Oriënteren anticonceptie

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Hopsatee, 20 mrt 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Hopsatee

    Hopsatee Niet meer actief

    Sinds 8 maanden hebben wij 2 kindjes. Voor die tijd ben ik lang (tevreden!) aan de pil geweest. Een uitstapje naar Mirena gemaakt maar ik kreeg onverklaarbare buikpijnen die pas overgingen toen ik hem liet verwijderen.

    Na mijn laatste zwangerschap weer aan de pil gegaan maar ik voelde me zo vreselijk: kort lontje, boos op de wereld, gejaagd en gestressed..

    Mijn man en ik zijn er nog niet over uit of er nog een derde komt dus sterilisatie zit er nog niet in. Mirena wil ik niet meer, koperspiraal twijfel ik aan door mijn ervsring met Mirena.. Pil ging niet goed nu (30) maar misschien nu Wat later wel? Dat mijn hormonen wat rustiger zijn? Of kan dat niet? Misschien een andere pil? Maar wie heeft er goede ervaringen?

    We gebruiken nu condooms en dat gaat vooralsnog altijd goed maar ergens vind ik het spannend met kans op scheuren etc..

    Wie heeft ervaringen met verschillende anticonceptie en wat raden jullie aan?
     
  2. LadyH88

    LadyH88 Bekend lid

    12 mei 2015
    800
    274
    63
    Wij gebruiken ook al twee jaar condooms, hormonale ac werd afgeraden. Het eerste jaar vond ik het elke maand spannend, ik vertrouwde er toch niet zo op. Nu gaat het al twee jaar goed. Het kan dus prima als je m goed gebruikt
    Misschien is de nuvaring een optie?
     
  3. Springboon

    Springboon VIP lid

    9 okt 2006
    8.278
    1.834
    113
    Vrouw
    Zorg
    Waar mijn liefjes zijn
    hier hetzelfde..
    wat straks gebruiken? Met de pil vorig jaar 3x erdoorheen zwanger geraakt en 3x mk. Daarvoor mirena maar was vaker aan het bloeden/vloeien dan niet..
    twijfel hier enorm wat te doen na de bevalling (al duurt het nog even)..
     
  4. Kache

    Kache VIP lid

    11 jan 2012
    6.144
    1.066
    113
    Kwestie van uitproberen. Ik kan je wel mijn ervaring vertellen, maar jouw lijf reageert waarschijnlijk toch weer anders dan het mijne ;).

    Ik had voor mijn 1e zwangerschap een 3-fase pil waar ik heel tevreden mee was (nul bijwerkingen), maar toen ik na bevalling er opnieuw mee begon kreeg ik ernstige bijwerking waardoor ik nooit meer een (combinatie)pil mag gebruiken.

    Toen condooms een tijdje, niet mijn ding, maar voor korte tijd te overzien. Minipil geprobeerd, maar ik bleef vloeien en daar werd ik knettergek van. 1e koperspiraal ging goed tot deze ongemerkt verzakte en ik zwanger werd, gevolgd door een (vroege) miskraam, wat mijn lijf en geest compleet overhoop haalde. Toen mirena, maar hoe langer ik hem had, hoe erger de bijwerkingen, tot ik na 2 jaar het helemaal beu was. Gesprek gehad met gyn over sterilisatie, maar ik vond het een hoop gedoe voor relatief 'grote' kans op ongeplande zwangerschap, dus toch 2e (ander merk) koperspiraal die ik tot nu heb. Gaat goed, alleen vind ik het hevig vloeien wel irritant. Zou hem dus eigenlijk wel weer eruit willen hebben. Nu gelukkig mijn man zover gekregen dat hij voor een sterilisatie wil gaan :thumup:!

    Veel succes met je keuze!
     
  5. Pimpelmeesje

    Pimpelmeesje Fanatiek lid

    12 apr 2015
    2.769
    2.145
    113
    Vrouw
    Docent Na&Sk
    Inderdaad een kwestie van uitproberen.. Ik was fan van mijn koperspiraal, maar veel mensen hebben daar ook last van.
    Bij sommige gaan de bijwerkingen van de pil na langer gebruik weg, maar ik geloof niet dat de pil goed kan zijn voor je. Ik hoor ook zooo vaak (en heb zelf ervaren) dat vrouwen "zonder" bijwerkingen van de pil na het stoppen ermee zich toch veel beter voelen. Ik heb vroeger jaren de pil gebruikt en een wereld van verschil toen ik er mee stopte!
    Dus ja, voor mij geen hormonen en dan is de keuze heel beperkt. Maar als je geen problemen hebt met hormonen is er heel veel mogelijk, overleg eens met je huisarts.
     
  6. Jairy0811

    Jairy0811 Fanatiek lid

    19 sep 2016
    2.217
    1.383
    113
    Het is inderdaad een kwestie van proberen. Ik heb twee keer de mirena gehad (na de bevalling van de oudste en na de bevalling van de middelste) en beide keren ging het over het algemeen goed; bij de tweede kreeg ik helaas in het laatste jaar dat ie zat last van cysten.
    Nu wilde ik na de bevalling het liefst niks of zonder hormonen en heb ik na lang twijfelen gekozen voor het koperspiraal, hierover ben ik tot op heden erg tevreden! Ik heb twee menstruaties nu gehad, iets flinker dan normaal maar niet langer, en mijn cyclus zit weer aardig in zijn normale ritme.
     

Deel Deze Pagina