De Monitor: appen achter het stuur

Discussie in 'Films, televisie en nieuws' gestart door Manque, 24 mei 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Manque

    Manque Niet meer actief

    Ik denk dat ik liever word rondgereden door een robot dan door een appende, niesende en gapende persoon ;)
     
  2. Kimkommer

    Kimkommer Bekend lid

    15 mei 2011
    511
    63
    28
    NULL
    Mijn telefoon bevindt zich in mijn tas. Ik kan op mijn stuur mijn telefoon via siri bedienen (muziek afspelen, iemand bellen, bericht versturen). Als ik hem een opdracht geef waarbij ik mijn telefoon moet ontgrendelen zegt hij dat ik dat ivm de veiligheid beter niet kan doen. Maar ondanks deze mogelijkheid doe ik dit bijna niet. Files check ik voor vertrek en in geval dat ik later ben dan bel ik handsfree en geef ik dit door en hang vervolgens weer op. Ik irriteer me ontzettend aan mensen die op hun telefoon kijken tijdens het rijden.

    Signaalblokkade lijkt mij niet handig. In geval van nood wil je wel kunnen bellen. En dan doel ik op een ongeluk of bij pech langs de weg.

    Er was laatst toch ook is een filmpje op facebook over appen of bellen achter het stuur met daarin het verhaal van een jongen die iemand had doodgereden?
     
    Manque vindt dit leuk.
  3. Manque

    Manque Niet meer actief

    Geen idee, ik heb geen FB. Maar ik zag een tijdje terug wel een documentaire van verschillende mensen die iemand doodgereden hadden en wat voor impact dat heeft op de rest van hun leven. Heel indrukwekkend. Er was ook een vrij jonge jongen die een aanrijding veroorzaakt had en daarbij een kleuter doorgereden had. Ik blijf het bizar vinden dat mensen bewust dit risico nemen om aan hun telefoon te kunnen zitten. Ik kan er nog steeds met mijn hoofd niet bij.

    Ik ben dus ook blij om te lezen dat er in ieder geval iemand is die n.a.v. dit topic haar WIFI-signaal voortaan gaat uitzetten in de auto :)
     
  4. boogiebril

    boogiebril Niet meer actief

    Sinds mijn zwangerschapsverlof heb ik mijn telefoon op stil staan. Het enige geluid wat er uit komt is de wekker. Onze baby is nu 8 maanden oud en het bevalt me nog steeds prima. Daardoor ook niet afgeleid in de auto als er een berichtje binnen komt. Bellen doe ik alleen als ik de weg ken, maar liever niet, want je bent toch niet helemaal met je hoofd bij het verkeer.

    Appen of wat dan ook tijdens het rijden is echt levensgevaarlijk en ik maak me daar dan ook niet schuldig aan. Als je soms mensen ziet rijden, je weet gewoon dat er op de telefoon gekeken wordt. Afschuwelijk en onvergeeflijk als je een ongeluk veroorzaakt door een super onbelangrijk berichtje.
     
    Manque vindt dit leuk.
  5. boogiebril

    boogiebril Niet meer actief

    Een verzekeringsmaatschappij heeft toch een app gemaakt waarmee je je telefoon op autostand kan zetten?
     
  6. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    Ik mis gapend, niezend of append echt geen complete brandweerauto dat pal voor me rijdt hoor ;)
     
  7. mel78

    mel78 VIP lid

    12 feb 2008
    8.320
    242
    63
    Wel grappig dat je nu anderen probeert te overtuigen van hun fouten, terwijl jij toch echt een gevaar oplevert op de weg?
     
    Lieke1989 vindt dit leuk.
  8. Tuttebella

    Tuttebella Niet meer actief

    Dat geef ik toch ook gewoon toe? Ik heb m’n gedrag toch ook aangepast aan de hand van dit topic?:rolleyes:
     
    Marchella en Biny vinden dit leuk.
  9. gitaartje

    gitaartje Fanatiek lid

    12 nov 2013
    1.960
    1.230
    113
    Wij hebben een Tesla met autopilot. Die zorgt ervoor dat je binnen de rijstrook blijft en past de snelheid aan aan je voorganger. Het stuur kun je dus loslaten.

    Volledig zelfrijzend mag niet in Nederland. Maar ik ben er van overtuigd dat de wegen een stuk veiliger zouden worden als er wat meer van deze auto’s op de weg zouden rijden!

    Je telefoon mag je nog steeds niet bedienen. Wij zijn er wel makkelijker in geworden.
     
  10. cactusje

    cactusje VIP lid

    12 feb 2015
    6.752
    1.993
    113
    Van mij mag er ook wel eens iets aan gedaan worden. Ik hoop zelfs dat mijn man eens flink tegen de lamp loopt als ie weer op z'n telefoon bezig is terwijl hij rijdt. Zelf vind hij natuurlijk dat hij en prima chauffeur is en op de weg kan letten en appen tegelijk. Als ik achter hem aan rijd zie ik het meteen aan zijn rijstijl dat ie op z'n telefoon bezig is. Tijdje terug flink ruzie om gehad toen we met het gezin in de auto zaten, ritje van ong 20 minuten, en de telefoon bijna de hele tijd in gebruik was. Wat is er zo belangrijk dat het niet even kan wachten tot we thuis zijn? Nou meneer vond dat ik maar moeilijk deed, hij zat zo vaak op de telefoon in de auto naar/ van werk zijn collega's deden er ook niet moeilijk over. Tja, dat moeten ze zelf weten maar ik wil het niet hebben als we met ons hele gezin in de auto zitten. Als hij zichzelf en anderen in gevaar wil brengen doet ie dat maar als mijn kinderen en ik er niet bij zijn. Het is me de ruzie echt waard geweest want sindsdien laat hij z'n telefoon eigenlijk altijd liggen als er weer geluid uit komt. Ik app hem eigenlijk ook nooit als ik weet dat ie in de auto zit. Maar zoals gezegd hoop ik dat ie eens door de politie gezien wordt, misschien dat ie hem dan ook eens laat liggen als we er niet bij zijn, voor zichzelf maar zeker ook voor anderen op de weg.
     
    Marchella vindt dit leuk.
  11. Novastar

    Novastar Fanatiek lid

    9 jan 2014
    4.538
    1.171
    113
    Vrouw
    Pedagoog
    Noord-Brabant
    Tja, ik was er niet bij maar blijkbaar zat hij zo te gapen dat hij even niet naar de weg keek en zo die vluchtheuvel op reed. Hij was nog jarig ook toen. Cadeautje!
     
  12. Caro25

    Caro25 Bekend lid

    16 jan 2017
    542
    354
    63
    Vrouw
    #72 Caro25, 25 mei 2018
    Laatst bewerkt: 25 mei 2018
    Een aantal jaar geleden stond onze wereld op zijn kop toen mijn man betrokken was bij een ernstig auto-ongeluk waarbij hij een fietser heeft aangereden. De fietser is helaas overleden:( Mijn man had overigens geen enkele schuld, maar het schuldgevoel is na al die jaren nog steeds even groot. Hij heeft het overleefd, zij niet. Het was gewoon domme pech met vreselijke gevolgen.

    Mocht hij achter het stuur wél met zijn telefoon hebben gezeten, waren de gevolgen niet te overzien geweest en had je daarbij ook een nog groter schuldgevoel gehad, wat hij zichzelf nooit had vergeven. (Je krijgt dan een rechtszaak, een strafblad, een enorme boete enz.) Deze mensen waren hun geliefde vrouw kwijt, dat was extra zwaar geweest als dat door zo'n achterlijke telefoon kwam, omdat je niet even 10 minuten kon wachten tot je thuis was.

    Daarbij is pas een dochter van een collega omgekomen omdat de autochauffeur wel met zijn telefoon zat te appen, hij had haar compleet over het hoofd gezien. Verschrikkelijk.

    Ik vind dat bellen/appen/met andere dingen bezig zijn echt not done. Helemaal na bovenstaande ervaringen zit ik echt nooit met mijn telefoon in de auto.
    Daarbij vind ik ook dat fietsers die appen zwaar gestraft mogen worden. Ook zij nemen deel aan het verkeer en moeten ook opletten. Niet er van uitgaan dat de auto je altijd ziet.
     
    Zara75 vindt dit leuk.
  13. Manque

    Manque Niet meer actief

    Wauw @Caro25 , wat een triest verhaal :( Echt heel erg... Ik kan me niet voorstellen hoe het voelt om met zo'n ervaring te moeten leven. Sterkte aan jou en je man.
     
  14. Biny

    Biny VIP lid

    10 feb 2011
    17.508
    5.608
    113
    Vrouw
    oh wauw haha, nja wel bijzonder verjaardagcadeau:p
     
  15. pietje1987

    pietje1987 Niet meer actief

    Ik app nooit onder het rijden. Alleen als ik voor de brug sta te wachten ;)

    Bellen doe ik altijd handsfree, via de carkit. Ik zeg altijd direct dat ik in de auto zit en dat ik dus op moet letten. Het verkeer gaat voor, dus soms duurt het even voor dat ik antwoord geef.

    Als mijn man naast mij zou zitten met zn telefoon, zou ik hem allang uit zn handen gerukt hebben. Zeker met je gezin achterin! Dit klinkt heel gemeen, maar de bijrijder is hier net zo goed verantwoordelijk voor! Zou je je zelf kunnen vergeven dat je er naast zit als je partner iemand aan rijdt omdat hij met zn telefoon zit?? Ik word hier echt kwaad om!
    Ik zou zeggen: ik rij voortaan zelf wel, want blijkbaar is je telefoon belangrijker dan mij of je gezin!
     
  16. Marchella

    Marchella Niet meer actief

    @Caro25 kippenvel van je verhaal.
     
  17. toch3

    toch3 VIP lid

    28 dec 2013
    16.143
    15.211
    113
    En telefoon uit de handen rukken is niet gevaarlijk?
     
  18. An79

    An79 Fanatiek lid

    8 jun 2015
    1.092
    575
    113
    Meen je dit serieus of maak je een grapje? Lekkere vriendin zeg.
     
  19. pietje1987

    pietje1987 Niet meer actief

    Wat is dat nou voor onzin? Ik zou hem al uit zn handen rukken voordat we weg rijden. Zeker als het blijkbaar vaker voorkomt.
     
    Nikki88, Manque, Fuddey en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  20. goblins

    goblins Fanatiek lid

    27 okt 2013
    3.591
    3.222
    113
    ministerie van defensie
    Swifterbant
    Ik denk dat het daar begonnen is. En dat ik teveel commentaar had op haar relatie met een getrouwde man. En dat ik niet over mijn kinderen mocht praten want zij ziet de haren niet meer (wil haar zoon niet).
    Maar hier is het wel mee begonnen. Daarna is alles bergafwaarts gegaan.
     

Deel Deze Pagina