Hoe zijn jullie op de naam gekomen?

Discussie in 'Babynamen' gestart door KleineLai, 24 sep 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. In your eyes

    In your eyes Niet meer actief

    Oudste in een droom dat ze zo heette, jongste hier op zp.
     
    hummeltje5 vindt dit leuk.
  2. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Vroegah had ik mn eigen lijstje wat ik mooi vond. Maar daar is niks het van geworden haha.

    Onze zoon is vernoemd naar zn opa, Johannes Bernardus. Mn man wou exact dat en ik verre van. Ik vond na een poosje discussieren de naam Jonathan en die vonden we beide prachtig. Later zag ik Benjamin, en die vonden we ook allebei tof. Dus die namen zijn gebeleven voor een jongen.

    Voor een meisje hadden we niks van te voren omdat we die niet gingen vernoemen, dachten we. Als zoon een meisje was geweest was het Olivia Annabel. Olivia gewoon omdat hij mooi is, en annabel omdat mn man een goede vriendin had vroeger en hijvond die naam zn hele leven al mooi.

    Voor dit kindje hadden we al vrij vlot bedacht dat hij of zij naar mijn vader vernoemt zou worden. Ongeacht het geslacht. Mijn vader heet Harry, dus de start letter werd een H. Voor een zoon hadden we Hidde, alleen nog geen tweede naam.
    Het is een meisje dus het is geen hidde geworden haha. Maar wat de meisjes naam is houden we nog even geheim :p
     
  3. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.663
    33.033
    113
    Mijn oma, mama en ik hebben allemaal dezelfde voorletter dus ik dacht vroeger al dat als ik een dochter zou krijgen, haar naam ook moest beginnen met die letter. Zo geschiedde.
     
    hummeltje5 vindt dit leuk.
  4. louan

    louan Niet meer actief

    Wij wilden eerst vernoemen naar oma s maar daar kwam gewoon geen leuke naam uit.

    Hebben beide een zwak voor Franse namen. Dus uit de Franse meisjesnamen lijsten kwamen we haar naam tegen. Deze kun je net zoals de naam van haar broer, dat is ook een Franse naam in het Engels uitspreken. Wij vinden de namen perfect bij elkaar passen.:D
     
    hummeltje5 vindt dit leuk.
  5. hummeltje5

    hummeltje5 VIP lid

    28 dec 2014
    21.550
    13.128
    113
    Vrouw
    Noord- Holland
    Naam van de oudste komt bij manlief vandaan. Is geïnspireerd op een oud-voetballer van zijn favo club.

    Naam van de jongste is steeds wat aangepast door de jaren heen.
    Had al vanaf de basisschool één favo meisjesnaam, maar mn man vond m te volks. En bovendien vonden we beiden franse namen mooi en dat was deze niet.
    Toen eerst een andere naam gevonden die jaaarenlang op de lijst heeft gestaan, maar toen ik in verwachting was van de oudste werd dit m toch niet omdat ie ook in het nederlands wel voorkomt en we vermoedden dat mensen dan niet de correcte, franse uitspraak zouden gebruiken.
    Toen we onze oudste verwachtten, kwamen we weer terug bij mijn favo naam en kwamen m toen tegen in het frans :) Dit zou dan zijn naam worden als ie geen jongen was geweest. Gek genoeg vond mn man de mannelijke versie van die naam niet mooi genoeg :p
    Nog geen jaar later was ik zwanger van #2 en ineens hoorde je die naam overal! Wij ontzettend verbaasd. En toen weer verder gaan zoeken. Uiteindelijk deze naam gevonden die er nog aardig op lijkt ook, maar nog véél mooier is en een stuk minder gebruikt wordt ook :)

    Tweede namen:
    Bij zoon een plaatsnaam die ik tegenkwam op vakantie in frankrijk.
    Bij dochter bijzondere namenlijstjes afgespeurd. Naam linkt aan het dorp hier. Spijtig dat ie nu in opkomst is maar wij waren eerst whaha :p

    Derde namen: vernoemingen naar opa's (zoon) en oma's (dochter).
     
  6. hummeltje5

    hummeltje5 VIP lid

    28 dec 2014
    21.550
    13.128
    113
    Vrouw
    Noord- Holland
    Je maakt me nieuwsgierig :)
    Pb?
     
  7. KleineLai

    KleineLai VIP lid

    30 dec 2017
    12.999
    25.441
    113
    Niki is een Griekse naam, maar wordt ook wel veel gegeven in Japan. Ik vind hem met 1 k leuker dan met 2. Maar goed, het wordt 'm toch niet dus dat maakt niet uit :p

    Er zijn veel namen die wel passen bij de naam van zoon, maar ik vind ze allemaal niet mooi of niet bij ons passen.

    Ik vind het erg leuk om jullie verhalen te lezen!
     
  8. Madeliefje06

    Madeliefje06 VIP lid

    26 mrt 2015
    11.406
    4.729
    113
    N: Deze naam hoorde mijn man op zijn werk toen ik net zwanger was. Voor ons allebei was het direct dé naam.

    V: Van internet. Wel lang getwijfeld. Tot de
    SVB lijst met namen begin dat jaar uitkwam. Deze naam stond onder mijn naam qua ranking. Op de een of andere manier gaf dat de doorslag.

    M: Ik heb jaren geleden les gegeven aan een jongen met deze naam. Mijn man twijfelde wel even omdat hij unisex is en er zijn verschillende schrijfwijzes.

    N*: Gelezen op een blog in mijn zoektocht naar namen. Voelde voor ons allebei direct goed.

    L: Die naam heb ik hier van het forum. Nog even getwijfeld omdat alle letters van N* zijn naam in deze naam voorkomen. Maar eigenlijk vonden we dat ook heel mooi.

    I: We liepen vast op de namen Isolde en Isaure. Allebei erg mooi maar het net niet. Toen ben ik namen gaan bekijken met dezelfde beginklank en sprong deze naam er gelijk uit.


    De tweede namen zijn vernoemingen. Allemaal klassieke, gangbare namen. Top 100. Mochten ze in de toekomst hun eerste naam te bijzonder vinden, hebben ze hun tweede naam nog.
     
    hummeltje5 vindt dit leuk.
  9. riean

    riean VIP lid

    21 apr 2014
    5.537
    7.040
    113
    Bij de oudste kwamen we totaal niet uit een jongensnaam. Uiteindelijk had ik een boekje gevonden bij mijn oma met alle namen van de mensen die bij haar in de kerkelijke gemeente zaten. En daar stond J tussen. Die noemde ik aan mijn man en vonden we allebei wel oké. Goede middenweg (en nu heel blij met de naam ;) )
    Bij dochter hadden we direct al een naam toen we wisten dat ik zwanger was. Geen idee hoe we er op kwamen. Maar toen ze met de 20 weken echo een meisje bleek te zijn, vonden we die naam opeens helemaal niet meer passen. Toen noemde mijn man een hele rij meisjesnamen, en daar stond F tussen, en daarop riep ik direct: Ja, dat ís ze! En dat vond hij ook :)
    Bij de jongste was het weer drama, met een week of 30 (nadat ik me erbij neer had gelegd dat het arme kind geen naam zou krijgen ;) ) kwam mijn man opeens binnen: ik hoorde net de naam J op de radio, dat klinkt wel leuk. Toen hebben we 1 letter toegevoegd en waren we allebei helemaal tevreden.
     
    hummeltje5 vindt dit leuk.
  10. Young Flower

    Young Flower Fanatiek lid

    25 jul 2006
    3.299
    477
    83
    near rotterdam
    Mijn oudste heb ik uit een namen woordenboek. Ik had er een paar gekozen en daarvan hebben we samen de leukste gekozen.

    Van de jongste is de naam van een zanger met een dikke hit in mijn jonge jaren. Deze naam paste heel erg bij de naam van mijn oudste
     
  11. Eef92

    Eef92 Fanatiek lid

    8 jan 2016
    1.044
    464
    83
    Onze naam heb ik in mijn eerste jaar als docent op het voortgezet onderwijs gehoord bij een hele leuke, spontane en knappe jongen.(14) vond de naam zo gaaf bij een hippe jongen ! Ik durfde hem eerst niet te zeggen tegen mijn vriend, want het is best een oude naam en je moet er van houden..
    Hadden eerst een andere naam, maar DE naam bleef hangen bij mij. Toch maar geopperd aan mijn vriend en hij vond het gelijk bij ons passen! Dus ondanks dat waarschijnlijk niet iedereen de naam mooi vind, doen wij hem lekker toch:D
     
    hummeltje5 vindt dit leuk.
  12. Riverdale87

    Riverdale87 Fanatiek lid

    15 okt 2017
    4.151
    4.681
    113
    Vrouw
    De naam van onze zoon zag ik op een geboorte kaartje van een client, met (in mijn ogen) foute spelling.

    De namen van de meisjes, een daarvan hier op het forum gelezen en de ander kan ik (nog) niet uitleggen zonder het te verklappen ;)
     
    hummeltje5 vindt dit leuk.
  13. poppetje77

    poppetje77 Fanatiek lid

    11 jul 2012
    3.880
    330
    83
    Vrouw
    ambtenaar
    regio rotterdam
    Voor ik zwanger was gedroomd over het meisje, waarover ik al sinds de zwangerschap van mijn overleden tweeling af en toe droom, en dit jaar zei ze haar naam zelf. Dus deze wordt het.
     
    hummeltje5 vindt dit leuk.
  14. laurazoey

    laurazoey Fanatiek lid

    20 mrt 2015
    4.485
    2.225
    113
    Vrouw
    twente
    Ik heb al sinds ik me kan heugen deze 2 namen in mn hoofd. Natuurlijk wist ik niet of er uberhaupt een jongen en een meisje zouden komen. Toen een collega 3 jaar voor mij beviel van haar zoon zei ik al: je hebt mn naam gepikt! Dus dan weet je dat ik die ook ga gebruiken. Toen ik zwanger was van een zoontje zei ze al dat het een eer zou zijn. Dat is dus uiteindelijk daadwerkelijk gebeurd qua naam. Voor onze dochter wordt het ook de naam die ik al zolang mooi vind. Gelukkig maar dat mijn man het ik beide gevallen volledig met mijn voorkeur eens is :)
     
    hummeltje5 vindt dit leuk.
  15. esklessebes

    esklessebes VIP lid

    23 mrt 2014
    6.475
    3.331
    113
  16. hummeltje5

    hummeltje5 VIP lid

    28 dec 2014
    21.550
    13.128
    113
    Vrouw
    Noord- Holland
    Dan ga ik gokken ;)
    Ik gok op Amélie :) of Juno :p
    Ben benieuwd of ik over een paar maandjes gelijk krijg! :)
     
  17. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Naam van zoon hoorde we zo'n 8 jaar geleden op de radio, en toevallig had een BN'er haar kind toen zo genoemd. Toen was de naam nog niet populair. Voor ons was het direct dé naam.
    Later kreeg de naam een opleving, maar gelukkig is het geen top 10 naam, verre van.

    Nu bezig voor een tweede en dit keer gaat het nog een hele strijd worden.
    Voor een meisje zijn we er voor 90% al uit. Man zag dit op tv een keer en toevallig was de buurvrouw van een collega onlangs bevallen van een dochter met die naam. Was voor hem weer een 'ohja, het is écht een mooie naam' moment.

    Ik zeg 90% omdat er altijd ruimte is voor inspiratie en ik niet diezelfde klik voel als met de naam v mijn zoon!
     
  18. hummeltje5

    hummeltje5 VIP lid

    28 dec 2014
    21.550
    13.128
    113
    Vrouw
    Noord- Holland
    Vást bij NCIS. Kan bijna niet anders :)
     
  19. Riverdale87

    Riverdale87 Fanatiek lid

    15 okt 2017
    4.151
    4.681
    113
    Vrouw
    Hahahaha ik ben benieuwd hoe je daar bij komt :D
     
  20. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Denk ik dan. Keer tijdens het zappen ofzo, want wij volgen het beiden niet,
     

Deel Deze Pagina