkte ineens 9 uur moet werken... Denk dat ze het gewoon niet begrepen heeft ofzo
    Heb haar net nog een mail gestuurd met de diensten waar het gaat.

    Mocht ze inderdaad geen rekening houden met, dan zal ik mijn leidinggevende bellen en anders de Arbo arts. Ik meld mij normaal nooit ziek, ben flexibel waar ik kan, en heb het idee dat het nooit goed genoeg is... Echter heb ik nu mijn grens aangegeven omdat ik niet opnieuw al eerder volledig de ziektewet in wil, hier is het team ook niet meer geholpen
     
  6. Suzy85

    Suzy85 Fanatiek lid

    16 apr 2016
    2.226
    2.635
    113
    Informatiebeveiliging
    Provincie Utrecht
    Goed dat je een mail gestuurd hebt. Mogelijk snapt ze het gewoon niet goed en helpt dit al. En anders kun je weer een volgende stap zetten.

    En gelijk heb je dat je je grenzen goed aangeeft. Ik heb dat onvoldoende gedaan en ben zo veel te vroeg helemaal thuis komen zitten. Dat is echt zonde. Voor je werkgever en collega's, maar ook voor jezelf.
     
  7. SMJD

    SMJD Fanatiek lid

    17 okt 2016
    1.890
    444
    83
    Inderdaad... Bij de eerste verder een prima zwangerschap gehaf, maar wel gewoon doorgewerkt inclusief bereikbaarheidsdiensten etc. Tot ik dus met 32weken zo'n zere strakke buik had en de auto niet meer uit kwam.
    Nu op advies van de VK toch maar iets gas terug nemen, we praten over 5 diensten in 2 maanden die hierdoor open komen te staan, en blijkbaar is dit al teveel... Werk dan nog ruim 18uren en kan het in principe nog niet heel erg veel rustiger aan doen. Maar hoop het zo vol te kunnen houden, en dus ook zo te zorgen dat er zo min mogelijk tekorten bij komen .
     
    Suzy85 vindt dit leuk.
  8. SMJD

    SMJD Fanatiek lid

    17 okt 2016
    1.890
    444
    83
    @Suzy85 waardoor ben jij in de ziektewet gekomen dan?
     
  9. Suzy85

    Suzy85 Fanatiek lid

    16 apr 2016
    2.226
    2.635
    113
    Informatiebeveiliging
    Provincie Utrecht
    Ik heb al sinds 21 weken last van zwangerschapshypertensie. Ik mocht wel blijven werken toen ik aan de medicatie werd gezet, maar moest teveel prikkels vermijden. Dus in overleg met de bedrijfsarts gekeken naar wat wel en niet kon en met name dus de stressvolle werkzaamheden benoemd. Bedrijfsarts besloot overigens wel om mij direct terug naar 50% te zetten, ook al wilde ik zelf meer. Maar op het werk viel het kwartje niet en kwamen nog steeds de stressvolle situaties (incidenten) bij mij terecht. Hierdoor liep de spanning zo hoog op, dat ik binnen enkele weken compleet thuis kwam te zitten op advies van de bedrijfsarts. Ik ben er nog altijd van overtuigd dat dat niet nodig was. Wel toen de medicatie opnieuw omhoog moest, want sindsdien ben ik ook echt te suf. Maar de weken ervoor had ik gewoon met een paar aanpassingen prima kunnen werken.
     
  10. SMJD

    SMJD Fanatiek lid

    17 okt 2016
    1.890
    444
    83
    Wat jammer zeg, dat ze hier geen rekening mee houden... Wat voor werk doe je? Wel fijn dat je bedrijfsarts wel zo meewerkt.
    Vervelend dat je zo'n hoge bloeddruk hebt.
    Hier juist een erg lage bloeddruk waar ik last van heb, en de hele zwangerschap heel moe.
     
  11. Suzy85

    Suzy85 Fanatiek lid

    16 apr 2016
    2.226
    2.635
    113
    Informatiebeveiliging
    Provincie Utrecht
    Het was niet per se onwil, meer onkunde vrees ik. Er was niemand om me direct te vervangen (coördinerende functie en geen senior op dat moment in het team). Ik werk in de beveiliging (vnl informatiebeveiliging). Werkdruk is gewoon onwijs hoog daar. Maar tis jammer dat t zo gelopen is.
    Onze bedrijfsarts is echt top, streng maar echt ook gericht op bescherming waar nodig. Heel veel steun aan gehad!

    Te lage bloeddruk is ook niet fijn, maar wel veiliger voor je kindje in elk geval. Bij mij schoot het opeens met 21 weken giga omhoog. Tja, het is een relatief veelvoorkomende complicatie.

    Heb je nog wat van je werk gehoord vandaag?
     
  12. SMJD

    SMJD Fanatiek lid

    17 okt 2016
    1.890
    444
    83
    Ja dat is lastig inderdaad als er geen vervang is. Wel goed dat je bedrijfsarts doorpakt. Hier laatste controle 2 weken geleden gehad en toen een bloeddruk van 95/65, hij wordt vanaf het begin gezien steeds lager, hopelijk gaat hij nu weer wat omhoog.

    Ik heb mijn rooster gekregen en ze heeft welliswaar rekening gehouden met mijn werkdagen. Sta nog genoeg gepland, maar wel zo dat ik het hopelijk uit kan zingen tot het eind.
     
    Suzy85 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina