Bechterew/medicatie/zwangerschap

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door Blue lady, 21 jul 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Blue lady

    Blue lady Bekend lid

    29 mrt 2015
    665
    437
    63
    Hoi allen,

    Ik heb vorig jaar de diagnose Bechterew gekregen. Voor de pijn in mijn wervels en borstbeen gebruik ik 2x dd 800 mg ibuprofen. Nu weet ik dat dit niet mag in de zwangerschap.
    Ik vroeg mij af of er hier meer meiden zijn met deze aandoening en hoe jullie hiermee om zijn gegaan tijdens het zwanger worden en in de zwangerschap
     
  2. Cindy1977

    Cindy1977 VIP lid

    12 mei 2017
    7.933
    12.186
    113
    Ik heb niet deze aandoening, maar stel je behandelend arts op de hoogte en vraag advies bij hem. Als ik het mij goed herinner kun je er tijdelijk minder last van hebben en in bepaalde trimesters mag je kortdurend een NSAID gebruiken om tijdelijk de ergste pijn weg te nemen.

    Stel je apotheek en huisarts bij zwangerschap ook meteen op de hoogte.

    Ik hoop dat je snel zwanger bent en hopelijk zoveel mogelijk pijnvrij, want je hebt al aardig wat pijn achter de rug.
     
  3. Blue lady

    Blue lady Bekend lid

    29 mrt 2015
    665
    437
    63
    dank voor je reactie!
    Ik heb afgelopen week contact gehad met mijn reumatoloog en hij adviseerde om bij een positieve test te stoppen met de medicatie, maar dat als zwanger worden langer duurt dan 6 maanden geheel met de medicatie te stoppen omdat het wel invloed kan hebben op het zwanger worden.
    Om deze reden stop ik liever nu al helemaal. Maar de pijn die dan terug gaat komen maakt dat ik mijn werk en dagelijkse bezigheden niet vol ga kunnen houden.
    Vandaar mijn vraag ook of hier meer dames zijn met ervaring hierin, wat zij hebben gedaan en nog tips hebben (mag van alles zijn, zeker niet per definitie medicatie/medisch gefocust)
     
    Cindy1977 vindt dit leuk.
  4. Maev

    Maev VIP lid

    4 dec 2014
    6.071
    5.553
    113
    @Blue lady heb je al eens gekeken of je met alternatieve therapie de pijn houdbaar kan houden? Weg zal het wss niet gaan maar misschien wel houdbaar. Chinese geneeswijze in combinatie met accupunctuur zou dan mogelijk een optie zijn. Wanneer je aangeeft dat je een actieve kinderwens hebt kunnen ze daar rekening mee houden. Hier geen bechterew maar een trochanter major syndroom met beschadigingen en recidiverende slijmbeursontsteking, ik ben door de accupunctuur aanzienlijk minder pijnstillers gaan gebruiken (had ook nsaid’s, maar was ook daarmee niet pijnvrij). Mijn tip bij een actieve kinderwens zoek er wel een die zich ook richt op ondersteuning bij zwanger worden en zwanger zijn, dat doen ze niet allemaal.
     
  5. Blue lady

    Blue lady Bekend lid

    29 mrt 2015
    665
    437
    63
    Hele goed tip, dankjewel!!
     

Deel Deze Pagina