Ik weet het af en toe niet meer

Discussie in 'Samengesteld gezin' gestart door Barbara85, 18 jan 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Barbara85

    Barbara85 Actief lid

    3 nov 2016
    281
    7
    18
    Fotograaf
    Den Haag
    Ik zal even kort uitleggen, wij zijn een samengesteld gezin en inmiddels 8 jaar samen. Mijn man heeft 3 kinderen uit een eerdere relatie en ik heb een dochtertje cabaret 9 uit een eerdere relatie. Op dit moment ben ik zwabbert wat overigens zeer gepland was. Het gaat in dit geval over mijn dochtertje. Op de een of andere manier is ze altijd met mij bezig en negeert mijn man regelmatig. Het gaat alleen van kwaad tot erger en we krijgen hier ook veel ruzie over. Het lijkt wel of ze jaloer op mijn man is ofzo, op het moment dat ik met hem praat vraagt ze altijd tussendoor iets aan mij om zo de anagram te krijgen. Ik heb haar daar regelmatig op aangesproken en boos over geworden maar dat lijkt weinig uit te maken. Mijn man stoort zich er heel erg aan dat ze alleen maar met mij bezig is en met mijn praat. Alles wat ze vraagt doet ze aan mij, niet aan hem. Ik snap ook heel goed dat hij het heel vervelend vind maar op de een of andere manier komt het bij mijn dochter niet aan. Mijn dochter ziet hem echt als vader dus daar zit het probleem niet. Maar ik weet af en toe niet meer wat ik ermee aan moet en mijn man raakt steeds gefrustreerder. Vind het zo vervrlend en zou zo graag van deze situatie af willen... hebben jullie een idee hoe dit aan te pakken?
     
  2. Dizzy

    Dizzy Fanatiek lid

    23 apr 2008
    2.758
    1
    36
    Als je man nou eens wat tijd met je dochter alleen gaat doorbrengen? Samen naar de speeltuin bijvoorbeeld of lekker een stukje fietsen. Het moet voor haar gewoon worden om je man ook aan te spreken. Wat je ook kunt doen op het moment dat ze jou iets vraagt is zeggen 'vraag .... maar'. En zelf gewoon geen antwoord meer geven, dan moet ze het wel aan je man vragen. Ik zou het ook niet prettig vinden om zo genegeerd te worden.
     
  3. Barbara85

    Barbara85 Actief lid

    3 nov 2016
    281
    7
    18
    Fotograaf
    Den Haag
    Nee dat snap ik. Ik vond het ook niet leuk en geef hem ook groot gelijk. Ze doen regrlmatig iets samen, zelf uit eten en winkelen, spelletjes doen... op het moment dat ik op werk ben gaat het goed tussen hun. Maar zodra ik thuis kom begint de ellende. Vind het zo vervelend, met name voor mijn man....
     
  4. Bloem85

    Bloem85 Niet meer actief

    Is het niet zo dat je dochter misschien een soort van jaloers is op je man omdat hij veel aandacht van jou krijgt? Dus in plaats van je dochter en man wat samen laten doen, jij en je dochter samen op stap. Moeder en dochter-tijd om de band te versterken.
     
  5. Barbara85

    Barbara85 Actief lid

    3 nov 2016
    281
    7
    18
    Fotograaf
    Den Haag
    Nee dat kan ik me niet voorstellen want ik ben altijd net mijn dochter bezig. Ik doe alles met haar samen omdat ze altijd bij me wilt zijn.
     
  6. Deedee1

    Deedee1 Bekend lid

    2 mrt 2015
    877
    1
    0
    Ik denk dat je dat zal moeten doorbreken.
    Laat vader en dochter wat meer tijd doorbrengen.
    Laat ze samen iets leuks gaan doen, wat alleen hij met haar doet en jij dus niet.
    Bijvoorbeeld op zaterdag ochtend met zn tweeen gaan zwemmen, of samen paarden gaan kijken, of samen schilderen (gewoon in de huiskamer maar dan moet je zorgen dat jij dan ff een uurtje uit huis bent)

    Zo merkt ze dat het met papa ook heel gezellig kan zijn.
    Hier brengen we om de beurt de kinderen naar bed. Mijn zoontje heeft een periode gehad dat hij alleen door mijn gebracht wilde worden. Dat was even een tijd minder leuk, maar we hebben gewoon doorgezet, ieder om de beurt. Nu vind hij het ook prima als papa hem brengt.
     
  7. Deedee1

    Deedee1 Bekend lid

    2 mrt 2015
    877
    1
    0
    oh wacht ff ik zie dat ze al tijd doorbrengen samen en dat het vooral mis gaat als jij erbij bent.

    Als ze er elke keer doorheen praat als jij met je man praat dan zal je haar moeten zeggen dat ze even moet wachten want papa en mama zijn aan het praten. Want als ze dat altijd doet dan klinkt het toch wel als een beetje jalours zijn.
    En verder denk ik dat je idd aan zal moeten geven dat papa ook dingen kan oplossen voor haar. En dus wat vaker zeggen: vraag maar aan papa. (en dan niet na een pruillipje het alsnog doen he :) )
     
  8. Barbara85

    Barbara85 Actief lid

    3 nov 2016
    281
    7
    18
    Fotograaf
    Den Haag
    Hihi nee ik doe het dan niet alsnog hoor. Het lastige ja gewoon dat dit al 2 jaar zo gaat. Ik zeg regelmatig vraag naar aan papa, ga maar naar papa. En als ze door ons heen praat geef ik of mijn man ook aan dat dat niet netjes is en dat we dat niet leuk vinden. Het is gewoon lastig dat zodra ik thuis ben het is of papa niet bestaat... vind dat heel vervelend, met name voor hem. Hoe vaak ik ook aangeef dat ze ook dingen aan hem kan en moet vragen en niet altijd aan mij, het blijft hetzelfde.
     
  9. manuela83

    manuela83 Actief lid

    12 mei 2016
    259
    24
    18
    Vrouw
    thuismama
    kerkdriel
    jeetje dat lijkt me ook erg moeilijk vooral omdat jullie zo als ik lees toch alles goed aanpakken
    stiefvader iets samen met haar doen dat gebeurd al en ook samen met jou gebeurd ook al
    aandacht zat maar soms zit het in kleine dingen misschien is ze wel erg jaloers op iets heel geks heb je al met haar gepraat
    of misschien is het omdat jullie nu samen een kindje krijgen of speelt dit al van begin af aan
    lijkt me allemaal heel erg moeilijk vooral als je niet weet waar het allemaal vandaan komt
    succes hoor en ik hoop het er snel uit is
     

Deel Deze Pagina