flesweigeren...

Discussie in 'Stel je vraag aan de lactatiekundige' gestart door sab1988, 21 sep 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. sab1988

    sab1988 Niet meer actief

    Hallo,

    Mijn zoontje is nu bijna 6 maanden oud en ben inmiddels ook weer aan het werk.
    Vanaf een week of 4 hebben wij met hem geoefend uit een fles te drinken, dit ging toen prima dus na een aantal weken niet meer zo consequent erin geweest aangezien hij altijd meteen goed dronk.
    Nou daar hebben we echt spijt van.

    Sinds 2 maanden pakt hij helemaal geen fles meer.
    Niet bij mij, niet bij papa, niet bij oma en niet op het kdv.
    Al veel verschillende spenen geprobeerd, andere omgeving, melk in zijn mondje ermee spuiten etc etc. eigenlijk alle gangbare tips op het internet...
    Hij zet het gewoon op het krijsen.
    Ook groeit hij niet zo super momenteel dus vind wel belangrijk dat hij daar wel genoeg tot zich krijgt.

    Wat zijn de optie's die ik zie:
    - Groente krijgt hij al maar nu ook het fruit gaan opbouwen zodat hij zowiezo 2 vaste voedingen heeft daar (hij is toch bijna 6 maanden)
    - Misschien 1 voeding vervangen door pap wat gegeten kan worden van een lepeltje. Dat doet hij namelijk wel.
    - en dan misschien regelmatig gekolfde melk aanbieden uit een gewone beker of oefenbeker van difrax dit neemt hij namelijk wel.

    Zijn dit goede opties? Ben ook bang zijn zuigbehoefte tekort te doen. VOel me nu ook erg verplicht door te gaan met borstvoeding terwijl de situatie er momenteel niet ideaal voor is en dus aan het overwegen ben ermee te stoppen. Maar hoe komt hij dan nog aan zijn zuigbehoefte (ook zijn tutje wil die niet)
    Wat het ook niet makkelijker maakt is dat het kolven op het werken ook niet goed gaat..

    Het is een heel verhaal geworden, ik hoop dat jullie nog goede tips/ideeen voor me hebben voor waar ik goed aan doe. Ik weet het namelijk echt niet meer.
    Dat inhalen savonds na het kdv breekt me op en heb heel de avond een ventje dat overstuur is...

    Alvast bedankt voor het meedenken!
     
  2. Mirjam

    Mirjam Verloskundige

    2 dec 2005
    11.590
    2
    0
    verloskundige en lactatiekundige IBCLC
    hoi

    wat naar voor jullie en voor Jonas dat het zo moeizaam gaat.
    Tja, je hebt er echt alles aan gedaan als ik zo lees. Sommige kinderen gaan het gewoon echt niet doen, uit ene fles drinken ( ik heb er zelf ook zo eentje!).
    De opties die je hebt bedacht zijn prima. Groente en fruit mag je geven, maar zijn op deze leeftijd echt een aanvulling en bedoeld om te wennen aan smaken en andere structuren. Daar zitten niet veel calorieën in. Als het even kan zou hij wel meer melk moeten drinken, het liefst jouw borstmelk.
    - je kunt de melk inderdaad uit een bekertje geven, uit een tuitbeker of uit een gewoon kopje, slab om, er knoeit wel iets, maar sommige kinderen kunnen dat verbazingwekkend goed.
    - je kunt pap geven, maar je kunt ook je moedermelk indikken met nutriton ( johannesbroodpitmeel), dan maak je het ook iets papperiger, en kun je het met een lepeltje voeren.
    Als je op de dagen dat je niet werkt en de avonden en nachten nadat je gewerkt hebt je kindje op verzoek laat drinken, dan zal hij echt voldoende krijgen en ook aan zijn zuigbehoefte kunnen voldoen. Het zal wel pittig zijn, want vaak willen ze na zo'n kinderdagverblijf dag veel bij je drinken. Investeer daar dan in en plan voorlopig niets in die avonden,zodat je er ook voor hem kunt zijn.
    Kortom, het is blijven oefenen en proberen. Succes en bij vragen hoor ik het wel weer.

    Mirjam
     
  3. sab1988

    sab1988 Niet meer actief

    Bedankt Mirjam voor je antwoord!
    Het is ook niet dat ik persee wil stoppen met bv en helemaal niet als hij geen fles pakt. Zolang het maar niet te kosten gaat van zijn groeien etc. (wat het nu denk ik wel gaat).

    Die Nutriton kan ik nog proberen, heb ik ook al in huis. Enige waar ik bang voor ben is dat hij verstopt raakt , waar hij nu sinds hij wat groente mee eet ook last van heeft. Betekend dit dat hij eigenlijk nog niet echt klaar is voor groente?

    Nogmaals bedankt voor je antwoord, kan ik iets mee!
    Groetjes,
    Sabrina
     
  4. Mirjam

    Mirjam Verloskundige

    2 dec 2005
    11.590
    2
    0
    verloskundige en lactatiekundige IBCLC
    hoi

    ik denk dat het verstopt raken door nutriton wel meevalt, maar sommige baby's reageren wel met obstipatie als ze iets anders krijgen dan BV, BV is enorm laxerend! Op zich is dit een goede leeftijd voor groenten en fruit, is is nu 6 maanden begrijp ik. Maar houd het in het begin wel bij kleine hoeveelheden zodat zijn darmen rustig kunnen wennen!

    Mirjam
     

Deel Deze Pagina