Borstvoeding na borstverkleining, tweede kind

Discussie in 'Na de bevalling' gestart door Vievie, 21 jul 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Vievie

    Vievie Actief lid

    17 okt 2017
    209
    100
    43
    Hallo,
    Twee jaar geleden ben ik bevallen van onze zoon. Ik wilde heel graag borstvoeding geven maar wist dat de kans dat het lukte, vanwege een eerdere borstverkleining, klein was. Toch lukte het en heeft hij twee weken lang volledig borstvoeding gehad. Daarna bleek dat hij teveel was afgevallen en zijn we met bijvoeden gestart. Ik heb nog een tijdje gekolfd om toch de borstvoeding die ik had aan hem te geven. Dit kostte me enorm veel tijd (op het laatst een half uur kolven voor 10 cc) en uiteindelijk met verdriet besloten te stoppen met bv en over te gaan op volledige fv. Toen die keuze eenmaal gemaakt was gaf mij dit enorm veel rust en ook voor zoon was dit denk ik echt het beste.
    Nu ben ik zwanger van ons tweede kindje. Maandag belt de kraamzorg voor de intake en zullen we het hier ook over hebben. Ik merk dat ik het lastig vind om te beslissen hoe ik het deze keer wil doen. Voor mij staat vast dat ik ons meisje de eerste drie dagen bv wil geven. Daarna twijfel ik dus. Bij zoon was ik steeds bang dat hij te weinig binnen kreeg, achteraf dus terecht omdat hij zoveel was afgevallen. Maar wat doe ik dan nu? Na drie dagen (ik las dat er vooral deze dagen veel gezonds in zit) volledig overgaan op fv om niet het risico te lopen dat ons meisje ook veel gaan afvallen? Of aankijken en een combinatie? Maar wanneer zeg ik dan stop? En hoe groot is de kans dat ik nu weer bv kan geven, omdat het de vorige keer ook lukte?
    Al met al veel vragen en onzekerheid. Ik vroeg me af of er iemand is met ervaring hiermee die haar ervaring zou willen delen?
    Groetjes,
    Vievie
     
  2. Hinti

    Hinti Fanatiek lid

    29 dec 2015
    1.463
    207
    63
    Vrouw
    Ik zou denk ik aangeven dat je graag bv wil geven. Dit misschien ook ivm de uren zorg die je krijgt.
    Eventueel samen met partner en verloskundige afspraken tot hoever je wilt gaan zodat zij ook tijdig aan de bel kunnen trekken om te zorgen dat je niet over je grenzen gaat.
     
  3. littlemunchkin

    littlemunchkin Fanatiek lid

    12 mei 2015
    1.811
    1.004
    113
    Aangeven dat je dat graag wilt idd, en het nr van een lactatiekundige in de buurt houden.
     
  4. Zoe123

    Zoe123 VIP lid

    9 feb 2013
    11.413
    5.508
    113
    Vrouw
    Ik zou er niet van uit gaan dat de hulp vanuit vk/cb/kraamhulp voldoende is, zeker in jouw geval, ivm de borstverkleining.
    Beter een professional aan je bed.
    Dus aangeven in je gesprek dat je graag borstvoeding wil gaan geven, en dat je daar hulp bij gaat krijgen.
    Dat zou voldoende moeten zijn.


    Via deze link kan je een lactatiekundige vinden.
    https://www.nvlborstvoeding.nl/
    Of neem weer contact oo met de LK die je de vorige keer heeft geholpen!
    Als je voor de bevalling nog een gesprek plant, kan je doorgeven wat je wensen en verwachtingen zijn
    Oh en hoe het toen is gegaan, hoeft niet per se iets te zeggen over hoe het nu zal gaan:thumup:
     
    littlemunchkin vindt dit leuk.
  5. Manna

    Manna Fanatiek lid

    2 jul 2015
    2.902
    1.196
    113
    Vrouw
    Gelderland
    Zelf geen ervaring maar een bekende wel. Zij heeft ervoor gekozen om in de zwangerschap in gesprek te gaan met een lactatiekundige. Zo kon ze alles doornemen, voor- en nadelen overal van. Ook na de bevalling contact gehad en dit was goed bevallen.
    Wat je ook besluit wees trots op jezelf, voor de 1 gaat het nou eenmaal makkelijker dan voor de ander. Je goed informeren en dan handelen meer kan je niet doen
     
  6. Vievie

    Vievie Actief lid

    17 okt 2017
    209
    100
    43
    @Hinti Dat van van tevoren afspraken maken met mijn partner vind ik een hele goede, bedankt. We gaan vanavond even praten hierover.

    @littlemunchkin Ik ga gelijk even op zoek naar ene lactatiekundige hier in de buurt, had nog niet eens bedacht dat ik daar nu al contact mee zou kunnen maken...

    @Zoe123 Bedankt voor de link! We zijn intussen verhuisd dus ga inderdaaf even op zoek naar een nieuwe. Ik moet ook zeggen dat ik niet onder de indruk was van de vorige lk, die bleef maar pushen dat ik moest proberen. Haar idee was naast de voedingen ieder uur kolven. Ik wist op het laatst echt niet meer waar ik het zoeken moest. Was ook enorm pijnlijk en het hielp qua productie weinig.
    Fijn om te lezen dat het niet hoeft te betekenen dat het deze keer hetzelfde gaat. Stiekem hoop ik natuurlijk dat mijn productie nu beter is doordat het al eens op gang is gekomen, maar het blijft natuurlijk afwachten.

    @Manna Lief dat je dat zegt, trots zijn lukte door het blijven proberen de vorige keer amper, mede daardoor wil ik er nu inderdaad anders mee omgaan. Het blijft mooi als het lukt, maar zo niet is het ook goed genoeg :)
     

Deel Deze Pagina