wel kleren kopen niet help

Discussie in 'Prematuur' gestart door miriam25, 18 mei 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. miriam25

    miriam25 Fanatiek lid

    9 jan 2007
    3.072
    0
    0
    cal center medewerkster
    IK heb een vraag ik ben op dit moment precies 24 weken zwanger en de prognose is dat we met onwijs veel geluk de 30 weken zouden kunnen halen maar we moeten heel erg realistisch zijn dat het ook zo ineens geboren kan worden omdat mijn baarmoedermond mij in de steek laat en ik nu nog maar 1,2 cm over heb van de 4 cm die je normaal ongeveer hebt.

    Nu weet ik dat ik longrijpingspuitjes krijg als ik 26 weken zwanger ben om toch het kindje een zo goed mogelijke start te geven.
    Maar wanneer het voor de 32 week geboren wordt moet je dan kleren hebben die je baby aankan of is dat niet nodig omdat het toch in de couveuse ligt? en als je wel kleding moet hebben waar kan je zulke onwijs kleine maatjes kopen

    Hoop dat er een x aantal zijn die me hier bij kunnen helpen want onzeker ben ik inmiddels wel geworden dit is onze 5de zwangerschap en hopelijk komt ons eerste kindje goed te wereld zodat ik eindelijk eens echt mama mag worden

    leifs miriam
     
  2. Jipper

    Jipper Fanatiek lid

    22 jan 2008
    2.394
    1
    0
    Miriam, wat een verschrikkelijke situatie zeg! Ik krijg er helemaal kippevel van! Eerlijk gezegd weet ik ook eigenlijk niet zo goed wat ik moet zeggen...
    Maar ik wil je wel proberen te helpen. Misschien kan ik een beetje je vraag beantwoorden.

    Als je kindje straks te vroeg geboren wordt komt het in een couveuse terecht. In de eerste periode mag het nog geen kleertjes aan, maar na een tijdje mag het misschien een rompertje aan. Komt het daarna in een warmtebedje te liggen, dan moet het wel kleertjes aan.

    Voor kleertjes in kleine maten zou je eens op de volgende sites kunnen kijken:
    - Prematuur.nl (http://www.prematuur.nl/N_frame.html?ht ... matuur.nl/), kleertjes vanaf maat 38
    - Pré-bé-exclusief (http://www.pre-be-exclusief.nl/assets/s ... lusief.nl/), kleertjes vanaf maat 20!!!
    - Vereniging van ouders voor couveusekinderen (http://www.couveuseouders.nl/modules/co ... t.php?id=1)

    Hopelijk heb je hier iets aan.

    Natuurlijk wens ik je heel erg veel sterkte. Mijn duimen draaien voor je! Het is jullie heel erg gegund, na alle ellende die jullie hebben moeten meemaken (maak ik op uit je verhaal en je onderschrift). Hou je taai hoor!
    En houd je ons op de hoogte?
     
  3. miriam25

    miriam25 Fanatiek lid

    9 jan 2007
    3.072
    0
    0
    cal center medewerkster
    o wat fijn dank je ik ga zeker op de site's kijken en dan rompertje bestellen en ik heb een stel kleertjes gekregen al bij een eerdere zwangerschap maat 40 dus dat heb ik al wel

    ja zal even licht toelichten ik heb in totaal drie miskramen gehad met 13 weken 11 weken en 7 weken en een vroeggeboorte met 21 weken en 3 dagen
    ons meisje wat toen geboren is hebben we begraven op eigen kosten omdat het voor de wet geen kindje is
    nu zijn we een stukje verder en hoop ik dat het goed gaat maar heel lief dat je me site's en uitleg hebt gegeven en ik hou jullie op de hoogte
    liefs miriam
     
  4. Jipper

    Jipper Fanatiek lid

    22 jan 2008
    2.394
    1
    0
    Jemig, dat is behoorlijk heftig allemaal. Wat vreselijk dat jullie je dochtertje hebben moeten begraven. Voor de wet is het dan misschien geen kindje, maar voor jullie natuurlijk wel. Hopelijk is dat kleine meisje nu een engeltje op je schouder wat je door deze zwangerschap loodst.

    Natuurlijk is het helemaal niet de bedoeling dat het gaat gebeuren, en hopen we allemaal dat jullie kleintje nog weken blijft zitten waar het hoort, maar ik kan je uit ervaring vertellen dat kinderen die geboren worden met 26 weken zeker goede kansen hebben.

    Als je soms even je ei kwijt wilt of nog meer vragen hebt, dan horen we het wel hè?
    Nogmaals heel veel sterkte!!
     
  5. Ons Kleintje

    Ons Kleintje Niet meer actief

    Allereerst wil ik je veel sterkte toewensen voor aankomende spannende weken
    ik ben zelf met 29 weken bevallen. In Groningen mocht mijn baby geen kleren aan in de couveuse, in Leeuwarden wel (daar deden ze de temperatuur van de couveuse gewoon wat lager en toen onze baby een paar weken later in het streekziekenhuis kwam, moesten de kleertjes weer uit, om vervolgens in de wieg weer aan te mogen.
    als ze zwaarder dan 2 kilo wegen mogen ze in de wieg. Dan passen de meeste kindjes maat 44 met de mouwen omgeslagen. Ik had heeeeeel veel kleertjes gekregen, zoveel dat we soms elke dag nieuwe kleren bij hem aan konden doen. Als je vroeg bevalt dan wil men je toch iets geven waar je wat aan hebt, en dat worden dan vaak piepkleine kleertjes maat 44. Ik zou zelf niet teveel kopen dus. Ik heb zelf helemaal NIETS gekocht en moest er echt tegenaan werken om alle kleertjes aan te hebben gedaan. Wat je wel alvast zou kunnen halen, wat ik gemist heb de eerste dagen: een speentje (voor troost, ik wilde helemaal geen speen geven, maar dat bleek bijna kindermishandeling omdat ze veel prikken krijgen en je bent er niet altijd bij, geeft de speen troost) doekjes om vast te houden en knuffeltjes. de knuffels moesten elke 24 gewassen worden (vanwege bacteriegroei in de soms vochtige couveuse) dus ik had er flink wat nodig.
    Ik heb ook 3 leuke mandjes gekocht, die mochten in het ziekenhuis blijven en daar deed ik zijn kleertjes en knuffeltjes in, erg handig en wat persoonlijker.
    en een ziekenhuisboekje waar ikzelf, het bezoek,en ook de verpleegsters elke keer wat in schreef voor mijn zoon.
    groetjes
     
  6. M28

    M28 Fanatiek lid

    20 apr 2009
    1.044
    0
    0
    ik wil je eerst heel veel sterkte wensen de komende weken. hopelijk blijf die kleine in ieder geval nog 2 weken zitten.
    zelf ben ik ook moeder van een tweeling van 26 wkn en ze doen het fantastisch. inmiddels al 19 mnd oud.
    koop maar niet teveel kleren, je kan straks altijd nog wat kopen. neem je rust en misschien kan je alvast een kijkje nemen op de couveuse afdeling.
     
  7. miriam25

    miriam25 Fanatiek lid

    9 jan 2007
    3.072
    0
    0
    cal center medewerkster
    o dankjewel jullie zijn schatten ik zal het nu eerst even laten rusten
    liefs miriam
     
  8. miriam25

    miriam25 Fanatiek lid

    9 jan 2007
    3.072
    0
    0
    cal center medewerkster
    heey meiden ben zo blij het is stabiel gebleven en de gyn feliciteerde me dat ik zover gekomen ben al en had een goed gevoel over alles ook al zou het nu komen de kansen waren toppie
    maandag as om 10 uur een groei echo van 28 weken een extra controle maar wel fijn dan vrijdag de proluton en de controle van e gyn weer
    dus volgende week twee keer naar het ziekenhuis maar dat vind ik niet erg.
    Ben tot op heden zeer opgelucht en blij dat het goed gaat en dat het stabiel is gebleven ze gaf nu aan week voor week te kijken maar een volgende mijlpaal op 32 weken heeft staan.
    ik ga eerst nog voor 30 hihi maar meiden ben opgelucht
    liefs miriam
     
  9. Uk80

    Uk80 Fanatiek lid

    Kijk! Dat is goed nieuws, de 28 weken is een heuse mijlpaal in prematurenland dus nog even volhouden!
    Daarna op naar de 30 ;)
     
  10. miriam25

    miriam25 Fanatiek lid

    9 jan 2007
    3.072
    0
    0
    cal center medewerkster
    ja daarom ben ik ook nu al zo blij dat ik maandag mag zeggen 28 weken pfff had echt niet verwacht dat we hier zouden staan op deze manier dus ben al enorm blij hoor maar weet ook dat elke dag er bij meer dan welkom is dus hoop het nog even vol te houden.

    maar tjee wat is dit zwaar zeg
     
  11. Jade11

    Jade11 Bekend lid

    21 mrt 2008
    585
    0
    0
    mama
    brabant
    wat een goed nieuws! hoop voor je dat het goed blijft gaan, op naar de 30 weken!
     
  12. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Vandaag 28 weken EN 1 dag! Gaat goed! Ik duim voor jou en je kindje. Veel geluk!
     
  13. josie

    josie Bekend lid

    28 sep 2007
    685
    0
    0
    Hou vol! op naar de 30 weken!!

    En over kleertjes gesproken: ik heb veel bij liefwinkel.nl besteld, hele leuke prematurenpakjes.

    Liefs,Josie
     
  14. miriam25

    miriam25 Fanatiek lid

    9 jan 2007
    3.072
    0
    0
    cal center medewerkster
    he dank je wel meiden en we gaan zekers nog voor een x aantal weken ik hoop zelfs dat ik straks na de tijd kan zeggen dat ik hier eigenlijk niet eens thuis hoor bij de prematuur mama's dat zou gaaf zijn.
    we blijven duimen en hopen
     
  15. Bkoenen

    Bkoenen Niet meer actief

    Hoi Miriam, ik lees nu net pas dit draadje en zie dat je inmiddels al 28/3 bent!! Geweldig!
    Mijn dochter is geboren met 31/1 en was niet alleen een prematuur maar ook een dysmatuur. Te klein dus voor de zwangerschapsduur. Toen ze 2 maanden oud was kon ze nog zwemmen in de maatjes 44. (ze woog bij haar geboorte 940 gram). Kleertjes heb ik de eerste maand niet nodig gehad, dus ik zou als ik jou was eerst even afwachten hoe dat gaat lopen. Het ziekenhuis zelf heeft altijd reserve kleertjes, dus stel nou dat jouw kindje meteen in een gewoon (warmte) bedje mag, ook dan hoef je niet bang te zijn dat ze er naakt komt te liggen.

    Ik wil je wel een tip meegeven: koop veel spuuglapjes in felle kleurtjes!
    Dingen in het wit zijn niet handig in het ziekenhuis want die raak je snel kwijt tussen hun witte linnengoed. Ik droeg altijd een spuuglapje opgerold tussen mijn borsten in zodat mijn geur eraan kwam. Als ik dan bij de kleine was legde ik het lapje bij haar in de couveuse zodat ze mama's geur bij zich had. Het ziekenhuispersoneel vond dat ook erg goed om te doen, want de band met de ouders is heel belangrijk voor zo'n ukkie! En geur is daar in het begin (samen met de stem) de belangrijkste factor in.
    Zelfs toen ik zwanger was (en in het ziekenhuis lag) droeg ik al een lapje bij me. Het gaf mij zelf op één of andere manier ook een beetje troost.

    Verder wil ik je heel veel succes wensen. Op naar de volgende dag! Iedere dag is er 1 ;)
     
  16. miriam25

    miriam25 Fanatiek lid

    9 jan 2007
    3.072
    0
    0
    cal center medewerkster
    Heey dank je voor deze tip kan er wel drie in verstoppen hihi
    en kleurtjes heb ik volgens mij wel
    ik hoop nog heel lang te mogen blijven zitten hangen tot de bevalling komt. Wel blijft het heel vreemd hoor elke dag kan het ineens gebeuren en ik ben er echt nog niet klaar voor.

    nog steeds niet.
    ben ook vaak bang dat ik de eerste teken ga missen als het nu ineens komt,
    probeer er maar zo luchtig mogelijk over te zijn in de hoop dat het dan allemaalvanzelf over me heen komt

    gr miriam
     
  17. Maaike1982

    Maaike1982 Actief lid

    7 jul 2008
    318
    0
    0
    Journaliste
    Amsterdam
    Ik had ook een verkorte baarmoedermond en weeen met 27 weken en 2 dagen. Mijn tweeling is uiteindelijk blijven zitten tot 37 weken, nooit verwacht! Ik telde eerst de dagen, daarna de weken.
    Ik had een paar pakjes in maat 44 gekocht omdat ik ervan uit ging dat ze veel eerder zouden komen. Mijn dochter was uiteindelijk dysmatuur heel klein: 2240 gram (denk groot in vergelijking met veel kindjes op dit onderdeel van het forum). Mijn zoon was 2580 maar was ook veel langer qua bouw en paste niet in 44. Mijn dochter zat er ruim in en heeft ze best lang aangehad, 2 maanden, want ze groeide in het begin niet snel.

    Ik heb voor haar van elk pakje (ik had er per kind 2 maar hij heeft ze dus niet gedragen dus zij alle 4) er een bewaard voor later. Maar er liggen nog 2 pakjes en een paar rompertjes in 44 hier voor een ander kindje dat ze gaat passen. Mocht je kindje te vroeg komen (en laten we hopen van niet!) dan wil ik ze je met alle liefde opsturen. Waarschijnlijk hoeft hij/zij ze dan in het begin niet te dragen maar heb je wat voor erna. Ik vind het zonde dat ze hier maar liggen en maak er graag iemand blij mee.

    Dus stuur me maar een berichtje als je interesse hebt.
    En ik hoop dat je kindje lang in je buik blijft zitten en ze niet nodig heeft! Veel sterkte!
     
  18. Wupje

    Wupje VIP lid

    24 jan 2008
    6.406
    1
    0
    Managementassistente
    Reuver
    Miriam ik lees af en toe mee in dit topic en ik duim voor je dat jouw kindje nog lekker lang in mama's buik blijft!!
     
  19. miriam25

    miriam25 Fanatiek lid

    9 jan 2007
    3.072
    0
    0
    cal center medewerkster
    maaike mag ik vragen hoe kort jou baarmoedermond was.
    die van mij is nu 1,2 cm wel al gelukkig voor een x aantal weken.
    ben zo bang dat het ineens weg is en het begint ik wil zo graag in ieder geval de 32 weken halen.
    die kleertjes super als ik die mag ontvangen van je stuur je en pbtje hierover.

    wupje lief dat je ons volgt.
    hopelijk mag ik nog een x aantal keer iets schrijven hier voor ik een bericht neerzet dat de geboorte is geweest.
    ik krijg wel steeds meer vertrouwen dat het goed kan gaan dat we een levend kindje mogen krijgen maar het zal wel zwaar worden in het begin.

    liefsmiriam
     
  20. Wupje

    Wupje VIP lid

    24 jan 2008
    6.406
    1
    0
    Managementassistente
    Reuver
    Ik moet wel zeggen dat ook bij de septembermama's een mama is geweest die geloof ik vanaf 25 weken plat moest blijven liggen ik weet niet meer zeker of het nu was ivm vroegtijdige weeën of ook ivm te korte / verstreken baarmoedermond, maar in elk geval haar kleintje is ook blijven zitten tot de veilige zone. Ik geloof zelfs na 37 weken!! Zij ging zelfs de laatste weken weer gewoon op pad omdat er geen risico meer zou zijn als de bevalling op gang zou komen.
    Dus vertrouwen mag je zeker hebben!!
     

Deel Deze Pagina