Ik weet het niet meer!

Discussie in 'Stel je vraag aan de voedingskundige' gestart door Chenoa, 13 sep 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Chenoa

    Chenoa Actief lid

    20 okt 2011
    114
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hallo,

    Ik ben even ten einde raad..
    Mijn zoontje is nu 5 weken oud en wordt nog steeds elke keer 3 uur na de vorige voeding wakker omdat hij alweer honger heeft. Ook 's nachts.
    Volgens het consultatiebureau zou hij nu toch echt langere tijd met een voeding moeten doen. (5 keer per 24 uur in plaats van 7 of zelfs 8 keer zoals nu)
    Hij kreeg eerst 120 cc+4 schepjes, het consultatiebureau zei dat hij nu wel 150+5schepjes mag hebben (hij weegt nu 4900 gram)
    Ook met 150+5 wil hij nog steeds om de 3 á 3,5 uur drinken. Ze raadden me aan om nutrilon forte te geven, eerst 2 schepjes+3 standaard, als dit niet hielp 3 forte + 2 standaard enz.
    Inmiddels krijgt hij alleen maar nutrilon forte 5schepjes, en ook nu wordt hij nog steeds weer snel wakker
    Maar ook heeft hij volgens mij nu last van krampjes, hij huilt heel vaak en trekt met zijn beentjes, vandaag had hij erg harde ontlasting en wilde hij zelfs helemaal niet slapen na de voeding, was alleen maar aan het huilen, tot aan de volgende voeding is hij wakker gebleven. Ik weet niet meer wat ik nu moet:(:(
    Hebben jullie advies voor mij?
    En is het normaal dat als hij bijvoorbeeld om 07.00 een fles heeft gehad, wakker is tot 08.30 en vervolgens alweer om 10.00 wakker wordt omdat hij honger heeft?
    Ik weet het even allemaal niet meer...
     
  2. Friso

    Friso Voedingsdeskundige

    1 sep 2009
    5.654
    0
    0
    Hoi,
    Wanneer een kindje snel weer na een voeding komt kan dit ook te maken hebben met het drinktemp. Hoelang doet je zoontje over een flesje? Een goed drinktempo voor een voeding is 15-20 minuten. Wanneer het drinken sneller gaat wordt de zuigbehoefte niet goed bevredigd en kan hij hierdoor weer eerder komen voor een volgende voeding. Je kunt dan een speentje met een kleiner gaatje nemen, als je al de kleinste speen hebt kun je de voeding indikken met johannesbroodpitmeel.
    Gaat het drinken niet te snel dan zijn er helaas niet veel andere mogelijkheden. Als hij nu 5 flessen van 150/5 krijgt is dit al aardig veel. Van meer kan hij ook klachten krijgen. Wat je kunt doen om te voorkomen dat hij te veel krijgt is evt een kleine hoeveelheid (handwarm) water tussendoor, 10-20 ml per keer. Dit zorgt tijdelijk voor een wat voller gevoel.
    Groetjes Angelique
     
  3. Chenoa

    Chenoa Actief lid

    20 okt 2011
    114
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hij doet zo'n 10 á 15 minuten over een fles, maar volgens mij is het niet de zuigbehoefte, maar echt honger, want je hoort zijn maagje echt knorren. Als ik dat johannesbroodpitmeel ga gebruiken, moet ik dan gewoon weer op de standaard nutrilon overgaan?
    Ik heb nu trouwens een fles van philips avent
     
  4. Friso

    Friso Voedingsdeskundige

    1 sep 2009
    5.654
    0
    0
    Hoi,
    Johannesbroodpitmeel zorgt niet direct voor meer verzadiging. Het zorgt ervoor dat de melk dikker wordt waardoor kindjes wat rustiger gaan drinken. 15-20 minuten zou dan wel fijn zijn. Je kunt dit toevoegen aan de voeding die je geeft.
    Groetjes Angelique
     

Deel Deze Pagina