Advies gevraagd..dochter 3 weken

Discussie in 'Stel je vraag aan de voedingskundige' gestart door mgeul84, 17 aug 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mgeul84

    mgeul84 Bekend lid

    17 aug 2012
    765
    105
    43
    Ben hier nieuw op het forum. Sinds 29-07 ben ik mama geworden van een mooie meid, Romi.
    Op zich gaat het allemaal goed met haar, alleen die voedingen vind ik zo ingewikkeld! Vorige week zat ik op 7 x 100 ml voeding (die ze niet altijd opdronk), hierbij kwam ze om de 2/3 uur. Van CB mocht ik ophogen naar 7 x 110 ml (ook dit drinkt ze niet allemaal op). Nog steeds komt ze om de 2/3uur en 's nachts soms om de 4 uur.
    Nu vraag ik me af of ze te weinig krijgt (omdat ze soms zo snel weer komt, ook al heeft ze de fles leeg) of juist te veel (omdat ze niet alle flessen leegdrinkt, en soms wat voeding teruggeeft). CB zegt dat ik het zelf maar aan moet kijken qua voeding en het vanzelf wel merk als ze meer honger heeft of wanneer ik een fles kan laten vervallen (wat ik voorlopig nog niet denk hoor..) O ja, Romi weegt nu zo'n 3400 gr. In totaal drinkt ze op een dag ongeveer 600-650 ml.
    Kunnen jullie me advies/tips geven?
     
  2. Friso

    Friso Voedingsdeskundige

    1 sep 2009
    5.654
    0
    0
    Hoi,
    De hoeveelheid voeding die je dochter drinkt is op zich prima hoor. Niet te veel/ niet te weinig. Zo'n 600-675 ml is prima per 24 uur. Kindjes kunnen zelf vaak goed aangeven wat ze wel/niet willen hebben. Belangrijkste is dat je dochter tevreden is en goed groeit.
    Dat ze wat laat staan in de fles geeft aan dat het genoeg is en misschien nog net te veel voor haar om in 1 keer op te drinken. Dit is wel de manier om te kijken of ze eraan toe is om wat meer per keer te gaan drinken en daardoor misschien naar 6 voedingen kan. Vaak zijn ze dan ook ontevreden na de fles en geven ze aan dat ze er niet genoeg aan hebben. Misschien vind je dochter het fijn om nog wat vaker per dag een kleinere hoeveelheid te drinken. Ook geen probleem.
    Groetjes Angelique
     

Deel Deze Pagina