Toenemend vloeien/bloedverlies na de bevalling, afwachten en aankijken of verloskundige bellen?

Discussie in 'Na de bevalling' gestart door Baloo, 17 mrt 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Baloo

    Baloo Actief lid

    23 okt 2012
    430
    672
    93
    Vrouw
    Hi moeders
    Ik ben 3.4 weken geleden bevallen. Makkelijke bevalling, nauwelijks bloedverlies en zonder kleerscheuren er vanaf gekomen. Na 5 dagen zat mijn baarmoeder weer achter het schaambot en stopte het vloeien nagenoeg. Maar na 1,5e week kreeg ik wat helderrood bloedverlies. Dat werd niet minder. Eerst dacht ik dat ik misschien teveel deed maar ik doe eigenlijk helemaal niet veel en al zeker niet meer dan in de kraamweek. (Oke, wel actief voor andermans doen) de afgelopen dagen wordt het steeds meer en het drupt er nu constant uit. Ook weer een klein stolseltje net. Ik moet gewoon weer met kraamverband lopen. Het lastige is dat ik nu de derde dag de pil slik (cerazette) dus ik zou ook daar wat last van kunnen krijgen. Ik heb geen pijn in mijn buik. Wel sinds 3 dagen veel hoofdpijn en erg moe. De vraag is, is dat dan van de pil of is er meer aan de hand? Wat mij doet twijfelen is dat het rode bloedverlies al een week voor de pil is begonnen. En dat terwijl mijn kraamvloed op dag 5 bruin was en nihil.
    Ik heb uiteraard de verloskundige gisteren al gebeld en zij wilde het een weekje aankijken. Maar vannacht en vandaag is het dus veel en ik heb er zo bewust op gelet dat ik niks actiefs doe. Is het iets wat ik moet afwachten of zeggen jullie: bellen morgen (op zondag) naar de verloskundige. Lastig.. ik word er in ieder geval heel verdrietig van..
     
  2. Beheer

    Beheer Administrator
    Medewerker

    11 feb 2005
    16.125
    2.852
    113
    Hoe is het nu met je Baloo? Heb je vannacht nog bloedverlies gehad?
     
  3. Sado

    Sado VIP lid

    16 mei 2016
    17.874
    15.315
    113
    Ik had precies hetzelfde na mijn bevalling. Na 3 weken was het nagenoeg over (af en toe wat bruin nog met vegen) en een paar dagen later begon het allemaal weer van voor af aan. Weer (veel) rood verlies en wat kleine stolsels. De ene dag was het wat heftiger dan de andere, maar heeft nog weken geduurd, heb regelmatig ook weer naar het kraamverband moeten grijpen. Met 6 weken had ik mijn nacontrole bij de gynaecoloog, die gekeken heeft of er nog wat resten waren achtergebleven die het bloeden konden verklaren. Was niet het geval.

    Zo’n 7,5 week na de bevalling was het bloeden volledig gestopt.
     
    Baloo vindt dit leuk.
  4. Panter

    Panter VIP lid

    14 mrt 2011
    13.710
    4.559
    113
    Ik zou toch ff bellen. Heb je ook koorts?
    Met de hoofdpijnen erbij lijkt het of je er ziek van bent...moet geen infectie zijn. Dat kunnen ze makkelijk even kweken.
    Better safe than sorry.
     
  5. Iris86

    Iris86 Fanatiek lid

    21 apr 2014
    2.078
    286
    83
    Emmeloord
    Ik zou vragen om een controle of er geen restweefsel is achter gebleven. Je zit niet op een fluxus te wachten. Langzaam veel bloed verliezen is ook niet goed namelijk. Het hoort nooit meer te zijn dan een licht menstruatie
    Hopelijk is het gestopt of heb je hulp
     
  6. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Hmm, ik verloor na een paar weekjes ook ineens weer meer bloed en dat was volgens de vk normaal - dit ging ook vanzelf over uiteindelijk.
    Maar ik had geen hoofdpijn erbij. Aangezien jij je naast dat bloedverlies ook niet zo goed voelt (hoofdpijn dusen erg moe) zou ik toch weer bellen en aangeven dat je toch veel nieuw bloed verliest plus dus die hoofdpijn. Wie weet is het niks, maar beter even laten checken met bv een echo.
     
  7. Baloo

    Baloo Actief lid

    23 okt 2012
    430
    672
    93
    Vrouw
    Oke ik kreeg dus geen meldingen.. maar het is meer geworden, stolseltjes inderdaad. Vannacht elke 3u verschonen. Lijkt op menstruatie maar geen pijn in de buik ofzoiets. Fijn om meer eevaringen te lezen meiden! Dankjullie
    Hoofdpijn kan door de pil komen. Morgenochtend bel ik naar de praktijk. Ik vond het na veel wikken en wegen geen spoedje.
     
  8. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Baloo vindt dit leuk.
  9. Baloo

    Baloo Actief lid

    23 okt 2012
    430
    672
    93
    Vrouw
    Na een groot stolseltje lijkt het nu minder :thumup::thumup::thumup: vk zegt dat het misschien nog even een grote schoonmaak was vanbinnen. Hopen dat het nu beter gaat worden anders gelijk bellen en mag ik langskomen. Sowieso over 2 weken de nacontrole. Man man man, wat kan je toch onzeker worden in deze eerste weken
     

Deel Deze Pagina