Eiceldonatie

Discussie in 'Donorschap' gestart door cd28, 2 sep 2017.

Tags:
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Equivoque

    Equivoque Fanatiek lid

    9 apr 2017
    1.046
    878
    113
    Vrouw
    Ach meid... weet niet wat ik moet zeggen, maar in ieder geval een hele dikke knuffel voor jou!

    Durf het bijna niet te vragen, maar doe het toch omdat je waarschijnlijk toch nergens anders aan kunt denken: wat nu...?
    Zit er nog een poging in, en zo ja dan nog een keer met je zusje of toch een anonieme Belgische donor?
     
  2. MrsBucket

    MrsBucket Fanatiek lid

    27 mei 2014
    1.158
    582
    113
    Na twee maanden twijfelen kom ik toch even kijken in dit topic. Ik weet niet of jullie dit gepast vinden (zeg het anders gerust), maar ik weet niet goed waar ik anders terecht kan.
    Vier jaar geleden heb ik aan een onbekende eicellen gedoneerd via Geertgen, vanuit wederkerigheid. Ons gezin is nu compleet en ik twijfel van tijd tot tijd om nog een keer te doneren, maar ik weet niet goed via welke weg. Hoe werkt zoiets? Zoek ik eerst iemand die ze nodig heeft en zoeken we dan een ziekenhuis/kliniek, of is het andersom? Waar begin ik?
     
  3. Equivoque

    Equivoque Fanatiek lid

    9 apr 2017
    1.046
    878
    113
    Vrouw
    Geen probleem hoor, alleen maar mooi dat je meiden zoals wij wil helpen!
    Ik denk dat het allebei kan. Je kunt je melden bij Geertgen (of een andere kliniek) voor een donatie aan een onbekende, of je zoekt eerst iemand die ze nodig heeft en meldt je dan samen bij een kliniek. Net wat je zelf het prettigst vindt; wil je graag weten wat er met je eicellen gebeurt of niet?
    Volgens mij is het daarnaast ook nog zo dat als de opbrengst hoog genoeg is, deze bij een onbekende donatie eventueel verdeeld kan worden over twee ontvangers (alleen als je dat zelf wil). Je hebt als ontvanger namelijk recht op minimaal 4 eicellen voor een poging via de eicelbank (dat is in ieder geval zo bij Geertgen, waar ik zelf ook loop met eigen donor). Bij een gekende donatie is alles voor de gekozen ontvanger.
    Overigens is er volgens mij wel een leeftijdsgrens, ze hebben het liefst donoren <36 jaar. Dus dat is misschien ook iets om rekening mee te houden.
    Als je eerder bij Geertgen behandeld bent, is het misschien een idee om daar een keer informatie op te vragen?
    Succes!
     
  4. Cactus92

    Cactus92 Fanatiek lid

    4 apr 2018
    1.026
    955
    113
    Vrouw
    Fantastisch dat je nogmaals wilt doneren! Zoals equivoque al zegt, het kan allebei. Geheel waar jouw voorkeur ligt..
    Er zijn meerdere klinieken en ziekenhuizen volgens mij waar je doneren kunt. MCK Leiderdorp heeft ook een eicelbank bv. Op Freya kun je ook kijken voor een overzicht welke kliniek wat doet enzo.
    Veel succes!!
     
  5. Cactus92

    Cactus92 Fanatiek lid

    4 apr 2018
    1.026
    955
    113
    Vrouw
    Ladies, hoewel we over het algemeen echt niet blij zijn met een menstruatie ben ik dat vandaag even wel :)
    Cyclus herstelt na de miskraam! In een idioot rap tempo, want 2 mei was alles nog in ruste en vandaag ongesteld! Hele snelle follikelgroei (komt bij mij wel vaker voor) en korte lf, maar goed, het kan dus..
    Ruim 5 weken na de start van de miskraam, 4 weken na het verliezen van het vruchtje.. Ik zeg netjes. Nu graag goed schoonspoelen. Dinsdag startecho.
     
  6. Equivoque

    Equivoque Fanatiek lid

    9 apr 2017
    1.046
    878
    113
    Vrouw
    Heel netjes inderdaad! En weer gaan met die banaan!
    We houden het tempo er lekker in hier, @cd28 is ook bijna aan de beurt... hopelijk vanaf nu een positieve flow!
     
    Cactus92 vindt dit leuk.
  7. frummelke86

    frummelke86 Fanatiek lid

    17 feb 2017
    1.984
    2.530
    113
    Vrouw
    Lief van jou! Ik heb zelf geen spoortje hoop meer en heb het grootste verdriet wel weer gehad (hoop ik).
     
  8. frummelke86

    frummelke86 Fanatiek lid

    17 feb 2017
    1.984
    2.530
    113
    Vrouw
    Lief van jou! Klopt, plan b staat er alweer. Denk ook uit een beetje zelfbescherming. Ik heb met Tilburg gebeld omdat het traject zo ontzettend duur is en Tilburg kan gewoon alles op mijn naam declareren. Dus voor nu mijn zusje aan goede vitamine zetten en na de zomer hopelijk nog een poging met haar wagen. Dat is iig ons plan, hopelijk gaat het ziekenhuis daar mee akkoord. Ik weet namelijk niet of het wishfull thinking is maar vond het wel positief dat die ene bevruchting het heeft weten te redden tot een blasto. Eens zien hoe plan b zal gaan. We merken wel dat we niet voor de volle 100% achter anoniem staan. Vooral mijn man heeft meer moeite met het feit dat het kindje dan zijnog of haar genen kan weten. Ruildonatie in nijgeertgen wordt een reële optie als plan c
     
  9. Equivoque

    Equivoque Fanatiek lid

    9 apr 2017
    1.046
    878
    113
    Vrouw
    Dat is aardig van Tilburg!
    Wij denken stiekem ook alweer aan plan c (of eigenlijk inmiddels meer plan X...) hoewel plan b nog moet beginnen en we ook al bezig zijn met adoptie. Ik merk toch steeds meer dat het wel heel erg bijzonder zou zijn om zelf een kindje te kunnen dragen... dus op de wachtlijst bij Geertgen overwegen wij ook nog als het met de volgende poging niet lukt.
    Ruildonatie hoeft daar trouwens niet per se, je komt dan niet hoger op de wachtlijst ofzo. Maar wel een mooi idee, wij overwegen dat ook nog, maar wel alleen als het bij ons ook lukt.

    Goed om je zusje eerst aan de vitamines te zetten. Jij was toch ook in Düsseldorf geweest of niet? Dan weet je waarschijnlijk wel welke... in ieder geval 3 maanden DHEA zou soms wonderen kunnen doen, heb ook begrepen!
     
  10. frummelke86

    frummelke86 Fanatiek lid

    17 feb 2017
    1.984
    2.530
    113
    Vrouw
    Ja klopt. Alleen jammer dat nijgeertgen dan weer op de donor declareert. Poeh zoooooooo stom maar kosten wegen toch ook echt mee. Een kindje is ons een miljoen waard maar als pauze willen we ook wel heel graag op vakantie anders trekken we het niet hoor. Mijn man spreekt ruildonatie aan. Wilt iets van dankbaarheid terug het universum in smijten, ik snap m wel.

    Klopt in dusseldorf is dhea heel belangrijk. Van een ander lid op zp heb ik veel goede tips gekregen : dhea, vitamine d, omega 3, selenium, ubiquinol, vitex, Dong quai
     
  11. MrsBucket

    MrsBucket Fanatiek lid

    27 mei 2014
    1.158
    582
    113
    Bedankt voor jullie reacties. De vorige keer wilde ik niet weten wat er met mijn eicellen gebeurde, maar dat was omdat we zelf toen de MMM in gingen. Ik heb toen gekozen voor 1 gezin. Ik ga eens nadenken of ik nu een bekende of onbekende wil helpen en hoe en wat. Ik lees hier al een tijdje mee en ik vind het echt zo bewonderingswaardig hoe jullie hier omgaan met alles. De hele MMM is al een gekkenhuis en voor jullie nog wat extra.
     
    Cactus92 en Equivoque vinden dit leuk.
  12. cd28

    cd28 Fanatiek lid

    25 jul 2012
    1.344
    106
    63
    @MrsBucket wat fijn dat je dit overweegt! Dit geeft vrouwen zoals ons weer een beetje hoop.

    Ik ben ook in dd geweest en heb een lijstje gekregen met vitamines. dhea heb ik er niet op zien staan. Heb een multivitamine gekocht voor zwanger worden. Weet zo de naam niet.
    In Leiderdorp zeggen ze vitamine d en foliumzuur.

    @frummelke86 wat verdrietig.. had zo gehoopt dat het zou lukken..
     
  13. Jolandadjk

    Jolandadjk Fanatiek lid

    22 jun 2014
    1.679
    182
    63
    @frummelke86 : wat verdrietig dat deze poging niet gelukt is! Voor nu eerst een dikke knuffel!
    Nog een poging met je zusje zou fijn zijn, hopelijk werkt Tilburg mee. Bijzonder dat zij alles op jou kunnen declareren, maar wel fijn!

    @MrsBucket : wat super goed dat je nogmaals wilt doneren!

    @Cactus92 : gek hoe je soms zo blij kan zijn met een menstruatie, maar zo herkenbaar! Dat heeft je lichaam weer vlot opgepakt... en meteen al weer door! Succes vandaag bij de startecho!

    @Equivoque en @cd28 : voor jullie gaat het nu ook al bijna beginnen... ik hoop inderdaad op een positieve flow voor jullie allemaal!
     
    Cactus92 vindt dit leuk.
  14. cd28

    cd28 Fanatiek lid

    25 jul 2012
    1.344
    106
    63
    Cactus92 vindt dit leuk.
  15. Cactus92

    Cactus92 Fanatiek lid

    4 apr 2018
    1.026
    955
    113
    Vrouw
    Lieve meiden thanks!

    Nou ik heb een mooi verhaal voor jullie..
    De onverwachte menstratie zaterdag/zondag was al een heel snel gebeuren.. maar ik maak het nog mooier..
    Vanmorgen had ik vruchtbaar slijm :eek:
    Cyclusdag 3 of 4. Ze rekenen altijd vanaf echt rood bloed, maar voor mij begon het zaterdag al met krampen en spotting, ben altijd kort ongesteld, dus laten we cyclusdag 4 zeggen.. Ik op echo en jawel, follikel 16.4 mm en bmslijmvlies 7.4 mm!! Morgenavond ovitrelle zetten en volgende week woensdag de tp!! :D
    Is natuurijk niet normaal zo snel, eisprong dan dag 7, maarja, alles ziet er top uit, 3laags slijmvlies. Ik ben bekend met korte cyclussen, afgewisseld met soms lange, maar dit is een nieuw persoonlijk record :p
    Ik vind het prima, scheelt een hoop heen en weer rijden. Arts zegt dat ik nu extra vruchtbaar ben na een zwangerschap/miskraam, dus dat geeft weer wat extra hoop. Ik vroeg hoe dat dat kan, had dat eerder gehoord. Heeft te maken met herkenning van het lichaam, die denkt oja, dit is de bedoeling. Houdt zo'n 6 mnd aan zei ze. Ik dacht ik deel dit feitje/weetje even.;) Het geeft me wat meer moed en hoop..
    Dus... de molen gaat weer draaien, de duimen ook..
    Ik krijg gewoon weer crinonegel. Vroeg naar de duphaston, maar ze zei, never change a winning team, we laten het mooi zoals vorige keer. Ze heeft misschien wel gelijk. Ik ben dus even blij verrast met de wendingen van afgelopen dagen! Nu zweten voor een goede ontdooiing volgende week...
     
  16. Equivoque

    Equivoque Fanatiek lid

    9 apr 2017
    1.046
    878
    113
    Vrouw
    Pfff @Cactus92 jij bent wel héél snel! Wel lekker hoor, scheelt toch weer een week wachten ;)
     
    Cactus92 vindt dit leuk.
  17. Jolandadjk

    Jolandadjk Fanatiek lid

    22 jun 2014
    1.679
    182
    63
    Jeetje @Cactus92 , wat een verrassing! Bijzonder hoe snel het kan gaan...
     
    Cactus92 vindt dit leuk.
  18. cd28

    cd28 Fanatiek lid

    25 jul 2012
    1.344
    106
    63
    @Cactus92 wat snel! Fijn dat je zo snel verder kunt!
     
    Cactus92 vindt dit leuk.
  19. Animal2307

    Animal2307 Actief lid

    7 mei 2017
    233
    90
    28
    Vrouw
    Hoi Allemaal, enige tijd heb ik mee gelezen. Na de diagnose waardeloze eicellen, hebben we besloten om te stoppen en ook niet te starten met eiceldonatie. Maar ik heb wel wat medicatie over. Ik zou het graag weggeven aan meiden die het anders zelf moeten betalen.
    HIerbij mijn lijstje. Stuur maar een PB als je wat kan gebruiken.

    2 x 225 menopur
    2 x 225 meriofert
    1 x 450 gonal f
    progynova 2 mg ong 80
    ascal heel veel
    utro 1 doos
    pen van puregon

    Veel groeten en ik wens jullie allemaal heeeeel veel succes!
     
    Equivoque, Jolandadjk, cd28 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  20. Jolandadjk

    Jolandadjk Fanatiek lid

    22 jun 2014
    1.679
    182
    63
    Wie heeft er ervaring met een kunstmatige cyclus met Estradiol / Progynova? Was je cyclus de ronde erna van slag?
    Tijdens de proefcyclus met Estradiol (en aansluitend Provera) heb ik een kortere cyclus gehad van 25 dagen. Normaliter heb ik een regelmatige cyclus van meestal 27-28 dagen, met al een paar dagen van te voren bruinverlies (zo'n 3-5 dagen voordat het doorbreekt). Ik zit inmiddels op cyclusdag 27 (mijn NOD is zondag, als ik reken met een cyclus van 28 dagen) en heb nog geen bruinverlies gespot. Ik hoop dat de menstruatie wel vlot gaat komen, anders kom ik straks in onze vakantie uit (en ik ben liever niet ongesteld als ik op vakantie ben :oops:)...

    Hoe is het met jullie?
     

Deel Deze Pagina