Autostoel advies baby 6 maanden

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door RyansMommy, 25 mei 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. RyansMommy

    25 mei 2018
    47
    9
    8
    Vrouw
    Beste allemaal,

    In juli willen we graag op vakantie met onze baby (dan 6 maanden oud). Ik heb altijd gehoord dat het niet goed is om je kindje lang in een maxi cosi te vervoeren. Hoe hebben jullie dit op deze leeftijd gedaan?
    Ik heb wel uitgezocht dat de ritjes die we maken tussen de hotels en uitstapjes kleiner zijn dan 3 uur.

    Dan wil ik graag ook een autostoel aanschaffen, evt. welke dan ook te gebruiken is. Welke zouden jullie adviseren? Veiligheid vind ik het belangrijkste. Wij kunnen de autostoel alleen vastzetten met een gordel.

    Ik hoor graag jullie ervaringen!

    Groetjes!
     
  2. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Hij ligt dan nog in de maxicosi. Hoe vervoer je nu je kindje dan?

    Ik zou dus gewoon je maxi meenemen. In een andere autostoel mag hij niet.

    Je hebt wel van die liggende reiswiegen voor in de auto die je kan kopen of huren, maar of dat nou zo veilig is vraag ik mij af.
     
  3. mamabeertje

    mamabeertje Fanatiek lid

    9 sep 2015
    1.618
    349
    83
    Allebei de kinderen zijn hier ook rond de 6 maanden meegeweest op vakantie. Wij hebben ze gewoon in de maxicosie meegenomen. Alleen de heen- en terugreis duurde bij ons zo'n 2,5 uur. Voor die ene keer vonden wij dat niet zo'n probleem, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Uitstapjes hebben we altijd dichtbij uitgezocht.
     
  4. San987

    San987 Fanatiek lid

    21 okt 2012
    1.516
    98
    48
    Een babytje van 6 maanden vervoer je nog in een maxi cosi, pas rond 10/12 maanden gaan ze over op de vervolgstoel.

    De richtlijnen zijn 2 uur achter elkaar in de maxi cosi, ik zou een keer vaker stoppen en je babytje er even uit halen.
     
    Syane vindt dit leuk.
  5. Novastar

    Novastar Fanatiek lid

    9 jan 2014
    4.538
    1.171
    113
    Vrouw
    Pedagoog
    Noord-Brabant
    Wij gaan eind juni naar Frankrijk en onze baby is dat 4,5 maand. Hij gaat gewoon in de maxicosi. Iets anders mag echt nog niet. Dat baby’s niet te lang in de maxicosi mogen is volgens mij meer een advies voor dagelijks gebruik. Die twee dagen (heen- en terugreis) zal het niet zo’n probleem zijn. Natuurlijk wel regelmatig stoppen maar zelf wil je ook wel even de benen strekken en wij hebben nog een peuter bij die er af en toe uit wil. Wij rijden ‘s nachts weg zodat we meteen een hele ruk kunnen maken. Tegen het ontbijt zijn we halverwege. Vorig jaar met alleen de oudste werkte dat heel goed, nu maar hopen dat dat voor de baby ook geldt. Maar het kan dus zomaar zijn dat hij drie a vier uur achter elkaar in de maxicosi zit. Als de kinderen allebei slapen stoppen we niet. Toen onze oudste nog een baby was kwamen we op een rit van twee uur in de file terecht. Toen heeft hij ook lang in de maxicosi gezeten en behalve dat hij twee chagrijnige ouders had was er niks aan de hand. :p
    Voor uitstapjes hoeven we niet zo lang in de auto. Het park waar we zitten ligt aan de oceaan, er is een dierentuin op 10 km afstand en een gezellige badplaats ook binnen een paar km.
     
  6. suikerklontje

    suikerklontje Fanatiek lid

    23 nov 2015
    1.116
    522
    113
    Wij vinden het ook erg lastig.
    We gaan naar Frankrijk met een 11mnd oude baby.
    Wij zitten vooral Te twijfelen gaan we overdag of snachts rijden.
    Ze is een veel te onrustig kind on lang stil te zitten, dus wij zijn van plan om snachts te gaan rijden.
    Eerst der bed in en dan rond 23.00 uur de auto in. Kijken tot hoe lang ze slaapt. Van uitgaande gewoon der normale slaap. Zullen we tot half 7 door kunnen rijden, ontbijten en goeie tussenstop en dan hoeven we nog maar hooguit 2 uur.

    Anders zijn we 2 dagen onderweg waardoor we langer over de reis doen qua tussenstops.
    Ik denk dat 2 dagen per jaar z'n rit echt wel kan
     
  7. Emama

    Emama Bekend lid

    13 jun 2016
    792
    118
    43
    baby s.mogen ook in de condord reverso hij was wel prijzig hij is wel erg veilig
     
    RyansMommy vindt dit leuk.
  8. Tuttebella

    Tuttebella Niet meer actief

    Wij rijden vanaf geboorte al af en toe lange stukken. Gewoon in de maxicosi. Die ene dag dat ze er langer dan 2uur in zitten gaan ze echt niet dood van ;)

    Wij reden vaak van voeding tot voeding of wanneer ze een schone luier nodig hadden ofzo.
     
    Whysteria vindt dit leuk.
  9. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    Hier juist tijdens de eerste 6 maanden van onze zoon heel veel heen en weer gereisd tussen de UK, Nederland en Frankrijk (minimaal een keer of zes heen en weer ritten van rond de 8 uur). Ging eigenlijk altijd prima, en fysiek heeft hij er niets aan overgehouden...
     
  10. Mythique

    Mythique Fanatiek lid

    3 apr 2015
    4.641
    3.768
    113
    Eens.

    Het gaat erom dat je ze niet 24/7 in dat ding laat liggen. Die paar dagen per jaar dat ze er 3 a 4 uur achterelkaar in zitten houden ze echt niets aan over.
     
  11. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.281
    3.526
    113
    Een baby van 6 maanden vervoer je gewoon nog in de maxi cosi, dat is het veiligste.
    Het kan daarnaast ook geen kwaad als hij die ene keer per jaar wat langer in de maxi cosi zit, gewoon regelmatig even stoppen, zodat jullie allemaal even de benen kunnen strekken en de kleine even kan rollebollen.
     
  12. Adrianna

    Adrianna Niet meer actief

    Er zijn natuurlijk ook mensen waarvan de kinderen zeker een 1.5 uur per dag in de maxicosi zitten en bij thuiskomst gelijk in het wippertje worden gezet zodat ze even kunnen eten koken en eten...
    Ja dan lijkt het mij dat de 2 uur grens aangehouden wordt, maar incidenteel een keer 2 uur in de maxicosi met tussenstops lijkt mij geen probleem...maar ik ben dan ook geen arts :p
     
  13. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.435
    4.239
    113
    Er zijn echt wel autostoelen waar je kindje met 6 maanden in mag. Maxicosi blijft alleen het veiligste.

    Een axissfix mag bijvoorbeeld vanaf geboorte.
     
  14. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.789
    14.136
    113
    Ik zou de cosi hanteren zolang als dat ze daar inpassen. Een keertje wat langer maakt niet uit, ze kunnen echt wel wat hebben maar niet dagelijks t hele jaar door. En je kan altijd nog ergens een tussenstopje maken. Gewoon rekening in je schema houden dat je ergens een half uurtje oid moet stoppen, ligt de kleine lekker te slapen dan gewoon doorrijden maar dan hoef je je in elk geval niet te haasten.
     
  15. Anne09

    Anne09 Fanatiek lid

    11 aug 2011
    1.290
    57
    48
    De ‘twee uur regel’ is met name bedoelt om overmatig en onnodig gebruik van de maxi cosi tegen te gaan. Vele ouders die een autostoeltje, wippertje en reiswieg in één erg handig vinden. Vaak genoeg zie je in dierentuinen, pretparken en winkelcentra kinderwagens met maxi-cosi’s er op. Die kindjes zitten dus bijna de hele tijd daar in. Dat is natuurlijk niet goed en er is altijd een beter alternatief.

    Als uitzondering houd je kind er niks aan over als hij/zij een dag wat langer in de maxi cosi zit. Het is wel verstandig om regelmatig een pauze in te lassen. Bijvoorbeeld door een kleedje mee te nemen waar je baby buiten op het gras even kan liggen. En ook een draagzak mee is handig als je bv even kort de auto wil en de kleine mee wil nemen.
     
    RyansMommy vindt dit leuk.
  16. Blijdorp

    Blijdorp Niet meer actief

    Ook daar mag je baby dan niet (dagelijks) langer dan 2 uur in. Het gaat om de houding niet om de naam van de stoel.

    @ts voor een vakantie geen probleem hoor!
     
  17. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.435
    4.239
    113
    Enige verschil is dat een goede autostoel in meerdere standen te zetten is. Dus ook wat rechter op. Zo kun je iets in houding variëren.
    Maar idd ook dan niet te lang erin.
     
  18. Blijdorp

    Blijdorp Niet meer actief

    Ja klopt maar rechter op wil je juist niet met een baby van 6 maanden.
     
  19. Twinkle81

    Twinkle81 Fanatiek lid

    4 jul 2014
    4.945
    1.033
    113
    Voorschoten
    Wij hebben de maxicosi gebruikt toen we op vakantie gingen. Dochter was toen 6,5 maand en zaten best lange ritten tussen. Een enkele keer langer dan 2uur is echt niet erg, maar je moet de maxicosi natuurlijk niet als kinderwagen gaan gebruiken ;)

    Bij de houding in een maxicosi krijgt een kindje 5% minder zuurstof binnen en de natuurlijke bolling van de rug kan niet volledig gevolgd worden. Dit wordt dus een beetje 'geforceerd' wat de groei kan belemmeren als je de maxicosi te vaak (dus als kinderwagen, gewone stoel thuis etc) gebruikt. Dit is echt niet het gevaar bij een paar autoritten.
     
  20. RyansMommy

    25 mei 2018
    47
    9
    8
    Vrouw
    Wij vervoeren hem nu inderdaad in een maxicosi. Maar was me alvast ook al aan het oriënteren voor een autostoel. Ook omdat ik gehoord heb dat sommige mensen al eerder hun kind in een autostoel zetten. Maar als dat qua beweeglijkheid/ houding niet uitmaakt, vervoeren we hem gewoon in een maxi cosi en stoppen we af en toe onderweg. Buiten de auto gaat hij voornamelijk in een draagzak als we gaan wandelen en we zullen uiteraard een kleedje meenemen!
     

Deel Deze Pagina