laatste fles is lastig

Discussie in 'Stel je vraag aan de voedingskundige' gestart door Makkie, 12 aug 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Makkie

    Makkie Niet meer actief

    hallo!

    even een klein vraagje.

    Mijn dochtertje van 2 maanden weegt over de 5 kilo en is 58 cm.

    ze drinkt nu 5 flessen van 150+5 flesvoeding.

    de laaste fles is meestal rond 23.00/23.30 uur, maar ik krijg haar dan amper wakker en wat ze drinkt is maximaal 100cc. Soms wat meer maar meestal nog minder....

    ze wil echt slapen, wordt pissig als ik blijf aanbieden en houd dr mond stevig dicht. Ik laat haar dan gewoon verder slapen en ze slaapt dan ook de hele nacht tot een uurtje of 9.00. De andere flessen overdag gaan schoon op. Nu geeft ze zelfs aan dat ze niet meer genoeg heeft aan 165, dus bied vanaf vandaag 200 cc aan.

    Maar dat gaat ze natuurlijk al helemaal niet opdrinken bij de laatste voeding.... in hoeverre is het erg dat ze de laatste voeding niet al te best drinkt? En hoe kan ik dat eventueel verbeteren? Of mag ik het zo laten?
     
  2. Friso

    Friso Voedingsdeskundige

    1 sep 2009
    5.654
    0
    0
    Hoi,
    Beneden de 4 maanden is het goed om in de gaten te houden dat er niet langer dan 10-12 uur tussen 2 voedingen zit. Het is niet erg als ze de laatste fles wat minder drinkt, vaak kunnen kindjes zelf heel goed aangeven wat ze wel/niet willen hebben. Wel goed om het laatste flesje nog even aan te blijven bieden.
    Groetjes Angelique
     

Deel Deze Pagina