Stiefkinderen eten niets!

Discussie in 'Samengesteld gezin' gestart door Iertje81, 26 jun 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.624
    32.956
    113
    Ja natuurlijk eten ze wel, maar echt bijna alleen maar ongezonde troep. Lees: nooit bruin brood, veel snoep, geen fruit, weinig groenten enz.
    Nu proberen wij hier in huis dit wel te doen als ze er zijn, maar dan heb je ze eindelijk zover dat ze wat sla en broccoli hebben gegeten, komt moeder ze ophalen en krijgen ze meteen een zak snoep op de achterbank. Het gesprek hierover aangaan lukt niet helaas. Ik maak me echt zorgen. Jongste heeft al allemaal gaatjes, oudste ziet er ongezond uit. Wat ik ook probeer (gezonde dingen in pastasauzen verstoppen enz) het heeft geen zin.
    Nu komen ze van de zomer drie weken logeren hier en ik zie er vreselijk tegenop. Het verpest zoveel. En ik ben bang dat onze dochter dit overneemt. Zei laatst ook al: waarom ik wel?
    Man is gewoon te lief en wil het gezellig hebben als die kinderen er zijn. Te veel doorgaan heeft al geleid tot aangeven bij moeder dat ze het niet leuk vinden hier omdat ze dingen niet lusten. Uit eten gaan voor hun moeder houdt in een bezoekje aan de snackbar, dus je snapt het...
    Ik weet het soms niet meer hoor. Loslaten en alleen maar dingen koken die ze wel lusten kan ik niet meer. Ik heb gewoonweg bij wijze van spreken zelf een ongezond gevoel in m’n lijf als zij er zijn geweest een paar dagen...
    En ja; ik vind mijn man soms een slappe sukkel, maar begrijp hem ook wel weer. Ex jut de kinderen al zo op tegen ons. Dit wil je er ook niet nog bij, maar ergens trek je toch een grens?
     
  2. Semmy1888

    Semmy1888 Actief lid

    5 jun 2017
    248
    146
    43
    Ja dat is heel erg lastig. Hier is het op het snoep na wel hetzelfde. Hun moeder kookt alles zonder groente.. of uit een zakje. En dan bedoel ik niet alleen de saus maar echt niks is daar vers. en ik juist wel en met heel veel groente. En onze kinderen zijn juist hele goede eters. Dus we hebben hier gewoon gezegd om ook het gezeur te voorkomen, lust je het niet eet je maar niet.. jij bent degene die honger heeft en niet de rest. Ze krijgen wel gewoon yoghurt.
    En wat betreft het opstoken, probeer dat los te laten! Al zou je wel koken wat hun lekker vinden, kan er goed weer iets anders zijn. Wij passen onszelf in elk geval niet aan.. ons huis onze regels.
     
  3. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.985
    5.817
    113
    Lastig.. ik heb geen ervaring met stiefkinderen, maar wel met een slechte eter. 1 dus, de andere 3 eten zo ongeveer alles gelukkig. Maar ik pas deels aan aan wat ie lust, en deels ook niet. Mijn zoon heeft bijv veel moeite met structuren, dus ik maak veel gladde soepen (tomatensoep, preisoep en broccolisoep zijn hier favoriet) en stamppotten. :) En soms is het een dagje pech voor hem (bijv bonen of rijst) en soms heel veel geluk (pizza:p). Maar ik zou het ook niet nodig vinden om elke dag een p-dag te hebben hoor, kom nou..
     
  4. esklessebes

    esklessebes VIP lid

    23 mrt 2014
    6.457
    3.313
    113
    Geen ervaring met stiefkinderen en weet niet hoe oud ze zijn maar is samen koken niet een idee?

    Of samen pizza maken niet super gezond maar kan je wel een stap maken om ze te laten eten. En paprika, cherry tomaatjes, kaas enz lusten ze dan misschien wel.
     
  5. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    22 apr 2017
    11.933
    7.855
    113
    Vrouw
    Misschien hun die drie weken op bijv zaterdag laten kiezen wat er gegeten wordt met de voorwaarde dat ze de andere dagen met de pot mee eten?
     
    Zusterke en Roanna vinden dit leuk.
  6. a2cmieux

    a2cmieux Niet meer actief

    Ik denk dat je met de vader van deze kinderen rond de tafel moet gaan zitten en de regels omtrent het eten in jullie huis met hem moet bespreken. Wat wil hij. Nog beter zou ik het vinden als jullie met zijn vieren gingen zitten en dit bespreken. Dan hebben de kinderen ook inspraak, dan zijn de regels niet voor hen maar in samenspraak met hen gemaakt.

    Ik wil trouwens wel nog even zeggen dat ik het stukje dat je geschreven hebt wel negatief vind. Als ik zou weten dat je zo'n houding tegenover mij en mijn familie hebt zou ik ook geen honger meer hebben.

    Je zou maar 3 weken bij iemand moeten gaan logeren die er verschrikkelijk tegenop ziet. Iemand die denkt dat het veel (en ook je eigen halfzusje) verpest als jij er bent. Iemand die denkt dat je vader een slappe sukkel is en dat je moeder je alleen maar vol stopt met troep.

    Bovenstaand stukje is warschijnlijk wat overdreven maar het is wel wat er in je text staat. Misschien voelen de kinderen dit ook wel aan. Is het een idee zoals iemand anders al zei samen te koken. Te investeren in wat er wel leuk en positief aan deze kinderen is. Misschien een paar leuke uitstapjes die met (gezond) eten te maken hebben. Gewoon om het weer leuk en wat positiever te maken voor jullie allemaal!
     
    Juul75, Eefje00, cowgirl80 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  7. Berte

    Berte VIP lid

    24 feb 2011
    6.849
    3.617
    113
    Vrouw
    Thuis
    @Iertje81

    Wat @a2cmieux schrijft herken ik wel. Natuurlijk mag je even klagen, maar ik hoop dat je ze ook graag ziet.

    Ik heb geen stiefkinderen, maar ik heb wel stiefouders en het is als kind gewoon ook lastig.

    Maar nu het eten, zelf heb ik 3 moeilijke eters (oudste heeft klassiek autisme) en pas ik de volgende trucjes toe:
    - iets later eten, maar wel net voor het avondeten stukjes komkommer, cherry tomaatjes, worteltjes, etc. aanbieden. Dan hebben ze wel wat groente binnen.
    - als je genoeg rekening met het eten van de kinderen gehouden hebt, stuur je ze een keer vroeg naar bed en eet je daarna zelf wat je wel lekker vindt.
    - Accepteren dat ze 's avonds niets eten, als ze overdag wel hun fruit en boterhammen gegeten hebben.
    - Naast groente ook fruit bij de avondmaaltijd, een stuk gezonder dan alleen pizza.
    - En, zelf nog niet toegepast, laat ze per week één zak snoep uitzoeken in de supermarkt, die mogen ze helemaal zelf opeten, maar dat is dan wel hun weekvoorraad, verder krijgen ze geen snoep.
     
  8. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.624
    32.956
    113
    Ik zie nu dat ik reacties heb. Wat gek. Geen meldingen gekregen. Ik ga reageren!
     

Deel Deze Pagina