Baby 7 maanden overgeven door hoesten

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door renaatje86, 18 mrt 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. renaatje86

    renaatje86 Bekend lid

    4 feb 2011
    597
    22
    18
    Ik ben kapster
    in het mooie drenthe
    Goedemorgen!

    Mijn meisje van 7 maanden was vorige week ziek. De koorts is weg en ze voelt zich duidelijk beter alleen is ze nog flink verkouden. Ze snotterd, roggel, piept en hoest er nog flink op los. Volgens de huisarts moet ze het uitzieken .

    Doordat ze zo hoest blijft lang niet alle voeding erin. Net weer tijdens de papfles. Ze gaat hoesten dus fles eruit en rechtop zitten en dan weer door. Toch komt de hele fles er weer uit. Is er ook iets wat ik kan geven waardoor ze niet zo hoest?
     
  2. Averlhach

    Averlhach VIP lid

    26 mrt 2011
    8.809
    1.014
    113
    Vrouw
    Drenthe
    Je hebt wel hoestsiroop voor kindjes van deze leeftijd.

    Ik ben daar zelf nooit zo voorstander van. Wat vaak ook goed helpt zijn kleinere beetjes geven. Dus ipv een normale papfles er eerst eentje an 1/3 van de normale hoeveelheid. Dan kan je het in etappes geven. Doordat de maag minder vol is komt er bij hoesten minder druk op en gaan ze, doorgaans, minder snel overgeven.
    Verder kan het goed helpen als je zoutoplossing neusspray of druppels geeft. Als de verkoudheid minder wordt zal het hoesten ook minder worden.

    Als het hoesten langer dan 3 weken duurt even terug naar de ha.
     
  3. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.995
    5.821
    113
    Is het echt de hele papfles? Want vaak lijkt het heel veel, maar blijft er toch wat binnen.
    Maar inderdaad kleine beetjes geven. Hoe gaat het met fruit en groente, blijft dat wel goed binnen? En water? Want melk geeft ook vaak slijmvorming, dus maakt de kans op teruggeven groter.
    Gelukkig is een paar dagen wat minder melk niet erg in ieder geval. Beterschap!
     
  4. KleineLai

    KleineLai VIP lid

    30 dec 2017
    13.003
    25.448
    113
    Hoestdrank hielp hier goed. Beterschap!
     
  5. renaatje86

    renaatje86 Bekend lid

    4 feb 2011
    597
    22
    18
    Ik ben kapster
    in het mooie drenthe
    Het komt er meestal al halverwege de fles uit. Wij beide eronder en een hele lading op de grond. Groente en fruit is wisselend. Gisteren bleef dat zitten maar vrijdag de hele fruit hap er weer uit en donderdagavond kwam de groente er weer uit.

    Ik doe nu al rustiger aan met de fles en omdat ze de flessen toch niet leeg drinkt bied ik vaker wat kleinere beetjes aan. Water bied ik ook aan maar in de fles/Tuit beker en rietjes beker wil ze dat nog niet drinken. (Wel kauwen op het rietje/tuit/speen)
    Ze is verder wel vrolijk maar omdat ze al niet zoveel heeft om bij te zetten en ze nu minder eet en drinkt als normaal heb ik liever dat de boel dan ook erin blijft natuurlijk
     
  6. Raaf92

    Raaf92 Niet meer actief

    Zou toch iets minder melk aanbieden en wat meer thee/water! Melk roept het hoesten juist op! En als ze ziek is geef ik het allemaal gewoon uit de fles waarmee ze normaal de melk drinkt, dan drinkt ze veel beter! Beterschap!
     
  7. renaatje86

    renaatje86 Bekend lid

    4 feb 2011
    597
    22
    18
    Ik ben kapster
    in het mooie drenthe
    Deze dame drinkt uit de fles alleen melk en zit er wat anders in dan kauwt ze op de speen of draait haar hoofd weg en duwt de fles weg. Lekker eigenwijs haha. Blijf proberen dus wie weet
     
  8. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.995
    5.821
    113
    Ja rot is dat he als ze al niet veel reserve hebben.. maar je doet het dus al heel goed eigenlijk en het is gewoon rot die hoest..
    Uiteraard als je het idee hebt dat ze teveel afvalt aan de bel trekken he.
    Bij mijn dochter wel een keer gehad dat ze aan de sondevoeding moest, maar toen hield ze helemaal niets binnen, ook geen slok water. Toen is ze in een week tijd 1,5 kilo afgevallen (van 7 naar 5,5 kg) ze was toen 6 maanden.
    Mijn jongste is daarentegen al 10 kilo:o:, dus daar maak ik me een stuk minder druk om als ie een paar weken slecht eet.
     
  9. renaatje86

    renaatje86 Bekend lid

    4 feb 2011
    597
    22
    18
    Ik ben kapster
    in het mooie drenthe
    N

    Nou idd. Het is maar een iel meisje dus alles wat erin zit mag er ook wel in blijven. Ze houd gelukkig ook wel voeding binnen maar blijft lastig. Misschien toch even kijken voor een hoestdrankje als ze morgenochtend weer de boel eruit hoest. Het is in de ochtend ook het ergst
     

Deel Deze Pagina