Heftige baby blues

Discussie in 'Stel je vraag aan de kraamdeskundige' gestart door 1982Eva, 18 mrt 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. 1982Eva

    1982Eva Fanatiek lid

    12 mrt 2014
    1.035
    5
    38
    NULL
    NULL
    Ha Adrienne,

    5 dagen geleden ben ik met een geplande sectio bevallen van onze tweede. Een prachtig meisje dat het goed doet.

    Onze zoon wordt volgende week 2. Bij hem had ik een spoedkeizersnede. Ik herstelde fysiek goed, maar vond de kraamtijd enorm heftig en helemaal niet fijn. Erg veel gehuild. Veel steun aan mijn man en ouders, en na een aantal weken ging het veel beter, met wat vallen en opstaan.

    Ik dacht dus dat ik wel wist wat ik kon verwachten, maar toch overvalt de heftigheid van mijn emoties me weer zo. Mocht al op dag 3 naar huis, was ik blij mee maar thuis is het zo lastig niks te doen. Op de dagen dat onze peuter er is vind ik het heel zwaar. Mijn man doet echt heel veel, ook nachtvoedingen (ik geef flesvoeding omdat ik vorige keer echt geen productie had en ik mezelf die stress iig wilde besparen) maar toch ben ik natuurlijk ook 's nachts in touw met de kleine, die soms krampjes heeft.

    Ik voel me ellendig en heb een schuldgevoel naar mijn man en naar beide kindjes omdat ik er voor m'n gevoel niet genoeg voor ze ben. Ik weet / hoop dat dit hormonaal is, maar vind het alsnog zo naar. Kon ik de tijd maar een week of 4 vooruit spoelen!

    Onze kraamhulp is overigens prima, maar meer een "aanpakker" dan dat ze me echt troost. Haar praktische hulp is fijn, maar ik heb niet echt het gevoel dat ik dit met haar kan bespreken.

    Heb jij tips voor me, of gewoon een hart onder de riem? Wanneer zou ik wat verbetering mogen verwachten?

    Dankjewel, groeten Eva
     
  2. Adrienne

    Adrienne Fanatiek lid
    Medewerker

    9 mrt 2010
    2.192
    5
    38
    Hoi hoi,

    Ten eerste van harte gefeliciteerd met jullie dochtertje. Inmiddels zijn we op dag zeven.. gaat het al wat beter?

    Wat jammer dat de kraamzorg je niet kan helpen..

    Het is een zware tijd deze eerste week... iedereen verwacht dat je op een roze wolk zit, en natuurlijk ben je ook blij.. maar het is zoooo vermoeiend deze eerste tijd. Slecht slapen en dan ook nog de zorg over je zoontje..

    Is er iemand in je familie of je nabijheid die je kan helpen?? Die een keer je zoontje mee kan nemen? Of bij wie je je verhaal kwijt kunt?? Dat kan soms echt helpen, ook eens een keer uithuilen kan geen kwaad ... ik vind dat je daarna altijd zo lekker slaapt....

    Voel je niet schuldig tegenover je man en zoon... immers... je kunt aan de situatie niets veranderen, dus kun je maar het beste proberen om met zijn allen door deze eerste tijd zo goed mogelijk door te komen... pak ieder uurtje slaap dat je kunt. Eet makkelijk... en verwacht van jezelf niet meer dan dat je voor jezelf en je kindjes kunt zorgen. Dat is al heel knap dat dat goed gaat...

    Je mag hier altijd je verhaal kwijt....

    Goede keus om fles te geven.. of voel je je daar schuldig over??

    Al met de verloskundige gepraat over je emoties??

    Groetjes Adrienne
     
  3. 1982Eva

    1982Eva Fanatiek lid

    12 mrt 2014
    1.035
    5
    38
    NULL
    NULL
    Hallo Adrienne,

    Dank voor je bericht! Inmiddels ziet de wereld er op dag 8 alweer wat beter uit. Ik moet nog steeds vaak huilen (ook van blijdschap soms gelukkig of om de reclames op tv 😄) maar de stuwing is voorbij en - daarmee? - ook de allerergste hormonenstorm. Het wanhopige gevoel heb ik nu alleen nog soms in de nacht, maar slapen gaat ook wat beter. Heb er ook goed met mijn man over kunnen praten en wat vriendinnen gebeld. Kortom: ik zie het alweer wat positiever, hoewel ik toch stiekem uitkijk naar als we een maand of 3 verder zijn. Daar voel ik me dan wel
    Weer schuldig over, maar ik probeer maar te accepteren dat ik nu een maal niet zo'n "baby persoon" ben kennelijk.
    Heel veel dank voor jouw bericht! Het helpt alleen al
    Erg om de bevestig te krijgen dat ook deze gevoelens normaal zijn!
     
  4. Adrienne

    Adrienne Fanatiek lid
    Medewerker

    9 mrt 2010
    2.192
    5
    38
    Hoi hoi,

    Fijn dat het wat beter gaat! Voel je niet schuldig. Je doet het juist goed. Je zorgt goed voor je kindjes. Dat je daar heel erg moe van wordt is logisch. En als je moe bent kun je veeeel minder hebben. Het is echt de vermoeidheid die je parten speelt..

    Wat ook heel fijn kan zijn is lekker bloot op bloot te gaan liggen met je kindje..


    Groetjes Adrienne.. en... kop op...
     

Deel Deze Pagina