Advies gezocht (fles)voeding baby 5 weken

Discussie in 'Flesvoeding' gestart door Ellie88, 20 jul 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Ellie88

    Ellie88 Lid

    20 jul 2018
    6
    2
    3
    Vrouw
    #1 Ellie88, 20 jul 2018
    Laatst bewerkt: 20 jul 2018
    Onze zoon is inmiddels bijna 5 weken oud, maar tot op heden hebben we nog niet een tevreden baby. We weten dat dit niet altijd aan de voeding hoeft te liggen, maar gelukkig lijkt kma uitgesloten te zijn (kinderarts). De situatie is als volgt:

    Week 1-2: Nutrilon Standaard. Resultaat: Ontzettend veel kramp, huilen 5-12 uren per dag, slaapt wisselvallig gedurende de dag, slaapt 4-10 uur, spuugt veel (halve flessen komen 2-3x per dag terug), drinkt gulzig zijn fles leeg en wil om de 2-2,5 uur nieuwe voeding.
    Week 3-4: Nutrilon Omneo Comfort. Resultaat: Kramp aantoonbaar minder, huilen 3-5 uren per dag, slaapt 'snachts goed en af en toe 's ochtends goed, slaapt 6-12 uren, spuugt veel (halve fles komt 1-2x per dag terug), drinkt slecht (weigert drinken, tong ervoor, soms 35 cc in 20 min soms 95 cc in 20 min) en wil om de 2-2,5 uur nieuwe voeding.
    Week 5: Hero Nutrisense Comfort +. Resultaat: Ontzettend veel kramp, huilen 8-12 uren per dag, slaapt 's nachts goed en af en toe 's ochtends en 's avonds, slaapt 10-14 uren, spuugt weinig (paar mondjes terug), drinkt goed (95-135 cc) en wil om de 3,5-4 uur nieuwe voeding. Is eigenlijk alleen maar met kramp wakker.

    Op advies van huisarts JBPM toegevoegd in week 2 en week 4. Maar beide keren hetzelfde resultaat: nog meer krampen en nog minder slaap, wel minder spugen. Hierdoor gestopt met JBPM.

    Wat is het advies vanuit jullie ervaring? Laatste week dus weer meer krampen, maar minder spugen (zo goed als niet meer), langer slapen en drinkt beter. Op alle fronten behalve krampen lijkt het beter te gaan. Maar die krampen zijn zo zielig! Fietsen met de beentjes, andere houdingen en zelfs een draagzak helpen nagenoeg niet. Daarnaast is het vaak zo lang troosten na de voeding dat de volgende voedertijd zich alweer aandient. Oja, we hebben difrax en dr. brown flessen en spenen getest. En voor iedere voeding geven we 1 pipetje Infacol. Wie o wie komt er met de gouden tot minder krampen?
     
  2. Ellie88

    Ellie88 Lid

    20 jul 2018
    6
    2
    3
    Vrouw
    Vandaag huilt hij al sinds 6 uur vanochtend. Hij krijst alles bij elkaar en niets helpt om hem rustig te krijgen. Draagdoek (tula), infacol, masseren, praten, lopen, rechtop, huid-op-huid contact, liggend, rijden in babywagen...etc. Hij wordt nergens rustig van. De huisarts vindt het niet zo interessant omdat hij geen koorts heeft, goed eet, goed groeit en (volgens de artsen) geen kma heeft. Is het verstandig om de kinderarts er nogmaals naar te laten kijken? Dan moet ik weer bergen verzetten om dat voor elkaar te krijgen.
     
  3. LottieC

    LottieC Lid

    25 jun 2017
    50
    27
    18
    Vrouw
    Wat vervelend zeg! Heel sneu voor je mannetje en ook rot voor jou, want je wilt je baby graag tevreden en zonder pijn zien natuurlijk.

    Hier de eerste weken ook veel krampjes, maar geen last van spugen. Ook verschillende flessen geprobeerd, omdat ze erg onrustig dronk. Hier was de Dr. brown brede hals met prematuurspeen de oplossing (bij de fase 1 speen drinkt ze de fles in 10 minuten leeg). In een draagdoek hielp ook, maar met dit warme weer is dat natuurlijk ook niet altijd fijn en ik lees dat je zelf ook al draagt. Verder vindt ze het fijn om op haar buikje te slapen, dan slaapt ze veel rustiger dan op haar rug, heb er de eerste weken steeds naast gezeten en nog houd ik haar veel in de gaten, maar ze is heel sterk in haar nek.

    Kan me voorstellen dat dit niet perse oplossingen voor jullie hoeven te zijn, maar wie weet..

    Wat ik me afvraag is hoe/waarom ze KMA hebben uitgesloten?
     
  4. Mery

    Mery Bekend lid

    24 mei 2017
    697
    278
    63
    Vrouw
    Hier ook zo geweest.Dochter had ook veel krampjes.Veel spugen/kokhalzen.Niet willen drinken en veel huilen.Soms na 2 uur willen drinken en dan de fles niet opmaken..En niet willen slapen.Ik heb 3 flesjes infacol gebruikt in totaal.Uiteindelijk is het vanzelf rustiger geworden.Ze is nu 3 maanden en het gaat stukken beter.Ik zou niet steeds wisselen van melk.We geven nutrilon.Denk dat het met de tijd wel beter zal gaan.Je moet er denk ik ook een beetje kalm onder blijven.Het was bij ons echt een chaos in het begin,nu loopt het stukken beter.Veel succes.
     
  5. aicirtap

    aicirtap VIP lid

    25 mei 2014
    9.110
    3.377
    113
    Vrouw
    Infacol is troep. Je zou probiotica kunnen proberen.

    Welke fles gebruik je?

    En bezoek aan osteopaat overwogen?
     
  6. Mery

    Mery Bekend lid

    24 mei 2017
    697
    278
    63
    Vrouw
    In kv zit toch al probiotica?
     
  7. MirW

    MirW Fanatiek lid

    20 apr 2017
    1.748
    555
    113
    Stoppen met de infacol! Hier zorgde dat voor nog meer kramp.
    Kleinere speen, minder voeding per fles?
    Hier een ventje van 6,5 mnd dat nog uit de prematuren speen drinkt (dr . Brown's).

    Je kunt probiotica proberen (bijvoorbeeld. Orthiflor start), hier hielp het niet echt.
    Heb je al gekeken naar een andere vorm van vit. D, misschien dat die ook kramp veroorzaakt?

    Reflux uitgesloten? Hoe hebben ze uitgezocht dat het geen kma is?
     
  8. Averlhach

    Averlhach VIP lid

    26 mrt 2011
    8.809
    1.014
    113
    Vrouw
    Drenthe
    Ik snap niet zo goed hoe de kma uitgesloten is?
     
  9. Ellie88

    Ellie88 Lid

    20 jul 2018
    6
    2
    3
    Vrouw
    Bedankt voor jullie reacties! We hebben inmiddels een afspraak staan bij de Osteopaat en ik ga vanaf maandag meer druk uitvoeren op de huisarts en anders naar een andere huisarts of kinderarts. Ik kreeg van de huisarts te horen dat medicijnen/hulpmiddelen tegen reflux niet bewezen zijn te helen, maar wel bewezen dat er een kans is dat ze slecht zijn voor baby's. Ik verwacht weinig meer van hem in ieder geval.

    Ik moest na de bevalling 5 dagen in het ziekenhuis blijven vanwege de keizersnede, en daar heeft de kinderarts onze kleine man geobserveerd vanwege veel spugen. Echt uitgesloten is kma dus niet maar de huisarts en kinderarts zeggen dit op basis van hun observatie. Ook heb ik de huisarts laten kijken naar reflux maar omdat de baby groeit is er volgens hem, cb en ka niets aan de hand. Ik heb om mij heen gekeken naar anderen waar kma en verborgen reflux speelde, maar van beide heeft onze zoon wel iets, maar ook wel symptonen totaal niet. Ik weet het dus echt niet, maar er is iets niet goed lijkt mij.

    Het niet willen drinken en spugen lijkt definitief voorbij met de nieuwe voeding (Hero Nutrasense Comfort+), maar de krampen verminderen niet en worden zelfs erger (lijkt het). Wellicht moeten we dit gaan mengen met Hero Standaard zodat de krampen minder worden aangezien de rest wel verbeterd? Pas over 2/3weken lijkt me dan? Ik wil eigenlijk niet meer switchen van voeding.

    Ik ga proberen hoe het is als we stoppen met Infacol en ik ga kijken naar de probiotica. Zal het maandag wel in huis halen.

    We gebruiken trouwens Dr. Brown smalle lange fles met speen 1. Speen 2 drink hij de hero voeding binnen 10/15 min leeg. Dr. Brown brede korte fles hebben we getest en ook Difrax S hebben we ook getest. Weinig merkbaar verschil maar qua tijd en drinkgemak bevalt de smalle lange fles van Dr. Brown denk ik het best.

    De situatie is al met al niet zoals verwacht en behoorlijk slopend.
     

Deel Deze Pagina