Ga terug   Zwangerschapspagina > Na de geboorte > Schoolkinderen en pubers

Schoolkinderen en pubers Alles over je kind(eren) ouder dan 6 jaar kun je hier kwijt.

Onderwerp gesloten
 
Onderwerp tools
  #1  
Oud 28 juni 2011, 15:11
cvm1985's avatar
Elite member
 
Geregistreerd: 2 augustus 2010
Berichten: 3.632
Standaard stiefzoon bijna 7 nog niet zindelijk

Hallo,

Mijn stiefzoon, die over 6 weken 7 jaar word, is nog steeds niet zindelijk. Overdag heeft hij gemiddeld 2x een ongelukje en 's nachts is hij nog nooit een nacht zindelijk geweest. Nu woont hij bij zijn moeder die er helaas geen klap aan doet, en wij hebben hem te weinig om iets te bereiken. (Om het weekend en elke woensdagavond-donderdagochtend)
's Nachts heeft hij dus altijd een luier aan, maar hij plast zoveel dat hij zelfs door de pyamabroekjes, die toch voor grote kinderen zijn, dwars doorheen lekt. Ik kan dus na elke nacht het hele bed verschonen. Overdag krijgt hij bij ons nooit een luier om, ik stuur hem vaak naar de wc en dan gaat het goed, maar als ik het 1x vergeet te zeggen is hij meteen nat. Op school heeft hij ook vaak ongelukjes, daarom moet hij nu van de schoolarts naar de plaspoli om lichamelijke oorzaken uit te sluiten en om daar te 'leren' dat je op tijd naar de wc moet enz. Helaas ziet zijn moeder het probleem niet (heeft ze letterlijk gezegd) en dus gaat hij er niet heen. Wij mogen er niet zomaar heen met hem omdat zij de voogd is en alle zorgpassen enz. heeft.
Zelf zit hij er totaal niet mee, boos worden, belonen als het goed gaat, niets werkt. Ook lijkt hij een natte broek niet te voelen, hij ervaart het iig niet als vervelend en meld het ook niet. Een luier vind hij doodnormaal, hij heeft er het liefst altijd n om.
Ik maak me zorgen, hij zit nu in groep 1/2 waar het waarschijnlijk wel vaker gebeurd dat een kind nat is, maar na de vakantie gaat hij naar groep 3, ik vind het zielig als hij dan uitgelachen gaat worden. Hij kan er immers weinig aan doen aangezien hij geen hulp krijgt.
En ik vind het eerlijk gezegd voor mezelf ook vervelend worden, steeds het bed verschonen, bergen was wegwerken (moeder geen standaart te weinig kleding mee dus ik heb geen keus) en ook als we met hem weg zijn op visite of naar een pretpark bijvoorbeeld hebben we steeds in notime een nat kind.
Mijn man wil ook dat er hulp voor komt, maar hij dringt naar mijn mening te weinig aan omdat hij vind dat het zijn schuld is (hij is bij zijn ex weggegaan en denkt dat zoonlief daardoor een trauma heeft en niet zindelijk is, ook al is het al jaren geleden) en hij wil geen ruzie met zijn ex, die twee kunnen helaas echt niet communiceren samen.

Over 3 weken gaan we op vakantie met de kids, kamperen in een tent...Ik zie er behoorlijk tegenop om elke dag het luchtbed en de slaapzak te gaan wassen en als het weer tegenzit krijg ik het nooit op tijd droog. Iemand nog tips voor luiers die wl genoeg opnemen en andere tips om hem droog te houden/beloontips enz? Zijn er meer kids van deze leeftijd niet zindelijk?
__________________


Trotse mama van een kleine prinses (april 2011) en een ondeugende kleine prins (augustus 2015)!
  #2  
Oud 28 juni 2011, 15:44
FEE88
Niet meer actief
 
Berichten: n/a
Standaard Re: stiefzoon bijna 7 nog niet zindelijk

Pff lastige situatie zeg... Wij hebben een beetje hetzelfde met dat verschil dat mijn stiefzoontje veel vaker bij ons is, 4 jaar is en alleen 's nachts plast. Maar ik weet niet wat je kunt doen eigenlijk behalve de moeder tot de orde roepen... Wat ik heb geleerd is dat het heel moeilijk is om een stiefkind iets te leren wat bij de andere ouder wel mag etc. dus ik denk niet dat het gaat werken behalve als zijn moeder meewerkt. Het is overigens wel zo dat kinderen op een gegeven moment een hormoon in hun bijnierschors aanmaken die ze verteld dat ze moeten plassen in ieder geval 's nachts. Mijn stiefzoontje wordt gewoon echt niet wakker. Zijn bed was ook regelmatig nat maar wij maken hem nu even wakker voordat wij naar bed gaan laten hem plassen, schone luier om en dan weer slapen... Ander is een plaswekker misschien een idee? Vanaf ik geloof 5 of 6 jaar wordt deze vergoed door de verzekeraar...

Succes.
  #3  
Oud 28 juni 2011, 15:49
adi
Niet meer actief
 
Berichten: n/a
Standaard Re: stiefzoon bijna 7 nog niet zindelijk

Lastige situatie.

Je kunt het misschien op de 'ouderwetse' manier aanpakken. Een po meenemen op vakantie en hem zeer regelmatig daarop zetten.

's avonds voor het slapen gaan goed laten plassen, en nog 1x wakker maken voordat jullie naar bed gaan. Evt. nog 1x wakkermaken 's nachts als je je dochter hebt gevoed.

Mijn moeder heeft mij zo zindelijk 'gekregen', al was ik pas 1,5. Gewoon stug volhouden en op het potje blijven zetten. Als het belletje niet gaat rinkelen heb je tenminste niet elke keer zoveel was.
  #4  
Oud 1 juli 2011, 22:52
Loontje81's avatar
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 mei 2010
Woonplaats: Hoogvliet r'dam
Berichten: 718
Standaard Re: stiefzoon bijna 7 nog niet zindelijk

Hier dus een meisje van 5 jaar die niet geheel zindelijk is,maar niet(meer) zo extreem zoals jou stiefzoon.
Wij denken dus ook aan blaas problemen maar heeft idd een moeder zoals zijn moeder.
Ze zegt ook gewoon van was een ongelukje terwijl kind lief 2 meter van de wc af staat en bij ons de hele dag droog is geweest.
Herkenbaar dus.

Wij hebben haar zo goed als droog gekregen door inderdaad steeds naar de wc te sturen,waar je ook bent.
Zeker een half uur voordat we ergens heen gaan geen drinken geven en vlak voor het weg gaan laten plassen.
Gaan we ergens naar toe zoals een dierentuin dan bij aankomst gelijk weer laten plassen.
Naast haar bed staat een potje en de kamer is niet erg donker zodat het makkelijker wordt om echt het potje op te zoeken.
Dik 3 kwartier voor het slapen gaan mag ze van ons geen drinken meer.Dit is er onderhand zo in gesleten dat ze nu zelf niet eens meer naar drinken vraagt

Tip voor je luchtbedje.Haal gewoon die onderleggers die je in je kraamtijd ook had.Kijk wel naar die onderleggers die boven en onder een flap hebben dus bijna over heel een bed passen.Vaak voor volwassenen worden die gebruikt.Die blijven fijn liggen omdat bijna heel het lichaam er op past.Vaak(als ze flinke terug val heeft) doen wij er 1 over de lengte leggen en 1 over de breedte erover heen zodat de 1 de ander tegen houdt.

Voor de rest kan ik je niet helpen maar wil je succes wensen en toch een fijne vakantie.
__________________

Caitje 12-01-06 is een echte Grote Zus.
  #5  
Oud 8 juli 2011, 07:58
Sensea
Niet meer actief
 
Berichten: n/a
Standaard Re: stiefzoon bijna 7 nog niet zindelijk

mijn dochter heeft tot haar 9 in bed geplast.(1 op de zoveel eheft dat verteld de huisarts het zou vanzelf overgaan en dat is ook gebeurd) ze had drynites en tegenwoordig zijn er ook dry nites onderleggers voor in bed. die zou ik gaan halen. ook voor de vakantie dan is het luchtbed niet elke dag zo nat. ik leg er zelf ook nog een dikke badhandoek en molton op.
  #6  
Oud 19 juli 2011, 10:04
bosi333's avatar
Expert member
 
Geregistreerd: 1 augustus 2006
Woonplaats: Parallel universum
Berichten: 31.798
Standaard Re: stiefzoon bijna 7 nog niet zindelijk

Vervelend. Kan inderdaad lichamelijk zijn maar ook heel goed geestelijk.

Hoe zit hij in zijn vel? Heeft hij het moeilijk et cetera..
Ik wet van iemand die echt tot haar 16e in bed heeft geplast omdat ze zich niet prettig voelde ( scheiding, vervelende vader)

Verder moet ik eerlijk zeggen dat je man misschien eens samen met de moeder om tafel moet gaat zitten en dan maar met de vuist op tafel. Het kan toch niet zo zijn dat zij alles bepaalt omdat ze de zorgpassen heeft?
__________________
I. 9 jaar (april 2007) en J. 6 jaar (juli 2010)
  #7  
Oud 19 juli 2011, 15:08
Virginie83's avatar
Elite member
 
Geregistreerd: 3 april 2007
Woonplaats: Bij Brussel (Belgi)
Berichten: 2.600
Standaard Re: stiefzoon bijna 7 nog niet zindelijk

Mijn zoon wordt 4 en is ook niet 100% zindelijk. s' Nachts sowieso met luier, ik doe de moeite niet om de luier uit te laten als het overdag al niet altijd lukt.

Ik moet hem meestal ook tot verveling toe herinneren aan de wc, belonen werkt niet lang, boos worden helpt ook niet, het lijkt hem ook niet te storen, die natte broek.

Ik heb het er al met de kinderarts en het cb over gehad, stickersysteem raden ze altijd aan, maar is hier cht geen oplossing. Ik heb ook al gevraagd of het niet gewoon medisch kan zijn, maar de kinderarts zegt dat ze dit op deze leeftijd nog niet testen, pas bij 5 jaar.

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik ondertussen ook niet meer denk dat het medisch is, want als ik het echt negeer (wat ik moeilijk kan), dan komt hij het zelf 'fier' zeggen. En het is ook dikwijls zo dat hij zodanig geconcentreerd is als hij speelt dat hij vergeet naar het toilet te gaan.

Ondertussen gaat het de goede kant op, niet elke dag meer een ongelukje, maar toch veel te veel naar mijn mening.


Je man zou idd. eens met zijn ex moeten praten, zaken duidelijk bespreken, want zo lukt het natuurlijk ook nooit!


Succes!
__________________


Trotse mama van 3!!
  #8  
Oud 25 juli 2011, 14:43
Smile's avatar
Elite member
 
Geregistreerd: 11 september 2008
Berichten: 4.385
Standaard Re: stiefzoon bijna 7 nog niet zindelijk

Hoi,

Het kan heel goed lichamelijk zijn. Je kunt er dan pilletjes voor krijgen!
Ik zou dat eerst uitsluiten!
  #9  
Oud 26 juli 2011, 16:40
Bri
Niet meer actief
 
Berichten: n/a
Standaard Re: stiefzoon bijna 7 nog niet zindelijk

Wat moeilijk.
Zolang zijn moeder de voogdij heeft (en vader niet) en zij ziet het probleem niet, zal er weinig aan gedaan worden en staan jullie een beetje machteloos.

Nachtzindelijkheid is voor veel kinderen een probleem, ook als ze een jaar of 6 of 7 oud zijn. Dat gaat inderdaad meestal vanzelf over als ze wat ouder worden. Maar zoals jij het omschrijft is er toch ook meer aan de hand (gemiddeld 2x per dag een plasongelukje is niet zo normaal voor een kind van 6). Een goed gesprek met moeder lijkt me nodig, maar of jij daar de aangewezen persoon voor bent...?

Misschien een gesprek van arts, vader en moeder hierover? Misschien luistert moeder dan wel? Het moet natuurlijk geen inzet worden in een strijd tussen exen, daar is die jongen dan de dupe van.
Bij zindelijkheidstraining wordt vaak juist afgeraden om minder te drinken, en ook om 's nachts wakker te maken. Maar daar weet ik ook het fijne niet van. Misschien kunnen jij of je man het zelf eens overleggen met een arts, ook al zijn jullie geen voogd.

Je man moet tenslotte van het idee af dat hij niets mag zeggen uit schuldgevoel. Misschien heeft hij zijn zoon wel in de steek gelaten een paar jaar geleden, maar als hij nu niet probeert hem te helpen doet hij dat ng een keer (in mijn ogen dan).
  #10  
Oud 26 juli 2011, 19:50
bonnie1's avatar
Elite member
 
Geregistreerd: 19 juli 2008
Berichten: 4.916
Standaard Re: stiefzoon bijna 7 nog niet zindelijk

Vervelend zeg, zeker omdat het lijkt alsof hij er niets om geeft.
Ik heb wel eens gehoord dat het psychisch kan zijn. Ik weet niet hoe lang zijn ouders uit elkaar zijn, maar misschien is dat nog van invloed? (ik lees dat je man/vriend dat ook denkt)
Ik zou gewoon met hem naar de huisarts gaan. Uitleggen dat je geen pasjes hebt en dat zijn moeder niet mee wil werken. Zijn verzekeringsnummer is als het goed is bekend bij de arts en apotheek, dus dat komt volgens mij vanzelf goed. Zijn vader heeft toch ook ouderlijke macht over hem, dus zijn stem weegt evenzwaar als die van moeder. Ik vind het ook niet normaal voor deze leeftijd ('s nachts ok, overdag niet).
Onderwerp gesloten

Voeg dit onderwerp toe aan:


Onderwerp tools

Regels voor berichten
Je mag geen nieuw onderwerp starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag je berichten niet bewerken

vB-code is Op
Smileys zijn Op
[IMG]-code is Uit
HTML-code is Uit
Trackbacks staan Uit
Pingbacks staan Uit
Refbacks staan Uit


© 2005 - 2016 Zwangerschapspagina.nl