December 2017 Mama's

Discussie in 'De mama's' gestart door Jairy0811, 31 dec 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. JG1986

    JG1986 Bekend lid

    10 apr 2017
    652
    243
    43
    Nou idd, je komt per dag zo een uur of anderhalf te kort... Ik ga ook altijd te laat naar bed omdat ik vind dat ik ook nog ff wat "me-time" verdiend heb na een drukke dag. Stom natuurlijk, maar toe maar. Straks heb ik 5 of 6 keer per maand een slaapdienst, dan slaap ik dan wel bij :roflmao:
    Haha dat deed I ook altijd, lachen als een ander kindje huilde. Nu doet ze haar handen over haar oren als C huilt en kijkt ze me aan zo van; laat t stoppen mam! :roflmao::|
     
  2. Lies1611

    Lies1611 VIP lid

    3 jun 2013
    7.036
    3.117
    113
    Hahahaha. Hier zegt de oudste altijd " grrrrr hou oohoopppp" met gezucht en gekreun.:rolleyes: terwijl z bijna nooit huilt..

    Lekker slaapdiensten! Me time:cry:
     
    JG1986 vindt dit leuk.
  3. Prettykitty

    Prettykitty Fanatiek lid

    22 dec 2016
    4.641
    3.012
    113
    Vrouw
    Pfff hier duidelijk ook een sprong hoor. Man man man..

    Kind wilt niet in de box, niet in bed, niet op schoot, niet in de wipper.
    In de draagzak ook niet, ja 30 minuten dan is meneer er weer klaar mee.
    En keihard huilen, zo hard dat je in het gezicht moet blazen zodat ze weer adem halen.
    Hij is natuurlijk heel moe, maar slapen wilt hij niet. Eerder alleen keihard huilen en gillen..

    Zit er echt een beetje doorheen..
    6 uur lang rondjes lopen kost me me rug.
    :cry:

    Hoop dat dit een hoogtepunt is ofzo. :mad:
     
  4. JG1986

    JG1986 Bekend lid

    10 apr 2017
    652
    243
    43
    Oooh wat herkenbaar :cry: zielig he? Ik weet soms ook niet wat ik er mee aan moet... Ik houd maar zoveel mogelijk het vaste ritme aan, dat werkt vooralsnog het beste. En als ik dan toch nog een half uur bezig ben haar in slaap te krijgen en ik dan zelf helemaal overstuur raak (ja dat gebeurd regelmatig) dan loop ik ff weg tot ik zelf rustig ben. Hier is het echt zo dat vooral C mijn gemoedstoestand zo goed aanvoelt en hier ook heel heftig op reageert. I ook wel een beetje trouwens. Heeeeel moeilijk soms, maar geloof me, uiteindelijk komt t goed...
     
    Prettykitty vindt dit leuk.
  5. Prettykitty

    Prettykitty Fanatiek lid

    22 dec 2016
    4.641
    3.012
    113
    Vrouw
    Gelukkig raak ik heel weinig zelf overstuur. Alleen als ik echt even niet meer weet wat te doen. (Lees: 1 uur na zijn fles schreeuwen, krijsen, en echt niet willen slapen) tot voorkort hielp zijn speen behoorlijk goed, hij neemt hem dan maar na 5 minuten spuugt hij hem en uit gaat dan niet meer slapen.

    Het enige wat me opbreekt is dan het continu moeten lopen door mn huis.
    Heb wel zijn kledingkast alweer ingericht en grotere maten erin gehangen.

    (62 en 68 liggen in zijn commode, de rest van zijn kleding hangt in de kast. En pak ik dan als hij weer in de volgende maat zit en dan leg ik dan in de commode lade)

    Veel kan ik ook niet doen als hij in de draagzak zit. (Of de dingen zijn te laag zoals bukken kan niet, of ik kan er niet goed bij zoals de kraan bij het aanrecht en de wastafel) dus heel mijn huis poetsen zit er ook niet in. :roflmao:

    Soms twijfel ik aan mezelf van zal het wel een sprongetje bijv zijn. Maar nu kwam hij al 4 uur voor een fles (in de nacht) duidelijk dat hij er echt midden in zit.

    Wat doe jij om C. Rustig te krijgen? Hier helpt alleen de fles eigenlijk, maarja hij krijgt hem al om de 2.5 uur. (We zijn nu wel bezig met meer te geven, al is dit misschien niet het juiste moment.. midden in een dikke sprong) :confused:
    Slapen in de draagzak maar een half uur..
     
  6. Lies1611

    Lies1611 VIP lid

    3 jun 2013
    7.036
    3.117
    113
    Oh wat naar zeg!
    Gelukkig huilt z nooit zonder reden *even afkloppen* dat maakt het voor mezelf al stukken beter. Nu moet ik zeggen dat ze überhaupt niet zo veel huilt..Ze klaagt meer :rolleyes:
     
  7. JG1986

    JG1986 Bekend lid

    10 apr 2017
    652
    243
    43
    Nou hier gaat t ook precies zoals jij beschrijft @Prettykitty "fijn" dit te lezen, ik dacht ook echt dat er hier iets niet goed ging. Maar blijkbaar is het toch een vaker voorkomend iets. Wat doen wij om C rustig te krijgen? Niks werkt acuut eigenlijk, knuffelen, wiegen, op de arm en wat heen en weer lopen, maar het lijkt echt niet direct een oplossing te zijn, ik denk dat ze gewoon ff uit wil huilen, en uiteindelijk valt ze wel in slaap. Van de week heb ik haar een keer 10 minuutjes laten huilen, en toen viel ze ook in slaap. Terwijl ze, als we er telkens heen gingen, wel minimaal drie kwartier nodig had om in slaap te komen. Die speen is hier ook helemaal uit de picture. Jammer voor nu, maar dan hoeft ze t straks niet meer af te leren. De oudste wilde ook van de 1 op andere dag geen speen meer toen ze een maand of 4 was. Dikke prima!
    Gisteravond ging C weer super snel slapen trouwens, even 5 minuutjes gekwebbeld en weg was ze. Hopen dat t zo blijft!
     
  8. Wenda

    Wenda Fanatiek lid

    12 dec 2013
    2.431
    1.398
    113
    Gelderland
    Wat een herkenbare dingen lees ik hier! A kon zo een uur in de box liggen maar is het nu snel zat. Dus ik wissel een beetje tussen in de box, bij mij liggn, wipstoeltje, kleed op de grond. En dan gaat het redelijk.

    Gisteravond wilde ze ook niet slapen dus heb ik haar lekker bij me gehouden. Ze sliep toen rond half 10. Vannacht kw ze pas om 6uur dus was weer een hele vooruitgang!

    Ze drinkt alleen zo onrustig elke keer. Ik heb gewoon weer tepelkloven:cry:
    Drinken jullie kindjes ook zo onrustig?
     
  9. Wenda

    Wenda Fanatiek lid

    12 dec 2013
    2.431
    1.398
    113
    Gelderland
    Ik lig nu trouwens nog lekker in bed:eek: De jongens hebben uitgeslapen. Sliepen gister ook pas laat. Ze zijn wel wakker maar blijven zowaar in hun bed liggen:D
    En ik lig nu heerlijk naar het geklets van A en de jongens te luisteren.
    Dan kan ik er wel echt van genieten hoor dat ik mama ben:)
     
    Lies1611 vindt dit leuk.
  10. Lies1611

    Lies1611 VIP lid

    3 jun 2013
    7.036
    3.117
    113
    Nou ik mocht de oudste naar school brengen dus moest er wel uit. Z heeft een fles om 0.00 gehad en net om 8. Nu slaapt ze gewoon alweer terwijl ze ook gister om 19.30 naar bed ging :rolleyes: vond het zo lekker om eindelijk weer avond te hebben waardoor ik dus te laat naar bed ging en nu moe ben :roflmao:
     
  11. Lies1611

    Lies1611 VIP lid

    3 jun 2013
    7.036
    3.117
    113
    Speen; hier is ze echt fan van dat ding. Met huilen is het speen erin en knuffelen of wiegen en mevrouw is rustig. Super fijn, alleen met afleren later weer een issue.
     
  12. JG1986

    JG1986 Bekend lid

    10 apr 2017
    652
    243
    43
    Fijn he die herkenning @Wenda. Maakt mij iig vaak wat minder onzeker.
    Niet onrustig drinken, maar wil telkens wel meer als de fles leeg is. Ben blij dat ze bijna rijstebloem mag, ze wordt haast een michelin poppetje zoveel wil ze drinken :roflmao:
    Jaaa dat geklets, heerlijk! Of dat ze zo lief op elkaar reageren. De oudste is dol op haar zusje, en andersom ook. Ze kunnen zo vreselijk lief naar elkaar lachen. Dan kan ik wel janken van geluk :cry::D
     
  13. JG1986

    JG1986 Bekend lid

    10 apr 2017
    652
    243
    43
    Haha ik lag er ook alweer na 0.00 in. C is vannacht wel 4 keer wakker geweest, niet huilen maar wat jengelen. Dus ik ben ook moe. Zitten nog lekker in de pyjama voor de tv :$
     
  14. Boedah

    Boedah Niet meer actief

    Wat balen dat er zoveel kindjes onrustig zijn!

    Even afkloppen, maar hier gaat het echt super goed! 12 weken sprongetje niks van gemerkt ook..

    Ze is echt heel vrolijk, lacht eigenlijk constant. Ook echt soms al schaterlachen, zo cuuuuute!

    Elke dag als ik haar ophaal bij de oppas dan krijg ik alleen maar te horen hoe lief en gezellig ze is. Drinkt goed, slaapt goed.. heerlijk! Ik waardeer het ook echt, weet dat het ook heel anders kan zijn.

    Hier wil ze alleen af en toe de speen als ze haar fles leeg heeft, die gaat echt zo belachelijk snel op, dat ze volgends mij gewoon nog zuig behoefte heeft.

    Vandaag vrij, en ik geniet weer! Helaas een uurtje minder tot het weer maandag is :oops:
     
  15. Prettykitty

    Prettykitty Fanatiek lid

    22 dec 2016
    4.641
    3.012
    113
    Vrouw
    Wauw, ook toevallig JG en @Wenda!
    Maar inderdaad erg fijn om te lezen dat het herkenbaar is.
    Ik wissel ook echt van alles af. Lopen, knuffelen, in de box, in de wipper voor de tv (jaja nu al een slechte moeder ;)) rondjes lopen met hem op mijn arm, vliegtuigje spelen, tegen mn benen zitten, van alles!
    Af en toe werkt er iets haha.

    Ik heb trouwens van die Vtech rammelaars. Die zijn echt een hit!!!
    Kraaien en gillen van plezier. (Vooral de Puppy rammelaar, moeten jullie maar even googlen, wie weet vinden jullie kindjes ze ook geweldig)


    Ik zit nu in de slaapkamer met een slapend jongetje op me.
    In de co-sleeper wou meneer niet... Naja dan maar op schoot in de slaapkamer.. ga dan maar sreeds opbouwen richting de co-sleeper zonder mij.


    Vraag me trouwens af hoe het met de andere mama's gaat.

    @boedie @Chats @Monet
    @Nic82 @kroelen @dreamcatcher
     
  16. JG1986

    JG1986 Bekend lid

    10 apr 2017
    652
    243
    43
    Nou ik zat er vanmorgen ook aan te denken hoe t met de rest van ons groepje zou zijn. We zijn nu echt nog maar met heel weinig over, best jammer.
    Al vind ik t met jullie ook heel gezellig hoor! :thumup:
    Haha C zit ook regelmatig voor de tv met I. I is helemaal gek van paw patrol dus die wordt super enthousiast als dat erop komt, dan zit C er ook breeduit bij te grijnzen :D
    I liet ik als baby vaak op t speelkleed in de woonkamer, als ik bijvoorbeeld even snel een wasje op ging hangen ofzo. Nu durf ik dat niet aan met I erbij, want die snapt nog niet altijd dat je niet aan een baby kunt trekken/op kunt gaan staan/op liggen etc. :roflmao:;) In de box wil ze ook niet, ze vindt t het fijnst in de tripptrapp of het wipstoeltje.
    Oooh die is leuk die rammelaar! Alleen heb ik nog zoooveel batterij speelgoed van de oudste, en dat doet t ook allemaal nog :| C pakt ook nog niet echt dingen, alleen haar knuffeltje in bed.

    Fijn @Boedah dat t zo goed gaat met jullie meisje. Wellicht helpt je dat een beetje met t gemis... Geniet lekker van jullie weekend! Nog wat leuks in de planning?

    Brrrr onze meisjes gaan volgend weekend uit logeren :( we hebben een festival hier in de buurt waar manlief heen wil. Ik op zich ook wel, maar wilde C nog niet uit logeren doen. Nu had ik m'n moeder gevraagd maar die wilden ook naar dat festival, dus wilde ik al thuis blijven. Ik wilde ze echt niet naar m'n schoonouders brengen :$ Maar nu appte m'n moeder van de week dat zij niet heen gaan. Dus ik een beetje blij en vertel het tegen m'n man. Had hij dus al m'n schoonouders gevraagd. Grrr :mad: Nu hebben we dus bedacht dat ze ieder naar een andere opa en oma gaan. Maar het zit me zo niet lekker. :cry:
     
  17. Prettykitty

    Prettykitty Fanatiek lid

    22 dec 2016
    4.641
    3.012
    113
    Vrouw
    Haha gelukkig ben ik niet de enige tv mama. Haha nee maar ik moet wel, soms wilt hij niks alleen maar tv kijken. Naja max een half uur hoor.. Daarna is hij het wel weer zat.

    Ik ga nu eten, Dus later even uitgebreid maar misschien kunnen we anders een Whatsapp groepje beginnen?
    We praten al zo "lang" met elkaar! Is misschien wel gezellig. :D

    Laat maar weten wat jullie er van vinden dames. Dan kunnen jullie mij jullie nr sturen en open ik een groepje. :D

    @Jairy0811 @Boedah @JG1986 @Wenda @Lies1611

    Vergeet ik iemand? Zo ja, tag diegene dan even. :D
     
  18. JG1986

    JG1986 Bekend lid

    10 apr 2017
    652
    243
    43
    Nou jaaaa!!! Ook dit had ik in m'n hoofd, maar durfde t niet voor te stellen ivm privacy enzo. Maar lijkt mij leuk! Ik pb je m'n nummer :D
     
    Prettykitty vindt dit leuk.
  19. Jairy0811

    Jairy0811 Fanatiek lid

    19 sep 2016
    2.217
    1.383
    113
    Hier ook een mannetje wat ook soms flink kan huilen, waarbij dan weinig goed lijkt te zijn. Meestal is het dan gewoon puur vermoeidheid waar hij niet aan toe wil geven, of overprikkeld doordat het ritme die dag moeilijk aan te houden is.
    Ik houd hem vaak bij me dan, wandel en wieg hem rustig tot hij langzaamaan weg doezelt. Als hij echt over zijn toeren is en ik krijg hem niet rustig leg ik hem dan ook even weg, zo kom ik zelf even tot rust en vaak als ik hem daarna weer terug oppak is hij zo vertrokken of weer rustig. Hij is ook erg ingesteld op mijn gemoedstoestand en als ik dan wat kribbig wordt of ben raakt hij alleen maar meer over zijn toeren.
    Gelukkig komen die momenten steeds minder voor. In zijn ledikantje slapen heeft hij pas 1x gedaan, de rest is slapen bij mij of in de nacht in zijn cosleeper naast me. Komt vanzelf wel een keer.

    Speen: hier is dat ook echt een favoriet. Hij slaapt er vaak mee in (ik haal hem wel weg eens hij slaapt) of tuttelt als hij moe is. Hij is er heel tevreden mee dus voor nu vind ik het nog niet zo erg.

    Lijkt me super leuk!! Ik zal je mijn nummer ook even PB'en!
     
    Prettykitty vindt dit leuk.
  20. Wenda

    Wenda Fanatiek lid

    12 dec 2013
    2.431
    1.398
    113
    Gelderland
    Ik doe je pb!
     
    Prettykitty vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina