Snap 't even niet meer..

Discussie in 'Stel je vraag aan de voedingskundige' gestart door Noraley, 15 aug 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Noraley

    Noraley Lid

    26 jul 2012
    7
    0
    0
    Dag dames,

    Ik heb de volgende vraag / opmerking:

    Mijn dochter is nu 15 dagen oud.
    De eerste 10 dagen gingen super qua voeding, ik gaf fles en borst (gemiddeld 2 a 3 flesjes borst en rest fles over de hele dag) elke luier plaste en poepte ze vol.
    Het ging niet goed met m'n tepels, dus ben gaan minderen met borstvoeding... nu ong 1 fles borst per dag, (dit nu 2 a 3 dagen)
    Ze heeft onwijs last van kramp, en poept al 2 dagen niet uit haarzelf, als ik 't stimuleer dan komt er moeilijk wat uit en je ziet dat ze er moeite mee heeft.
    Het feit dat ze nu moeilijk poept en extra last heeft van kramp, kan dat te maken hebben met 't feit dat ze veel meer fles krijgt dan borst?

    Het gaat nu beter met m'n tepels en kan dus meer kolven (aanleggen of tepelhoedje etc is geen optie voor mij) maar dat betekent dat als mn melk weer op gang is gekomen, ik haar weer meer borstvoeding kan en ga geven.
    Nu ben ik bang dat haar darmpjes de krampjes zo overleven en er gewend aan raken, aan haar voeding nu, maar als ik dan weer meer borst ga geven, begint de kramp ellende dan weer opnieuw?
    Ik durf haar bijna niet meer 2 voedingen te geven als ik eraan denk. Ze kan er zo'n last van hebben. Overdag is ze 'n stuk onrustiger sinds 2 dagen, krijsen vd pijn, opgetrokken beentjes, krijg haar alleen stil (na bijna 'n half uur) als ik haar warm tegen me aanhou en haar laat zuigen op mn pink.
    En dit elk uur na de voeding...

    Ik weet 't even niet meer... Is dit gedrag normaal? Moet ik me zorgen maken? Wat is jullie ervaring hiermee? En wat adviseren jullie?

    Alvast bedankt voor 't reageren.

    Gr. Noor
     
  2. Friso

    Friso Voedingsdeskundige

    1 sep 2009
    5.654
    0
    0
    Hallo,

    Ik kan me voorstellen dat je het even niet meer weet. Het is heel vervelend dat je dochter last van krampjes heeft. Last van kramp kan te maken hebben met flesvoeding, maar dat hoeft niet. Kindjes kunnen de eerste maanden last hebben van krampjes ongeacht de voeding die ze krijgen. Dat heeft te maken met het rijpen van de darmpjes en verdwijnt met de tijd.
    Als kindjes borstvoeding krijgen hebben ze vaker een poepluier dan bij flesvoeding.
    Het is fijn dat je nu meer borstvoeding kunt gaan geven. Borstvoeding is het eerste advies voor je kindje.
    Je kunt ook altijd even overleggen met het consultatiebureau of de lactatiedeskundige op dit forum.

    Veel succes.
    Astrid
     

Deel Deze Pagina