Nog Niet zindelijk s'nachts. 6 jaar

Discussie in 'Schoolkinderen en pubers' gestart door raldaellen, 10 aug 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. raldaellen

    raldaellen Niet meer actief

    Hoi!

    Mijn zoontje is 6 jaar en plast s'nachts nog steeds in bed. Ik haal hem elke avond eruit om te plassen en dan houd hij het meestal tot de volgende ochtend. (niet altijd) Word slecht wakker s'nachts dus denk dat een plaswekker ook geen zin heeft. Hij wil graag logeren bij vriendjes maar......

    Iemand tips??

    Groetjes,
    Ellen
     
  2. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Zonder dat wakker maken lukt het niet? Ook niet na een poosje proberen.
    Heb weleens gehoord dat kindjes die 's avonds nog wakker gemaakt worden, in hun hersens een seintje blijven krijgen dat ze urine aan kunnen maken, want ze gaan toch nog plassen. Terwijl de hersens eigenlijk moeten leren om minder urine aan te maken in de nachturen.
     
  3. raldaellen

    raldaellen Niet meer actief

    Hoi,

    Nee ook al geprobeerd twee weken geprobeerd zonder hem wakker te maken en hem lekker te laten liggen, Hij word er ook niet wakker van als hij geplast heeft, resultaat volgende ochtend een heel verdrietig jongetje.

    Groetjes
     
  4. Blue Eyes

    Blue Eyes Bekend lid

    30 jul 2010
    985
    0
    0
    Gelderland
    In dit boekje staat een heldere beschrijving hoe je je kind kunt helpen. Het boekje is weliswaar uitverkocht, echter tweedehands nog wel verkrijgbaar.

    Door het wekken van je kind in de nacht leert het niet zelf verantwoordelijk te zijn voor het droog slapen. Hij blijft afhankelijk van jou als 'wekker' die hem helpt herinneren. De reden dat je zoontje lastig wakker wordt wanneer je hem wekt zit m erin dat je zoontje een barrière heeft opgebouwd tegen het wakker maken.
    De methode die in het boekje wordt omschreven is dat je je zoontje elke dag 15 minuten eerder laat plassen, totdat je een half uur na zijn bedtijd uit komt. Het is een methode die goed werkt, echter een lange adem is nodig. Plast hij in bed, geen probleem van maken. Het is gewoon zo. Hem positief benaderen werkt heel goed.
    In het boekje staat precies hoe je moet handelen. Uit eigen ervaring weet ik dat het werkt! Pakt je zoontje het gelijk op, dan kun je er met een maand door zijn! De moeite waard dus :)


    Bedplassen in de serie Op de groei.
    Dr. A. van Londen en Dr. W.M. van Londen
    C 2003, ISBN90 269 27681.
     
  5. Loes1980

    Loes1980 Fanatiek lid

    31 mei 2011
    1.170
    15
    38
    Heel veel succes hiermee.
    Wat vind je van die dry nights die bij de supermarkt verkrijgbaar zijn. Ja is weer een luierbroekje maar dan voor kinderen van zo'n 6 jaar. Weet het zelf ook niet, mijn zoon is nog maar 3,5 jaar en krijgt ook nog altijd 's nachts een luier. Maar misschien het proberen waard?
     
  6. raldaellen

    raldaellen Niet meer actief

    Het boekje is wel een idee ja! Kan het proberen ;) De dry nights wil ik liever niet aan, ze nemen zo goed vocht op dat ze helemaal niets meer merken.

    Een probleem maak ik er voor hem niet van, hij kan het niet helpen. Afgelopen nacht twee keer! Een nat bed. de eerste keer was al om half 11 s'avonds die voelt hij niet. De tweede keer tegen 04.00 uur die merkt hij wel. En word hij(te laat) wakker.

    Bedankt voor de reacties!
     
  7. Vosjejemi

    Vosjejemi Bekend lid

    24 jun 2011
    760
    1
    0
    Hier ook wel eens een ongelukje (6jaar) maar ik merk bv als ik hem laar nog drinken geeft en hij heel vast slaapt dat hij dan net telaat is.

    Mischien moet je eens proberen om het drinken in de avond weg telaten.
     
  8. raldaellen

    raldaellen Niet meer actief

    Hij krijgt vanaf het moment dat hij zijn avondeten op heeft niets meer te drinken, dus ook dat al geprobeerd...

    Dacht ik eerst ook, maar hij krijgt eigenlijk na 18.00 uur niets meer.
     
  9. FEE88

    FEE88 Niet meer actief

    Ik lees even mee... Hier een jongetje van 5... We hebben het al een aantal keer geprobeerd maar nooit gelukt hij is ook maar de helft van de week hier (stiefzoontje) dus en zijn moeder vindt het niet nodig om eraan te beginnen maar nu is hij hier 2 volle weken (op vakantie toch maar een broekje gedaan voor campingbedje...) En vannacht de eerste keer na een half jaar opnieuw proberen of het hem lukt... Ik zie dat mensen hier afraden om hem wakker te maken... Kan je hem ook niet rond 10 uur even wakker maken om te plassen mijn ouders deden dat volgens mij ook altijd...

    Ik ben benieuwd hoe het gaat... :0
     
  10. raldaellen

    raldaellen Niet meer actief

    Ja, Ook om 22.00 uur geprobeerd, probleem dan is dat er dan te veel tijd tussen zit en is dan s'morgens wederom "nat" Het is hier nog steeds het zelfde.. Vanaf zaterdag dan maar eens twee weken aaneen gesloten proberen hem niet wakker te maken. Wie weet ;)
     
  11. FEE88

    FEE88 Niet meer actief

    Hmm hier de eerste nacht hopeloos mislukt.. hij heeft wel 12 x geplast waarvan 11 keer in zn bed en geen kleine plasjes... Volgens mij maakt hij dat hormoon dat ervoor zorgt dat je 's nachts minder plas aanmaakt niet aan... Dus toch maar weer luiers gekocht nu nog kijken of hij ze weer om wil... vannacht wou hij perse weer zonder luier.... We zien wel hoe het gaat... maar morgen toch maar een luier anders slaapt die arme schat niet meer en ik ook niet ;)
     
  12. FEE88

    FEE88 Niet meer actief

    Update 2e nacht: 1e deel tot 23.30 uur geen luier droog, 2e deel wel een luierbroekje 's ochtends helemaal droog!!!!!!! :D:D:D Hoera :) ben echt blij!
     
  13. raldaellen

    raldaellen Niet meer actief

    Hoera!! Hier wel droog om 22.30 maar nat om een uur of 04.00...Niet laten plassen, heb hem dus laten liggen, vanacht herkansing! Mijn schoonzus had nog het idee, om eerst een onderbroek te doen en dan een luier, dan voelt hij wel dat hij nat is, maar je houd de boel lekker droog! Dus geen bedden verschonen! Ik vond het een idee!
     
  14. FEE88

    FEE88 Niet meer actief

    He das inderdaad een goed idee... Ik heb ook het idee dat hij de vorige nacht nodig had om te voelen dat hij nat werd, eerder met een luier om voel je dat natuurlijk niet.
     
  15. Sensea

    Sensea Niet meer actief

    mijn dochter heeft tot haar 8 in bed geplast s'nachts. ik heb nooit aan wakker maken ofzo gedaan, want daarmee leren ze nog steeds niet zelf wakker te worden. ze plassen dan eigenlijk in hun slaap op commando. ook heb ik haar nooit droogezet s'avonds. als ze dorst had kreeg ze gewoon een beetje drinken.

    mijn ha vertelde me indertijd dat 1 op de 400 kinderen tot ongeveer hun 9/10 in bed kunnen plassen zonder neurologische aandoening. ze slapen dan gewoon te vast en ze reageren niet zelfstandig op de plasprikkel. dit gaat helemaal vanzelf over.

    ze kreeg drynites aan (en een onderlegger met dikke badhandoek onder de molton) als "onderbroekje" en verder werd er weinig aandacht aan besteed en zeker geen negatieve.
    toen ze 8 jaar was was het van de een op de andere dag vrijwel over. vanaf die tijd werd ze wel wakker op een enkel ongelukje na. vanaf haar 9de verjaardag zijn de broekjes achterwege gebleven.( ze vond het prettig om ze nog een tijdje aan te hebben) zo heeft het hele probleem zich dus als vanzelf opgelost, precies zoals de ha gezegd had.
     
  16. raldaellen

    raldaellen Niet meer actief

    Even nog, Wij geven ook geen negatieve aandacht hoor, en besteden er zowiezo geen aandacht aan, maar als hij het vervelend vind, tja...dan is kijken wat je kan doen natuurlijk het minste wat ik kan doen ;)
     
  17. Sensea

    Sensea Niet meer actief

    ben je al bij een arts geweest om eventuele problemen uit te sluiten?
     
  18. raldaellen

    raldaellen Niet meer actief

    yup! Hij heeft Adhd, dat zou er voor kunnen zorgen. Hij geeft zich dan helemaal over aan de slaap. en word dan dus ook niet wakker. (Hij slaapt ook heel onrustig) Maar verder niets aan de hand
     
  19. Sensea

    Sensea Niet meer actief

    dat zou goed kunnen dan. (heeft hij er een ASS bij toevallig mijn dochter heeft namelijk asperger. wel toevallig om te lezen dat hij ook zo diep slaapt)
     
  20. raldaellen

    raldaellen Niet meer actief

    weet ik nog niet, hij wordt verder nog onderzocht, Hij heeft woensdag een intelligentie test gehad, en als ik daar de uitslag van heb gaan ze weer verder.
     

Deel Deze Pagina