Autostoel 7 jaar

Discussie in 'Met je kind op pad' gestart door tupp, 17 feb 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Onze oudste zoon zit bij ons in de auto nog in een autostoel. (Maxicosi rodifix). Af en toe als hij met iemand anders meerijdt of als we zelf een extra passagier hebben, zit hij op zo’n losse zittingverhoger.
    Wat ik van de meeste van zijn vriendjes hoor, zitten zij allemaal niet meer op een autostoel. De meesten zelfs niet meer in een zittingverhoger. Op ééntje na, maar die is ook erg klein voor zijn leeftijd.
    Nu denk ik zelf: zo lang het past, lekker in z’n autostoel laten zitten. Het ding staat niet in de weg. Niemand heeft er last van. En je hebt toch net iets meer zijwaartse bescherming met de hoofdsteunen.

    Dus mijn eerste vraag is eigenlijk aan moeders van kinderen van een jaar of 7 die hun kind niet meer in een autostoel vervoeren; waarom eigenlijk niet? Gewoon uit nieuwsgierigheid. En als je jouw kind op die leeftijd ook nog in een autostoel hebt: om dezelfde reden als ik of zijn er nog dingen die ik over het hoofd zie?

    Tweede vraag: onze jongste zit nu nog in de maxicosi pearl. De hoofdsteun staat inmiddels in de hoogste stand. Zoontje is 15,5 kg. Voorlopig laten we hem nog lekker in de pearl zitten. Maar ik schat dat hij over een half jaar of een jaar niet meer gaat passen. Beetje afhankelijk van wanneer de volgende groeispurt komt. Wat doen we dan? Jongste doorschuiven naar de Rodifix en de oudste los? Of toch nog een nieuwe autostoel aanschaffen. Volgens maxicosi kan de Rodifix tot 12 jaar, maar ik geloof dat mij zoon met 7 al een uitzondering is. Hij klaagt er niet over, maar er komt vast voor zijn 12e verjaardag wel een moment dat hij het niet meer tof vindt om als brugklasser nog steeds in een autostoel te moeten. ;)

    —— edit ——

    Hmmm... in het kader van ‘reageren op alleen topic titel’ had ik misschien beter voor “autostoel voor zevenjarige” kunnen kiezen. Maar mocht iemand me willen feliciteren met mijn jarige autostoel... alvast bedankt. :cool:
     
  2. MirW

    MirW Fanatiek lid

    20 apr 2017
    1.748
    555
    113
    Mijn zoon zat vanaf zijn 4e alleen nog op een zitverhoger. Tot hij bijna 6 was, denk ik. De 1.35 gepasseerd dus niet noodzakelijk meer. Hij begon het ook vervelend te vinden dat de verhoger net iets korter was dan de bank zelf en hij zijn benen dus niet goed kon laten hangen.
     
  3. Glimmer

    Glimmer Niet meer actief

    Hahaha gefeliciteerd met je autostoel, fijne dag vandaag! :D

    Onze oudste (dec 4 geworden) zit op een zitverhoger met rugleuning.
    Ik zou je jongste doorschuiven en voor je oudste een goedkope zitverhoger zonder leuning kopen.
     
    Riverdale87 vindt dit leuk.
  4. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Haha bedankt voor de inkopper, hij is leuk :D

    Hier hetzelfde als jij doet. Zelfs onze oudste van 10 (1.40m ong) zit nog in de stoel :).

    Ik ben ook wel benieuwd waarom sommigen ermee stoppen, omdat het niet meer hoeft. Maar je hebt die stoel toch, dus waarom niet gebruiken zolang het nog past?
     
  5. ikkie97

    ikkie97 VIP lid

    7 mei 2011
    10.076
    3.517
    113
    Dat is toch afhankelijk van de lengte of een stoel nog "moet"?
    Uit mijn hoofd is een stoel met rugleuning verplicht tot 1.25 m.
     
  6. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Maar er kan een verschil zitten in wat moet en wat je doet. Dat is de vraag ook van ts. Waarom zou je de rugleuning weg doen? Omdat het niet meer hoeft? En waarom zou je hem dan eraf halen als je hem toch hebt en het met rugleuning veiliger is?
     
  7. ikkie97

    ikkie97 VIP lid

    7 mei 2011
    10.076
    3.517
    113
    Daarom de moet ook tussen ""!
    Hier blijven ze ook nog zo lang als kan in die stoelen. Maar als je kind al boven de 125 is en je moet iets nieuws aanschaffen kan ik me voorstellen dat je overweegt alleen een zitverhoger te kopen omdat een rugleuning dan niet meer "moet". Had je zo'n stoel al dan hou je ze er langer in waarschijnlijk.
     
  8. Gespannen

    Gespannen Bekend lid

    14 jul 2012
    905
    3
    18
    In de zorg
    Noord-Holland
    Mijn 9 jarige zit sinds kort niet meer op een verhoger met rugleuning, maar dus tot voor kort nog wel.
    Al mijn kinderen moeten tot ze 1,50 meter zijn op een verhoger zitten. Voor nu houdt dat in dat mijn bijna 12 jarige niet meer op een verhoger hoeft.

    Het waarom?
    Nederland is 1 van de weinig landen die 1,35 m hanteert als lengte qua wel of geen verhoger, meeste landen om ons heen 1,5m en dat zal niet voor niets zo zijn. Beter safe than sorry.
     
  9. Valerie

    Valerie Fanatiek lid

    22 jun 2007
    4.206
    1.041
    113
    Vrouw
    Dan zal ik je maar niet feliciteren met jouw stoel. ;)

    Ik sta ervan te kijken dat je zoveel kinderen kent die op hun 7e al niet meer in een autostoel zitten. :eek: Hier hebben we pas de autostoel van onze dochter weggedaan. Ze is nu 10. De redenen waarom we hem zo lang gebruikt hebben: in de eerste plaats vanwege de veiligheid natuurlijk (betere bescherming bij zijwaartse botsingen en de gordel sluit beter aan bij de hals omdat ze hoger zit). Daarnaast vond ze het zelf leuk om zo hoog te zitten omdat ze dan beter naar buiten kon kijken.

    In onze omgeving zie ik eigenlijk niet anders dan dat kinderen tot een jaar of 9 in een autostoel zitten. Officieel is het tot 1.35 meter, geloof ik. Maar ook als ze groter zijn is het uiteraard veiliger om zijwaartse bescherming te hebben. Bij incidentele gebeurtenissen, zoals kinderfeestjes en schoolexcursies, geef ik overigens wel een simpele zitverhoger mee en niet de hele stoel.

    Dan jouw tweede vraag. Wij hebben er destijds voor gekozen om een tweede stoel (Romer kidfix) erbij te kopen. De jongste was 4 (en groot voor zijn leeftijd) toen hij overging naar zijn huidige stoel. De oudste was toen 8, maar we wilden haar nog niet overdoen naar een simpele stoelverhoger zonder zijwaartse bescherming. Vandaar dus dat we de keuze hebben gemaakt om een tweede (identieke) autostoel erbij te kopen. Veiligheid boven alles.
     

Deel Deze Pagina