Nieuwe baan is tegenvaller..

Discussie in 'Weer aan het werk' gestart door Lauw1990, 18 sep 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lauw1990

    Lauw1990 Actief lid

    19 jan 2016
    132
    13
    18
    NULL
    NULL
    Na bijna een jaar thuis te zijn geweest (zwangerschapsverlof en contract werd niet verlengd /of omgezet naar vast) ben ik onlangs gestart bij een nieuwe werkgever.

    Wat een leuke nieuwe uitdaging had moeten worden, valt heel erg tegen. Ik ervaar het als erg stressvol en ik vind het werk gewoon echt niet leuk. Mijn mening is altijd geweest dat werk niet altijd leuk is / hoeft te zijn. Er is altijd wel een klus / klant / collega die wat minder leuk is etc. Maar het moet niet de overhand nemen.

    Ik overweeg nu om gelijk weer verder te gaan solliciteren en dan hopelijk snel iets anders te kunnen gaan doen, (dit contract is maar voor een paar maandjes)maar ik merk wel dat doordat ik door dit werk niet lekker in mijn vel zit, huishouden en kindje etc. me het best nog wat moeite kost om echt goed de tijd en energie te vinden om vacatures te zoeken en dan een goede motivatiebrief te schrijven. Ik zou nog recht hebben op ww (stel zij verlengen niet) tot begin januari en en dat is ook aardig dichtbij alweer. Ik zit niet in de luxe positie om zelf op te zeggen , want met alleen het salaris van mijn man redden wij het niet. Dit zorgt ook weer voor onrust, dat dat ook niet lang meer loopt.

    Ik pieker erg veel hierover. Iemand in hetzelfde schuitje gezeten? Ik wil graag met een positieve vibe aan de slag, maar merk dat mijn huidige werk en het gevoel niet bij mij hierin bellemeren momenteel en veel energie kost.
     
  2. MiaMaria

    MiaMaria Niet meer actief

    Lijkt me heel lastig zo!! Het is ook moeilijk om weer te starten na een hele tijd thuis.
    Aangezien je aangeeft dat je het je niet kunt permitteren om niet te werken en ook dat dit maar een contract is voor een paar maanden zou ik toch alles op alles zetten om dit vol te houden. Terwijl je de paar maanden uitzet kun je verder solliciteren naar een baan voor daarna. Ik denk namelijk dat het echt niet best staat op je cv als je zo snel opgestapt bent bij je vorige werkgever (en daarvoor een tijd thuis hebt gezeten.)

    Ik weet hoe moeilijk het kan zijn om weer aan het werk te gaan na een tijd (uit ervaring) en dit is misschien ook niet wat je wilt horen. Hopelijk vind je de moed om door te zetten! Succes!!
     
  3. twinkle star

    twinkle star Niet meer actief

    Opnieuw starten na je verlof, ookal is het je eigen vaste baan waar je het naar je zin hebt is pittig. Je hebt een nieuw leven met een kindje waar je je draai nog in moet vinden. Starten met een nieuwe baan is extra lastig, je moet dan ook nog eens ingewerkt worden wat extra energie kost.

    Je geeft aan dat je niet zonder je salaris kan. Dan zit er niks anders op dan open staan voor de nieuwe uitdaging en er het beste van maken. Zo doe je weer ervaring op wat je alleen maar ten goede zal komen in de toekomst.

    Als je nu ergens anders zal solliciteren dan zal je tegen hetzelfde aanlopen.
     

Deel Deze Pagina