Eind februari/maart 2017 mama's?

Discussie in 'De mama's' gestart door Blijdorp, 19 mrt 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Elmyra

    Elmyra Niet meer actief

    Don’t worry! Ik ben net even voor tussentijdse check bij het cb geweest. S.iem zegt nog niks althans geen woorden. Hij brabbelt dingen als ‘mamamama’, ‘bababa’ en verder murmelt huh wat verschillende klanken. En dat is helemaal goed voor nu. Dus jouw kleine is gewoon al heel snel met woordjes! En ze stapt al, zou me echt geen zorgen maken. Qua ontwikkeling hebben ze vaak de focus op 1 ding liggen, de rest ontwikkeld mee maar ze besteden dan meer aandacht aan of motoriek, of cognitief of sociaal.

    S.iem is nu 73cm en 10kilo. Qua cm’s minder gegroeid dan ik had gehoopt. 1 cm in 2 maanden. De verpleegkundige vond het niet schokkend, ze groeien vaak met stoten. Maar gezien het genetisch onderzoek dat er ook loopt zit het me toch niet lekker dat hij net weer iets afbuigt. Schiet er niks mee op me daar zorgen om te maken overigens want we moeten de uitslag gewoon afwachten. Hopelijk weten over twee weken meer.
     
  2. Blijdorp

    Blijdorp Niet meer actief

    Oh oeps dan moet ik me echt geen zorgen maken. Dat rottige internet ook met die verhalen!

    Kan me voorstellen dat je je zorgen maakt om de groei. Toch vind ik hem ook niet echt klein hoor. N is niet veel groter (iets van 75cm geloof ik). Maar snap dat je graag de uitslag binnen hebt. Ik duim voor jullie dat er niks bijzonders uitkomt.
     
    Elmyra vindt dit leuk.
  3. GDuif

    GDuif Bekend lid

    22 mei 2016
    940
    170
    43
    Spannend! We duimen allemaal met je mee!
     
    Elmyra vindt dit leuk.
  4. GDuif

    GDuif Bekend lid

    22 mei 2016
    940
    170
    43
    Hier morgen de uitgestelde 11 maanden prikjes. Hoe ging dat bij jullie? Van eerdere prikjes weinig last gehad, alleen klein beetje koorts op de dag zelf.
     
  5. Blijdorp

    Blijdorp Niet meer actief

    Twee dagen koorts en hangerig maar niks bijzonders.
     
    GDuif vindt dit leuk.
  6. Elmyra

    Elmyra Niet meer actief

    Hier van de 11 maanden prik geen van de kids last gehad. 1 mei krijgt hij de BMR, dan moet hij wel fit zijn anders stel ik die uit. Bij I.sa en L.oïs heb ik die ook uitgesteld, maar die kregen hem ook echt in het virussenseizoen. Zij waren in januari 14 maanden. S.iem zit mooi in het voorjaar dus hopelijk zijn we dan klaar met die sores.

    S.iem en L.oïs hoesten nu ineens weer ... net zeehonden. S.iem is nog niet eens hersteld van het vorige virus, die is ook al een week of 3 bezig nu. Ik hoop niet dat dat gehoest betekend dat we de volgende ronde ingaan o_O. Ben er echt wel klaar mee nu ...

    Hoe gaat het verder met iedereen? Ik vind het thuismoeder zijn (hoe waardevol ook) momenteel erg zwaar. Speelt natuurlijk mee dat ik fysiek niet in orde ben, maar de kids zijn ook tamelijk veeleisend op dit moment, dan dat huishouden er nog bij en mijn fotografie opleiding. Het zou zo mooi zijn als ik na het afronden van die opleiding in de komende 1,5 jaar iets van de grond krijg zodat ik daar wat centjes mee kan verdienen en als dat niet lukt ga ik uitkijken naar iets anders voor als de meiden allebei naar school zijn. Nog geen idee wat dat gaat zijn dan. Ik heb 14 jaar als operatie-assistent gewerkt en dat dus moeten opgeven omdat ik dat fysiek niet meer aankon ... Het is zo'n specifiek beroep dat je ook niet zomaar iets anders kunt gaan doen.

    S.iem kan ik met momenten ook wel achter het behang plakken, hij zit echt zwaar in een sprong en is daarbij fysiek gefrustreerd. Hij doet wel meer nu, gister ging hij voor het eerst op handen en knieën dus dat is weer een succesje :rolleyes:. Als hij nu alle energie die hij gebruikt om gefrustreerd te zijn in zijn motoriek zou steken zou het snel gaan denk ik. Hij is sowieso een pittig ventje ... hij was als baby veel relaxter dan de meiden, maar de meiden waren op deze leeft zoooooo makkelijk en zoet. S.iem niet :eek:, ik dacht dat jongetjes nog milder waren. Hij kan echt heel boos worden, maar gelukkig duurt dat nooit lang. Ik negeer het meestal maar. Verder is het ook een lief lachebekje hoor ... vooral als hij zijn zin krijgt ;).
     
  7. lis91

    lis91 Actief lid

    10 okt 2016
    437
    33
    28
    Vrouw
    @Elmyra de diarree heeft ongeveer 7/8 weken geduurd, ik ben er meerdere keren mee naar de huisarts geweest en het was telkens niks, tandjes of de peuterdiarree na wat aandringen hebben ze alles onderzocht en kwam ook daar niks uit. Inmiddels is de diarree weer weg en ik doe nog steeds het zelfde als ervoor dus wat het zou kunnen zijn geweest, ik heb geen idee.
    Hij groeit goed, zit nu in maat 80 wat nog wel een beetje ruim valt we moeten in april weer naar het CB maar denk dat ik komende week even naar het weegmoment ga.

    @Pastasaus haha, hier klimt S wel de trap op, ¾ treden maar hij kruipt ook achteruit weer eraf, meestal ligt op de 4e tree mijn sleutelbos die hij graag wil hebben zodra hij die heeft gaat hij voor de deur zitten met een sleutel in zijn hand tegen de deur te drukken, of zijn knuffel ligt op de trap en wil hij die pakken.

    @Lotion , te lang als je het mij vraagt hij is ook al vanaf november continu ziek, hij is nu weer verkouden en heeft nog een hoestje maar verder gaat het goed. Hij heeft op dit moment koorts maar ik denk dat dat wel door de tandjes komt, kwijlt enorm, zit continu in zijn mond met zijn handjes en ik mag amper aan zijn mond komen..

    Die van de action heb ik weg gegooid, die lekt inderdaad enorm, ik heb er 2 van de hema maar daar gaat het water zo makkelijk uit dat hij teveel in zijn mond neemt en het dan weer laat vallen. Nu heb ik er 1 van Nuby, daar moeten ze echt goed op zuigen voor er water uit komt, lekt dus ook totaal niet ben daar wel blij mee!

    Hoe was jullie midweek vakantie?

    @GDuif , wat super goed! Hier blijven we nu een beetje hangen, hij kruipt super snel, staat overal ook tegen aan maar verder gebeurd er weinig nieuws, zijn loopwagen neemt hij kruipent mee of hij gaat er in zitten..
     
  8. Neilia

    Neilia Niet meer actief

    @lis91, Pff vervelend zeg!
    Dat klinkt inderdaad als tandjes.. laat ze maar snel doorkomen dan ben je er snel weer vanaf.

    Wij hebben nu een Avent rietjesbeker gekocht.. hopelijk werkt ie ook goed.

    Ons midweekje was heerlijk :)
    C en N hebben zich heerlijk vermaakt in het zwembad en in de speelhoek.
    Veel gewandeld en bezig geweest :)

    @Elmyra, ALWEER blaffende kinderen :eek:
    Ik snap je helemaal!
    Ik ben momenteel ook thuis en ik heb er maar 2 maar Omg af en toe word ik helemaal gek joh :confused:

    We hebben vandaag de nexo besteld :D
    Kon echt niet meer wachten.
    Morgen komt ie binnen.. ben net een klein kind die een cadeautje krijgt :D

    N krijgt toch weer 2 tanden!
    Zag ze van de week in het zwembad ineens zitten.
    Hij heeft er gelukkig geen last van :thumup:
     
  9. wondertjes1992

    wondertjes1992 Fanatiek lid

    3 feb 2012
    1.595
    477
    83
    Vrouw
    Hier staan eindelijk de 3 doorkomende tanden door , nu heeft hij er 7. Ik denk dat binnenkort nr 8 ook wel gaat duwen . Voor de rest maken we alles in orde voor de opvang die volgende maand start. :eek: Gaat zo snel ineens !

    Hopenlijk zijn alle zieke kids snel beter , R heeft ook weer last van een verkoudheid :confused:
     
  10. Elmyra

    Elmyra Niet meer actief

    @Lotion wat fijn hé zo’n midweekje :)! Gaat altijd zo snel voorbij. Wij gaan in juni een midweekje naar Hof van Saksen. Kijk er naar uit maar vind het ook wel veel gedoe hoor. En we moeten met twee auto’s :roflmao:.

    Die Avent rietjesbeker heb ik ook voor Siem! Hier werkt hij super.

    @lis91 jeetje de trap al op :eek:. Kamikaze acties!

    @mama alex poeh ook 3 tanden ineens. S.iem heeft er 6 zitten boven, waarvan er 3 nu door zijn. Zo gaat hij straks van 2 tanden ineens naar 8 ;).

    S.iem is gister een paar keer zelf gaan staan in de box en bij de bank. Hopelijk gaat hij dat nu vaker doen! De fysio was er donderdag nog en is tevreden, zeker als je kijkt waar hij vandaan komt.
     
  11. Neilia

    Neilia Niet meer actief

    @Elmyra , veel te snel!
    In juni willen wij ook een weekje weg en we denken dat we weer naar deze Landal gaan :)
    Oh met 2 auto’s das helemaal een gedoe ja!
    Wij zijn opzoek naar een 7 zitter.
    We hebben nog de wens voor een 3e en willen graag een auto waarbij er dan evt nog iemand mee kan rijden als dag nodig is.
    De Avent is inderdaad heel fijn!

    Me buggy is binnen!
    Heb een dikke vette klacht over de pakket bezorger ingediend bij post NL
    De man had aangebeld maar schijnbaar deed de bel het niet.
    C zei ineens mama kijk nou tv aan (wijzend naar de intercom)
    Ik ben naar de deur gerend maar hij liep al terug naar zijn wagen.
    Dus ik riep Meneer ik ben er gewoon!
    Zegtie: Ja mevrouw doe dan verdomme je deur open en hij smijt zo me doos met de buggy op de grond!
    Ik zeg Ja *** me bel deed het niet sorry hoor!
    ondertussen kwam me vriend eraan dus ik zei hij gooit zo me buggy op de grond de malloot!
    Kwam de man al scheldend naar de deur dus me vriend zegt ben je niet goed ofzo? Is een pakket van 300 euro he!
    Die man: Weet je wel hoe zwaar het is?
    Nou zegt me vriend 10kg Sjongejonge
    Hij heeft het pakket gelijk open gemaakt om te kijken hoe het eruit zag en gelijk tegen de man gezegd dat we een klacht gingen indienen.
    Kon em niks schelen want hij zou wel even zijn leidinggevende bellen om te vertellen hoe het zat..

    Ik gebeld die vrouw van post NL schrok zich rot en bood der excuus aan voor de pakket bezorger.
    Ze ging de klacht doorgeven aan zijn leidingggevende en zei gelijk dat het er niet goed voor em uitzag en dat het een pittig gesprek ging worden..

    Ben nog nooit zo boos geweest!

    Maar me buggy is geweldig :D
     
  12. Elmyra

    Elmyra Niet meer actief


    Oh wauw :eek:!!! Dat moet één gefrustreerde postbezorger zijn geweest zeg. Staat vast op het randje van burnout. Ik geloof wel dat ze het zwaar hebben hoor voor een ‘hongerloon’. Onze vaste bezorger is echt heel aardig hij klopt op het raam als de bel er niet doet. Ik neem ook vaak pakketjes aan voor de buren als die er niet zijn. Snap wel dat dat lastig is voor hen ze hebben immens veel pakketten en veel mensen zijn vaak niet thuis. Maar nog geen excuus om dat zo af te reageren. Dat kan echt niet o_O. Hij kan dan ook eerst even zonder pakket aanbellen of kloppen, dan loopt hij er niet onnodig mee. Doet onze bezorger ook met zwaar spul. Ben benieuwd of je er nog iets van terug hoort.
     
  13. Blijdorp

    Blijdorp Niet meer actief

    Jeetje @Lotion wat een idioot zeg. Gelukkig je buggy nog heel!

    Vandaag zijn we over gegaan van 2 naar 1 slaapje. N hield het goed vol, wel al lunch om 11u maar 11.30u ging ze lief slapen. Sinds vandaag ook zonder speen maar dat leek gelukkig geen probleem nu. Ze slaapt nog steeds dus ik duim dat ze het nog 30 tot 60min volhoudt :roflmao:
    Ben benieuwd hoe vanavond zonder speen gaat.
     
  14. Neilia

    Neilia Niet meer actief

    @Elmyra, onze bezorger die doordeweeks komt is echt een wereldgozer!
    Als ik 1 van de kinderen op mijn arm heb zet ie het even voor me binnen.
    Altijd heel vriendelijk en vrolijk.
    Deze weekendbezorger is al eerder bij ons geweest en toen deed ie ook al zo raar, maar dit vond ik echt niet kunnen.
    Mafketel.

    @Blijdorp, lekker hoor 1 slaapje!
    En zonder speen zelfs wauw!
    Dat ga ik bij N nog niet proberen, als die zijn speen niet kan vinden dan pakt ie zijn duim en dat proberen we te voorkomen.
     
  15. Blijdorp

    Blijdorp Niet meer actief

    Haha dr duim heeft ze gelukkig nooit goed kunnen pakken dus daar maak ik me niet druk om. Kind is motorisch sterk (pakt een doperwt tussen duim en wijsvinger) maar duimen kan ze echt niet :roflmao:
     
  16. GDuif

    GDuif Bekend lid

    22 mei 2016
    940
    170
    43
    Hoi allemaal, eventjes niet in dit topic geweest. Kindje buikgriep voor het eerst. Sjee, wat een ellende is dat. Zo ontzettend zielig. Gemiddeld 5/6 x per dag haarzelf onder poepen, billetjes zo ontzettend kapot, tot bloedens aan toe. En dus krijsen als ze plast of poept, want dat doet zeer. Woensdag begonnen, vandaag eindelijk wat verbetering maar nu zit ik er zelf doorheen en voel me ook niet superlekker ( eten valt verkeerd, geen eetlust etc.)

    Wat is het moederschap toch zwaar soms. Ik geniet zo erg van mijn meisje maar op momenten als nu kán ik gewoon even niet zorgen. Lig uitgeblust in bed en voel me zo schuldig. Heb vanaf woensdag zoveel energie gestoken in het zorgen voor mijn lieve meisje, dat het nu even teveel wordt.

    Herkennen jullie dit?

    En ow ja, donderdag moesten we naar het cb. Toen was ze net een dagje ziekig. Alle motoriektestjes gingen dus niet goed want ze zat als een zoutzak op mijn schoot. En ze is motorisch supergoed. En gewogen, in een maand niks aangekomen dus nog steeds 7500 gram. Ik in de stress maar op cb zeiden dat ze dat heel normaal is met buikgriep. Nu heeft die buikgriep nog dagenlang aangehouden dus volgens mij is ze super afgevallen. Nu moeten we volgende week woendag terug om weer te wegen en de motoriektestjes te doen. En ook de prikjes nog te geven. Ben heel bang dat ze dan niet goed aangekomen is....

    En het ging eindelijk net goed met eten! Ze at echt heel goed voor haar doen. En toen kwam de buikgriep.....zucht....

    Sorry voor de klaagzang....moest het even kwijt denk ik.
     
  17. Blijdorp

    Blijdorp Niet meer actief

    He logisch dat je het even kwijt moet hoor. Vervelend zeg die griep en die billen en het niet aankomen en die tests en een prik!
    Logisch dat je zelf op raakt. Herken het wel ja. Afgelopen weekend heeft de kleine een nachtje bij m'n ouders geslapen. Zaterdag zijn we naar de sauna geweest en zondag ontbijt op bed :) Soms is tijd voor jezelf nodig.
     
    GDuif vindt dit leuk.
  18. Neilia

    Neilia Niet meer actief

    Oh dat scheelt :D
    Ik heb de speen bij C met 15 maanden afgepakt.
    Cold turkey.
    Eerste nacht was hel! Constant huilen.. en bah wat voelde ik me slecht.
    Maar ze was zo vaak verkouden en dan was het drama omdat ze der speen niet kon inhouden want dan kreeg ze geen lucht.
    2e nacht weer drama..
    Overdag heb ik toen de knuffel gegeven die aan de speen vast zat.
    Ze zocht driftig naar der speen en keek heel beteuterd toen ze em niet kon vinden.
    Heb toen gezegd dat de speen weg was en ze draaide zich om en ging slapen:eek:
    Echt zonder problemen ineens!
    Flabbergasted stond ik daar!

    N die mag em voorlopig nog houden maar ik wil em sowieso voor zijn 2e de deur uit hebben.

    @GDuif, ach jeetje.
    Hopelijk is ze niet afgevallen!
    Wij gaan donderdag weer naar het weegmoment.
    Vind het wel leuk om te weten wat ie met zijn eerste verjaardag ongeveer weegt.

    Ik herken het niet maar ik hoor het vaak om me heen.
    En dan mag je echt wel klagen hoor, je bent naast moeder ook een vrouw, een mens.
    Kan je niet af en toe even een momentje voor jezelf pakken?
     
  19. Elmyra

    Elmyra Niet meer actief

    Ah wat sneu, ik snap goed dat je je zorgen maakt hoor! Denk wel dat het logisch is dat ze nu niet aangekomen is, buikgriep neemt enorm af. Mijn meiden waren er vorig jaar helemaal ingevallen van. Hun buikjes waren weg en ze waren echt veel afgevallen. Maar ze hadden het er ook in enkele weken weer bij hoor. Ik hoop dat dat voor jouw meisje ook zo zal gaan. Hoe groeit ze (als je de buikgriep buiten beschouwing laat)? Volgt ze mooi haar eigen lijntje? Als je je veel zorgen maakt over haar groei (gewicht en lengte) kan je altijd eens naar de huisarts gaan en wellicht naar de kinderarts een keertje, al was het maar om dingen uit te sluiten en jezelf een beetje gerust te stellen. Ik weet dat er enorm veel variatie in kinderen kan zitten, al klinkt 7500 gram mij wel licht in de oren voor deze leeftijd. S.iem vind ik bijvoorbeeld echt 'huge' met zijn 10 kilo bij 12 maanden. Mijn meiden waren bij 12 maanden nog geen 9 kilo. Maar op het cb zag ik laatste een meisje van 9 maanden en die was gewoon bijna groter dan S.iem :eek:. Wat ik wil zeggen, de marge van wat binnen normaal valt is gewoon enorm, maar als jij je zorgen maakt en je moedergevoel niet lekker zit zou ik toch gewoon eens naar de huisarts gaan.

    Dat gevoel van het soms allemaal niet aan te kunnen herken ik echt en ook ik voel me dan enorm schuldig ... ik ben ook echt niet altijd een leuke moeder en het is ook niet realistisch dat van jezelf te eisen maar toch voelt het verrot als het zo gaat.
     
    Blijdorp en GDuif vinden dit leuk.
  20. GDuif

    GDuif Bekend lid

    22 mei 2016
    940
    170
    43
    Ze zit op de -2,5 lijn en volgt die ook normaal gesproken. Cb maakt zich absoluut geen zorgen, ze is altijd mini geweest namelijk. Zo zeggen ze dat ook. Buikgriep nu voorbij en ze eet nu echt als een bootwerker! Weet niet wat ik mee maak! Ik denk dat ze iets in te halen heeft ofzo. Eten is niet aan te slepen. Vanochtend heeft ze al op:
    180(6) met twee eetlepels pap. Daarna meteen bijna driekwart boterham met kipfilet. Dit brood is nieuw, normaal was de papfles voldoende.
    Halve kleine eierkoek die ze kreeg bij de bakker
    Manderijntje
    Half nijntje koekje.

    En tis pas 10.30u. Ze was iets na 7.00 u wakker. En bijna een hele fles water nog erbij op. Ze ligt nu op bed.

    Is dat herkenbaar? Dat ze na buikgriep even heeeeeeel veeeeel eten? Ben er superblij mee, haha!
     
    Elmyra vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina