Maar ik wist niet dat je plannen had?

Discussie in 'Zwangerschap en werk' gestart door Djoess, 19 sep 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. K00

    K00 Niet meer actief

    #21 K00, 22 sep 2018
    Laatst bewerkt door een moderator: 22 sep 2018
    Ik ben het oneens met veel reacties..


    Ik werk als jobcoach (iets andere vorm maar komt op hetzelfde neer)
    Ik vind haar reactie niet netjes, dat kan zeker anders! Maar ik snap haar wel.
    Als ik werk zoek voor iemand dan wil ik graag weten wat ik kan verwachten. Ik koppel mensen aan mijn iemand in mijn netwerk waar ik een goede band mee heb opgebouwd. Ik zou later ook graag nog met een andere kandidaat bij dat bedrijf aan kunnen komen.
    Als ik had geweten dat mijn kandidaat zwanger wilde worden was de situatie misschien niet anders geweest, maar dan zou ik me minder voor het blok gezet voelen.

    Ik heb het dus niet over wetgeving en verplichting (al is een jobcoach geen werkgever) maar over de (vertrouwens)band die je samen in 6 mnd opbouwt.

    Maar gelukkig zijn we allemaal anders..
    Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap!
     
    famofthree, Roanna, cherrytomaatjes en 6 anderen vinden dit leuk.
  2. Riverdale87

    Riverdale87 Fanatiek lid

    15 okt 2017
    4.151
    4.681
    113
    Vrouw
    Dus dat zij graag kinderen wil moet ze dan maar met je delen? Mijn moeder wist het eerste jaar niet eens dat ik een actieve kinderwens had. Een jobcoach is wel de laatste die ik dat zou vertellen.
    Als je werkt met vrouwen zit dat risico er nu eenmaal in.

    En waarom zou je dan niet met een andere kandidaat bij het zelfde bedrijf aan kunnen komen? :roflmao:
     
  3. K00

    K00 Niet meer actief

    Ze moet niks.

    Als ik vaak kandidaten aanreik die na een korte periode weer weg zijn dan hoeft het op een gegeven moment niet meer bij dat bedrijf. (Zou kunnen)
     
  4. Fennec

    Fennec Fanatiek lid

    30 dec 2016
    2.480
    2.972
    113
    ICT-er bij overheid
    Ik ben er zelf het bewijs van dat een kinderwens niet betekend dat je binnenkort uit gaat vallen, het duurde bij ons jaren om zwanger te raken. Dus een kinderwens delen met een jobcoach of wie dan ook vind ik onzin. Ook wat de vertrouwensband betreft, je bent geen hartsvriendinnen ofzo.

    Ik weet niet hoe het werkt met jobcoaches en het traject naar werk, maar als je 12 weken zwanger bent kan je vaak (mits geen complicaties) nog rustig een half jaar ergens aan de bak. Dan ga je drie maanden met verlof en dan kom je lijkt mij weer terug. Dus wat is het probleem dan? Je kan toch niet van iemand verwachten dat ze de dag na een positieve test jou gaat vertellen dat ze zwanger is, omdat ze vooral aan jouw reputatie in je netwerk moet denken? Ik vind dat een slappe redenatie. Jouw netwerk heeft te snappen dat vrouwen nu eenmaal zwanger kunnen raken. Als ze daar niet mee om kunnen gaan is dat jammer, maar dat is nu eenmaal de realiteit.

    Een vrouw een baan of traject naar werk ontzeggen, omdat ze zwanger is of, nog erger, zwanger wil worden, vind ik echt not done.
     
    Jingle, suus1983, Bubblez en 4 anderen vinden dit leuk.
  5. xxmoixx

    xxmoixx VIP lid

    11 jun 2018
    5.312
    4.385
    113
    Vrouw
    Volgens mij is het grootste probleem dat de samenleving nog niet ingesteld is op vrouwen die willen gaan/blijven werken tijdens/na een zwangerschap. Als we nou allemaal eens accepteren dat het iets is wat nu eenmaal zo is en we daar mee om moeten gaan.. Belachelijk dat men wilt dat vrouwen onafhankelijk zijn maar wel moeilijk doen zodra ze zwanger zijn of kinderen hebben. Het is niet altijd praktisch, maar wel de realiteit.

    Ts: gefeliciteerd met je zwangerschap! Ik zou t ook niet al meteen hebben aangegeven. Een kinderwens kan zo lang duren voor die vervuld wordt.. Je kan je leven daar niet maanden/jaren voor pauzeren. Zeker niet als je na je verlof gewoon weer wilt werken.
     
    Jingle, Zoe123, suus1983 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  6. K00

    K00 Niet meer actief

    Ik ben het volledig eens met jullie reacties maar ook daarom zou ik het graag weten!
    Ook om mijn kandidaten te kunnen beschermen in een traject naar werk.

    Gelukkig hoeven we het niet met elkaar eens te zijn. Maar soms heeft een verhaal meerdere kanten..dat is niet erg maar laten we elkaars mening daarin accepteren. Ik begrijp het ook vanuit jullie.

    En nee, gelukkig word ik niet beste vriendinnen met al mijn klanten.. o_O
     
    Envy91 en lorreke vinden dit leuk.
  7. Djoess

    Djoess Bekend lid

    14 dec 2013
    560
    382
    63
    Vrouw
    Haarlem
    Als ze ernaar had gevraagd had ik wel gezegd dat ik bezig was of graag nog een kind wilde. Ik vond het feit dat ik eindelijk mocht beginnen namelijk heel leuk en ik heb daar verder ook geen geheim van gemaakt, van het traject ansich. Maar ik ken haar verder niet goed genoeg om dat uit mezelf aan haar te vertellen. Ik heb haar in een krap half jaar misschien 2 keer gezien voor ze hiermee kwam. En ik heb ook aan vriendinnen en familie niet gezegd dat ik nog eens zwanger wilde worden of wekelijks mijn kinderwens besproken.

    Het is ook niet zo dat ik niet begrijp wat ze bedoelt, ik ben alleenstaand (heeft ze niet naar gevraagd overigens) dus het zal bij meer mensen voor hoge wenkbrauwen zorgen. Maar ik ben wel rond de dertig, dus wat dat betreft zou je er van uit kunnen gaan dat iemand zwanger zou kunnen/willen worden.

    Het UWV (heb ik het aan voorgelegd, uiteindelijk willen zij dat ik dit traject doorloop) vindt in ieder geval niet dat een kinderwens of zwangerschap een reden is om niet aan dit traject te beginnen. Ik zou namelijk ook door ziekte een aantal maanden kunnen uitvallen.

    Nogmaals, ik begrijp het echt wel dat het even rauw op haar dak kwam vallen, maar ik ben nou eenmaal niet verplicht om het te melden. En als ik niet zwanger (=hormonaal) was geweest had ik wss meteen gedacht “ach ja, ze is ook maar een mens”.
     
    Jingle en Madelie vinden dit leuk.
  8. K00

    K00 Niet meer actief


    Ik snap jou ook en ik ben het echt met je eens dat ze het anders had kunnen formuleren.

    Laat los zou ik zeggen en geniet van dat moois in je buik!!
     
  9. Djoess

    Djoess Bekend lid

    14 dec 2013
    560
    382
    63
    Vrouw
    Haarlem
    Dank je wel trouwens voor het reageren en het aanbrengen van de nuances in háár verhaal. Dat helpt enorm :thumup:
     
    cherrytomaatjes vindt dit leuk.
  10. Riverdale87

    Riverdale87 Fanatiek lid

    15 okt 2017
    4.151
    4.681
    113
    Vrouw
    Dat is logisch maar hoe groot is de kans dat je vaak achter elkaar een zwangere kandidaat aanrijkt?
    Gebeurd vast niet wekelijks ;)
     
    Bubblez en Zonnestralen vinden dit leuk.
  11. Envy91

    Envy91 Niet meer actief

    Ik heb het idee dat niet iedereen weet wat een jobcoach is...

    Een werkgever hoef je idd niets te vertellen, een jobcoach wel.
     
  12. Envy91

    Envy91 Niet meer actief

    Omdat het bedrijf dan geen vertrouwen meer in je heeft. Jij bekijkt het vanuit jouw oogpunt maar een jobcoach en een werkgever hebben een zakelijke relatie...
     
  13. bozoe

    bozoe VIP lid

    9 jul 2014
    5.420
    5.779
    113
    Kun je mij vertellen waar dit staat vermeld? Dus dat je een jobcoach moet vertellen van je plannen om zwanger te worden?
     
    Zoe123, Fennec, Riverdale87 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  14. Riverdale87

    Riverdale87 Fanatiek lid

    15 okt 2017
    4.151
    4.681
    113
    Vrouw
    Tja. Dat is dan, erg lullig misschien, niet mijn probleem.
    Nogmaals, ik heb nooit iemand verteld van een actieve kinderwens en ook een jobcoach zou ik niet inlichten. Het kan wel jaren duren, in mijn geval zelfs vier jaar, en dan zijn de meeste trajecten wel ten einde. Het kan ook per ongeluk gebeuren, wat doe je dan? Beide gevallen gaat niemand wat aan namelijk.
     
    Treez en Fennec vinden dit leuk.
  15. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief


    Dus mag je niet zwanger worden in diverse situaties ivm vertrouwen?

    Wanneer is de tijd wel rijp dan? Moet je dan minstens 2 jaar gewerkt hebben? Of minstens promotie? Of het kind zo plannen dat hij op een exacte dag na het afronden van een grote deal komt?

    Ik begrijp oprecht wel dat het niet handig kan zijn. Maar helaas, mensen willen kindjes en vrouwen zijn nu eenmaal de enige die zwanger kunnen worden. Als je dan ook nog een jonge vrouw aanneemt, loop je het risico dat dit gebeurd.
    Een jongevrouw kan niet wachten tot haar baas groen licht geeft om in verwachting te raken. Het goede moment komt namelijk nooit.
     
    Soturi, Jingle en Fennec vinden dit leuk.
  16. Madelie

    Madelie VIP lid

    14 jun 2014
    11.373
    8.467
    113
    Onzin. Geen wetgeving waarin staat vermeld dat je verplicht ben een eventuele kinderwens of prille zwangerschap te vermelden.
     
    Zoe123, Fennec, Djoess en 2 anderen vinden dit leuk.
  17. Djoess

    Djoess Bekend lid

    14 dec 2013
    560
    382
    63
    Vrouw
    Haarlem
    Een jobcoach en een client hebben óók een zakelijke relatie. Ik geloof niet dat ik in die hoedanigheid verplicht ben wie dan ook iets te vertellen.

    Ze MOEST mij ergens proberen te plaatsen van het UWV en het UWV vindt zwangerschap geen reden om het traject uit te stellen.

    Is er een verschil dan, voor het bedrijf, of ik langdurig uitval door ziekte of door een bevalling? Ik krijg gewoon alleen WAJONG en ik werk boventallig.
     
  18. Treez

    Treez Niet meer actief

    Wat een onzin. Je bent helemaal niet verplicht om dit aan je jobcoach te vertellen. Ik begrijp TS volkomen! Ik vind de reactie van haar jobcoach respectloos. TS heeft het volste recht om haar zwangerschap de eerste periode voor zich te willen houden.

    Ik heb acht zwangerschappen voor de 12 weken verloren. Nu weet ik dat dit uitzonderlijk is, maar de realiteit is wel dat zwangerschappen in het eerste trimester nog weleens eindigen in een miskraam. Ooit weleens gehoord van feit dat vrouwen het tot 12 weken voor zich willen houden, juist om deze reden? Leuk joh om aan je jobcoach te vertellen dat je zwanger bent en een week later dat het mis is :rolleyes:. Ik kan je uit ervaring vertellen dat dit afschuwelijke gesprekken zijn en ik vind dat je respect moet hebben voor het feit dat een vrouw dit het eerste termijn nog voor zich wil houden.

    De realiteit is trouwens ook dat vrouwen zwanger kunnen raken. Misschien is het een optie om vrouwen tussen de 20 en 40 jaar geen jobcoachtraject meer aan te bieden? Wacht misschien kun je beter ook mensen boven de 40 uitsluiten, want die worden nog weleens ziek? En als we dan toch bezig zijn...misschien jonge mannen met een rijbewijs ook niet meer coachen, want deze schijnen vaak bij verkeersongelukken betrokken te zijn? Je kan nu eenmaal niet alles in de hand houden en dat is een onzekerheid waar je mee moet dealen.

    Zwanger worden hoort nu eenmaal bij het leven. Ik snap heus dat het vervelend is, maar je kan iemand echter niet verplichten om het te vertellen om het enkel voor jou makkelijker te maken. De andere persoon heeft ook gevoelens en argumenten om het nog niet te willen vertellen. Ik vind deze emotioneel gezien meer zwaarwegend dan de ‘moeilijkheden’ van de jobcoach.
     
    Jingle, Zoe123 en Madelie vinden dit leuk.
  19. Treez

    Treez Niet meer actief

    Misschien moet je het eens wel vanuit haar oogpunt bekijken? Waarom is jouw zakelijke relatie belangrijker dan haar emoties?

    Ze wilde het overigens met 12 weken vertellen. Welke termijn verwacht jij? Direct na de positieve test of als er überhaupt plannen in deze richting zijn en iemand nog niet eens zwanger is? Hoe zou dat er dan volgens jou concreet uit moeten zien?
     
    Madelie, Fennec en Riverdale87 vinden dit leuk.
  20. Envy91

    Envy91 Niet meer actief

    Ik heb het over de relatie tussen werkgever en jobcoach
     

Deel Deze Pagina