Knuffelen of laten huilen

Discussie in 'Kraamtijd' gestart door Paaseitje1989, 16 sep 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Adria27

    Adria27 Bekend lid

    21 feb 2013
    808
    5
    18
    Vrouw
    maatschappelijk
    candyland
    Lekker knuffelen! Ze is nog zo klein, ritme en regelmaat zegt zo een ukkie niks. Uiteindelijk komt het alleen slapen wel goed hoor!
     
  2. naomirebecca

    naomirebecca Actief lid

    16 apr 2015
    192
    10
    18
    Ookal is het nu al heel vaak gezegd, ik zeg het ook nog een keer; knuffel haar neem haar lekker bij je!
    Ik was zo'n stresskip toen mijn dochter die leeftijd had. Ik heb zo veel spijt dat ik niet lekker de tijd heb genomen om uren met haar te kunnen knuffelen en dat alleen maar omdat er gezegd werd laat maar huilen ze went er vanzelf aan. Niet dat ik haar uren heb laten huilen hoor.
     
    Jackie87 en Hopsatee vinden dit leuk.
  3. CoffeeJunkie

    CoffeeJunkie Fanatiek lid

    25 jan 2012
    1.563
    431
    83
    Noord-Holland
    Omder de zes weken is het juist belangrijk om ze te troosten en knuffelen. Zo krijgen ze vertrouwen.
    Onder de zes maanden huilen baby's sowieso alleen met een echte reden, kunnen ze je nog niet bespelen en dus tot die tijd lekker veel en vaak knuffelen. Zoals is gezegd: het is een fase, een fase die op dat moment eeuwig lijkt te duren, maar op langer termijn heel snel voorbij gaat. Probeer er juist van te genieten, stel de juiste prioriteiten en laat sommige dingen los. Nu wil ze nog fijn bij jullie liggen, voor je het weet is die tijd voorbij en heb je weer genoegg tijd voor jezelf of andere dingen!
     
    Hopsatee vindt dit leuk.
  4. Paaseitje1989

    Paaseitje1989 Actief lid

    16 aug 2016
    154
    10
    18
    Hallo dames

    Bedankt voor alle jullie reacties! Ben er heel blij mee en heb jullie advies ten harte genomen. Saar heeft de laatste tijd veel last van teruggeven vab voedingen dus ik houd haar heel veel bij me en rechtop.. Volgens de kinderarts heb ik een te sterke toeschiet waardoor ze teveel binnen krijgt. Na de voeding geeft ze altijd een vol gevoel aan. Dus lekker de hele dag rechtop en knuffelen
     
    Mythique vindt dit leuk.
  5. Adrianna

    Adrianna Niet meer actief

    Tegen mij zei ook iedereen dat ik hem moest laten huilen, mopperen en dat hij niet in ons bed mocht slapen, want dan zouden we hem verwennen.
    Heb de eerste weken hem op mij laten slapen en in ons bed omdat hij daar behoefte aan had.
    Later gaf hij zelf aan liever en beter in zijn kamertje te slapen.
    En laten huilen? Nooit gedaan! En het is een heel makkelijk kindje dat bijna nooit huilt nu en goed slaapt, dus tja...lekker verwennen!
     
  6. Paaseitje1989

    Paaseitje1989 Actief lid

    16 aug 2016
    154
    10
    18
    Hoe hebben jullie het uiteindelijk slapen in eigen bed aangepakt?
     
  7. Hopsatee

    Hopsatee Niet meer actief

    Mijn oudste was dat echt een ding die sliep alleen op ons of in de draagzak. Ik ben toen rond 10-12 weken begonnen met baby in een droomritme van Stephanie lampe met een eigen twist. Inbakeren, wakker in bed leggen en als hij ging huilen oppakken wiegen en terig leggen en erbij zitten met m'n hand op z'n buikje tot hij sliep. Als hij na 3 kwartier nog niet sliep was het belangrijker dat hij sliep dus nam ik hem bij me. Na 2 weken ging het vanzelf en vrij makkelijk. Maar koste even wat bloed zweet en tranen!

    Deze is totaal anders ik kan hem nu met 9 weken wakker in z'n bed leggen en hij gaat slapen. En slaapt al vanaf het begin snachts in z'n eigen bed. Geen een nacht op ons geslapen. Dan slaapt ie niet...
     
  8. Mythique

    Mythique Fanatiek lid

    3 apr 2015
    4.639
    3.768
    113
    Zo grappig dat het bij jou zo veel dingen hetzelfde zijn :)
    Bij ons ging het min of meer vanzelf... in de nacht was het wachten totdat hij heel diep in slaap was, duurde 1 a 2 uur, en dan konden we hem weglegggen en sliep hij ook nog 1 a 2 uur in zijn eigen bed. De tijd dat hij bij ons op de borst lag werd steeds korter en dat hij in zijn eigen bed lag steeds langer. Overdag gewoon blijven proberen totdat het een keer goed ging. Moet zeggen dat ik ben vergeten hoe het precies ging... hij heeft heel lang overdag alleen bij me gelegen maar ik heb dus niet iets speciaals gedaan om hem in zijn eigen bed te krijgen.

    Zoon 2 is een 'walk in the park' :thumup:.
     
    Hopsatee vindt dit leuk.
  9. toch3

    toch3 VIP lid

    28 dec 2013
    16.105
    15.153
    113
    ik had nog niet eerder je topic gelezen, maar ik ben ook van het knuffelen ipv huilen. Nu bij de jongste was het eerst veel op mij slapen, daarna kon ik hem slapend wegleggen en na weer een tijd wilde hij overdag graag in de wagen slapen. Als ik dan wiebelde met de wagen viel hij zo in slaap. Nu sinds een maand ofzo slaapt hij overdag ook in zijn bedje omdat hij te nieuwsgierig en te beweeglijk is. Alleen als ik bijna weg moet (lopend) laat ik hem nog bewust in de wagen slapen maar dan moet ik wel weer een paar minuten wiebelen.
    Savonds wisselt nog tussen in slaap voeden of voeden en wakker in zijn bedje leggen.
    Snachts blijft hij na een voeding eigenlijk altijd naast me liggen.



    Maar hoe gaat het nu bij je aangezien het al tijdje terug is dat je dit topic opende ;) Maar vanwege deze vraag wilde ik toch reageren :)
     
  10. Rylie

    Rylie VIP lid

    14 jun 2010
    5.723
    468
    83
    Vrouw
    Patissier
    Noord Brabant
    Met de jongste uren op de bank gezetten om te knuffelen. Ze sliep alleen bij mij. Ook niet bij der papa.
    Ik kon het niet om haar in bed te leggen en te laten huilen. Dan was ze de hele dag van slag.
    En had niemand in huis een leuke dag.
    F is nu bijna een half jaar en slaapt perfect in der bedje. Elk slaapje.
    Volg je gevoel. Tegen mij werd ook gezegt dat ik jaar maar even moest laten huilen. Ik voel me er perfect bij nu ik terug blik op het laatste half jaar. Fus doe wat jou goed voelt.
     
  11. juf21

    juf21 Bekend lid

    20 mei 2012
    725
    139
    43
    Knuffelen!!
    Ik herken dit zo, onze zoon wilde ook niet in z'n bed overdag, alleen 's nachts.
    Ik heb mezelf heel vaak helpen herinneren: het eerste half jaar kun je ze niet verwennen. Uren en uren heb ik overdag met een slapend kind op mijn borst gezeten, heeeerlijk!

    En inderdaad: na ongeveer een half jaar zag ik verschil: hij lachte opeens heel triomfantelijk toen ik hem uit bed haalde omdat hij huilde. Vanaf dat moment zijn we pas consequent geworden.
    En ook daarin volgden wij ons gevoel: een kwartier laten schreeuwen voelde voor ons niet goed. Ik las een artikel die ons enorm aansprak: 5 minuten laten huilen (geef hem wel even de kans om in slaap te komen), troosten, terug leggen.
    Het was een paar keer doen, en sindsdien hebben we een ideale slaper. :)
     
  12. Sokkie87

    Sokkie87 Fanatiek lid

    1 dec 2016
    1.044
    688
    113
    Vrouw
    KNUFFELEN!!!!!!

    4.5 Week...net op de wereld gedropt...en ze geeft blijkbaar heel duidelijk aan dat ze bij jou of je man wil, aangezien ze gaat huilen als je haar in eigen bedje legt.
    Ons zoontje heeft tot 3 maanden beneden in de box of op onze schoot geslapen overdag !! En daarna ging ie zonder moeite in zn eigen bedje boven. Zoveel mogelijk bij je houden de eerste maanden, is toch heerlijk! Altijd naar je moedergevoel en je hart luisteren. Laten huilen?? Je baby huilt met een reden en kan niks anders dan huilen om je dat te laten merken!
     
  13. Elisabetta

    Elisabetta Fanatiek lid

    3 apr 2017
    1.462
    412
    83
    Absoluut knuffelen. Zo'n jonge baby kun je nog niet verwennen of dingen aanleren. Ze is 9 mnd geborgen bij je geweest en ze heeft je nodig. Het eerste jaar hebben baby's echt heel veel behoefte aan geborgenheid en lichamelijk contact.
     
  14. Paaseitje1989

    Paaseitje1989 Actief lid

    16 aug 2016
    154
    10
    18
    Ze slaapt eigenlijk altijd in ons bed. Als tussenstap hebben we besloten om haar ingebakerd in ons bed te leggen. We gaan dan naast haar liggen of zitten en doen hardop sssshhhhttt. Na 10 minuutjes valt ze dan wel altijd in slaap voor 1,5 uur/3 uur. Snachts ligt ze tussen ons in. We hebben een breed bed dus kan niks mis gaan. Voor mij is dit top, alleen maak ik me ontzettend zorgen op get moment dat ik ga werken. Ik kan niet van opa en oma verwachteh dat zij dit ook doen. Ik heb nog 4,5 week zwv dus ik voel de druk om haar tich overdag zo snel mogelijk in haar eigen bedje te krijgen. Opa en oma zijn van de oude stempel, eigen bed slapen, laat maar huilen. Dus ik maak me ontzettend zorgen dat ik dadelijk aan het werk ben en mijn kind verloren ligt te huilen in haar bedne :(
     
  15. Elsss

    Elsss Fanatiek lid

    26 jul 2013
    1.939
    3.125
    113
    Nog 4,5 week, dat betekent dat ze dan twee keer zo oud is als dat ze nu is. In die tijd gooit ze haar schema nog minstens twee keer om en verandert er zoveel. Daar zou ik me nu nog geen zorgen over maken.
     
    Hopsatee vindt dit leuk.
  16. Paaseitje1989

    Paaseitje1989 Actief lid

    16 aug 2016
    154
    10
    18
    Hoe bedoel je dat precies? Wil je me dat misschien uitleggen ?
     
  17. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.804
    32.708
    113
    Even zijstraatje: je kunt je toeschietreflex ook even in een doekje laten weglopen he. Dan is de druk er wat af en heeft zij er minder last van.
     
  18. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.804
    32.708
    113
    Waarschijnlijk dat je niet moet proberen om tot een schema te komen, die hebben kinderen op deze leeftijd nog niet en alles kan elk moment weer veranderen. Zeker rond 6 weken trouwens als je borstvoeding geeft.
     
  19. Fristi2012

    Fristi2012 VIP lid

    23 jun 2014
    5.907
    3.324
    113
    Ik hoop dat als ik moet huilen er iemand mij komt troosten. Ook al ben ik 29. En niet dat iemand denkt, och, straks verwen ik haar, laat maar huilen.
     
  20. Lieke1989

    Lieke1989 Niet meer actief

    Als opa en oma anders opvoeden dan jij wil. Is het dan niet verstandig om een andere manier van opvang te zoeken?
     

Deel Deze Pagina