1 jaar en temperamentvolle driftjes

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Mama81, 26 sep 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Mama81

  Mama81 Fanatiek lid

  2 mei 2007
  1.477
  0
  0
  Onze zoon is vorige week een jaar geworden en al vanaf het begin een driftkikkertje, vuistjes ballen, rood aanlopen en meer van dat soort dingetjes als iets hem niet zindt. Nu zitten we volgens mij in een fase waarin dit gedrag erger lijkt te worden, als hij zijn zin niet krijgt is het gelijk miepen, driftig worden en huilen. Nu wil ik absoluut niet dat het een kind word die bij elke kick zijn zin krijgt zeg maar, maar dit gedrag vind ik ook niet leuk en vooral niet gezellig. Dus soms komt het voor dat ik sneller toegeef dan ik eigenlij zou willen.

  Het komt echt voor om verschillende dingen: als iets niet lukt of niet snel genoeg gaat, als hij in bad probeert te staan en dat niet mag, als hij geen zin heeft om te eten etc. etc. Het patroon herhaalt zich dus de hele dag op verschillende momenten en ik weet even niet goed hoe ik dit het beste kan aanpakken.

  Iemand tips?
   
 2. Tesske

  Tesske VIP lid

  24 mrt 2009
  6.799
  0
  0
  Als Tess driftig word, en dat gebeurd vaak, negeer ik haar.
  Ik heb dan dus al gezegd dat iets niet mag of heb haar iets afgepakt en als ze dan driftig gaat doen negeer ik haar totdat ze weer gewoon doet en dan gaan we knuffelen of samen spelen oid.
   
 3. jada08

  jada08 VIP lid

  14 jan 2009
  7.208
  38
  48
  Inderdaad negeren. Want als jij reageert krijgt je kindje toch aandacht. Ook al is het negatieve aandacht. Ons zoontje deed dit een paar weken geleden ook, die werd boos om alles. Als je nee zei nou dan kon de hele buurt mee genieten zo hard raasde hij dan. We hebben hem toen compleet genegeerd als hij zo'n bui had en nu gaat het weer goed. Soms doet hij het nog en dan kijk ik de andere kant uit. En dan gaat ie ineens lachen ofzo. Dus de kleine dondersteentjes weten heel goed waar ze mee bezig zijn.

  Het is moeilijk te negeren maar probeer het wel vol te houden.

  Succes!
   
 4. ikkelies10

  ikkelies10 Fanatiek lid

  31 jul 2007
  2.139
  0
  0
  thuiszorg
  noord-holland
  hier is het ook zo'n feest :D
  mijn dochter is 13 maanden en zit ook niet echt lekker in der vel en heeft net een broertje gekregen en is ook zo driftig,

  als zei iets niet mag dan gaat ze heel hard staan stampvoeten en gillen of ze laat der zelf op de grond vallen en gaat dan gillen,

  ik negeer haar ook als zei zo doet totdat ze weer normaal doet of het te lang duurd voor mij en dan krijgt ze weer een knuffel

  of het werkt weet ik nog niet maar denk dat dit de beste oplossing is
   
 5. Mijn dochter is bijna 2 en ook vanaf 1 jaar erg driftig.
  Negeer het ook.
  Hier hebben we de nieuwe fase,lees ik wil niet mee en ga huilend midden in de winkel op de grond liggen en begin daar mijn grote toneelact.
  Vind het soms wel moeilijk omdat mensen je toch aankijken,maar ook in de winkel negeer ik het.
  Zie haar wel even kijken naar een poosje ,van mama reageerd niet en dan staat ze weer op.
  Volhouden is het magische woord denk ik.
   
 6. bernerin

  bernerin Lid

  5 aug 2009
  46
  0
  0
  bern
  hier is op t moment het zelfde verhaal.
  onze dramaqueen;) is nu 15 mnd,en als haar iets niet past,iets niet lukt,ze haar zin niet krijgt,nou dan is t feest.
  sinds een dag of 2 heeft ze inneens benen van plastik(lees,ze laat zich zo op de grond vallen:)) en begint te gillen alsof ze een mes in haar rug heeft!!
  probeer haar ook zo goed en zo kwaad als t gaat te negeren.maar dat is af en toe toch ook echt moeilijk.ze is namelijk ook errug(!!!!!) eigenwijs,en geeft niet bij...:x
  dus dan is t een echt krachten meten,wie heeft de langste adem.

  hopelijk gaat deze fase toch snel voorbij!
   
 7. Poohbeer2

  Poohbeer2 Fanatiek lid

  17 aug 2008
  4.231
  3
  38
  Hier ook zo'n portret. En als iets niet lukt (de blokken vallen uit het doosje, of de knuffel wil niet luisteren) dan wordt alles zonder pardon door de kamer gegooid!
  En als ik haar dan "boos" aanspreek: Aaliyah dat mag je niet doen, dat vind ik net leuk!" Dan kijkt ze je aan, glimmen haar oogjes en gaat ze grijnzen. Knap mens als je niet in lachen uit barst. Ik denk dat dit soort acties me de meeste energie kosten.
  Ze weet gewoon hoe ze me weer aan het lachen krijgt. Hoeveel ik ook mijn best doe om net in lachen uit te barsten.
  Even weglopen, twee tellen de andere kant op kijken, het helpt niet. Aaliyah blijft net zo lang zo grijnzen tot je terug bent.
   
 8. Merijn

  Merijn Niet meer actief

  Oh oh, gezellig :D
   
 9. raspberry

  raspberry Niet meer actief

  Ja, dat staat ons nog te wachten, hahaha :)
  Ik maak m'n borst alvast maar nat met het temperamentje dat er hier in Thirza zit ;) (En mezelf en mijn man kennende ;))

  Hier hielp het bij mijn stiefzoon in extreme gevallen om hem gewoon even op de gang te zetten. Die kon er echt een waar feest van maken, (jaja, aardje naar z'n vadertje. Alhoewel zijn moeder ook niet mis is ;)). Als negeren dan niet voldoende hielp en/of hij ging met spullen aan het smijten, dan haalden we hem even uit de situatie en mocht hij op de gang. Daar waren dat wat minder prikkels en geen spullen om mee te smijten, zodat hij tenminste even rustig kon worden.
  Van alle spullen in de kamer werd hij bij momenten nog onrustiger en bozer, zeker als je dan spullen wilde redden van de ondergang zeg maar...
  Maar over het algemeen hielp eenmaal duidelijk verbieden en daarna gewoon negeren wel voldoende.
   
 10. raspberry

  raspberry Niet meer actief

  Overigens, even ter bemoediging: we krijgen nu altijd te horen hoe goed de kids opgevoed zijn en hoe goed ze wel niet luisteren... ;)
   
 11. Lucia

  Lucia VIP lid

  6 sep 2005
  12.274
  0
  36
  Thuishulp
  België
  Poeh ja herkenbaar. :D

  Ik probeer Alyna ook altijd te negeren als ze zo doet, maar soms wordt ze zó driftig dat ze ervan gaat kokhalzen/spugen.
  Dan is het wel effe moeilijk!

  Bijv. vorige week beet ze me in m'n schouder (en dat doet ze echt niet zachtjes), en ik zette haar meteen op de grond en zei 'Alyna, nee, dat mag niet!' en ze begon me toch te krijsen. :$
  Toen begon ze ook weer te kokhalzen en m'n vriend zei dat ik d'r maar op moest tillen omdat ze anders zou gaan spugen.
  Tsja, dat is eigenlijk niet de bedoeling.

  Ik heb haar wel opgetild omdat ze het kokhalzen volgens mij niet express doet, en helemaal over de zeik was.(ze was volgens mij heel erg geschrokken van mij, maar ik was ook geschrokken dat ze me beet!)

  Maar sindsdien heeft ze gelukkig toch niet meer gebeten!
   
 12. Lucia

  Lucia VIP lid

  6 sep 2005
  12.274
  0
  36
  Thuishulp
  België
  Oh, ik heb haar trouwens niet getroost hoor.
  Heb haar bij me genomen en rustig gezegd, 'dat mag niet Alyna, dat doet mama pijn/auw.' ;)
   
 13. melloncollie

  melloncollie Niet meer actief

  Sommige kindjes doen het ook om aandacht te trekken geloof ik, dat spugen. Misschien is Alyna inmiddels ook al zo slim dat ze weet hoe dat werkt? Papa trapt er in ieder geval al in, met zijn ' pak haar maar op'. :D

  Yelena kan eindeloos de boekenkast en cdkast leeghalen en dan zeg ik elke keer nee en geef haar dan haar eigen boekjes aan de salontafel. Blijft ze gaan, dan word ik pissig. Dan ga ik niet boos lopen doen (probeer het althans :D) en haal haar even uit de situatie. Ik zet haar dan in de box; haar eigen vertrouwde en afgebakende plekje en geef haar de boekjes. Meestal gaat ze dan een kwartiertje lekker spelen en dan geef ik ook even helemaal geen aandacht aan haar.

  Gaat ze weer naar die boekenkast, dan hetzelfde ritueel.

  Ze wil ook altijd op schoot voor de pc. Hartverscheurend huilen als het niet mag. Dan til ik haar wel op. Maar ze mag in geen geval aan het toetsenbord zitten. Ze probeert het wel steeds, maar als ik haar tegenhoudt gaat ze niet huilen.

  Jengelacties worden hier genegeerd. Ik hoor echt wel het verschil tussen een jengel om aandacht en een jengel omdat er iets is.
   
 14. B en N

  B en N Fanatiek lid

  13 sep 2007
  2.532
  0
  0

  hahahaha lol, niet prima hoor die kindjes van ons ;).

  Jamila deed gisteren Precies het zelfde!!! Maar dan in mijn kuit :$. Ik schrok er van en zei dus ook met een harde stem "Auw Jamila dat mag niet!!" en ja hoor Krijsen alsof ze vermoord werdt ;).

  En vervolgens met haar hoofd op de vloer bonken (hmmm ja dat doet ze als ze boos is ;)). Toen ook maar even bij me genomen maar net als jij niet om te troosten.

  haha dat wordt nog wat ;)
   
 15. Trotsemama1

  Trotsemama1 Niet meer actief

  hier ook z'n driftbuien
  alleen vind ik het ZOOOO moeilijk om het te negeren heb echt het geduld van...
  ik moet het echt nog goed leren om geduld te hebben en het dus te negeren
  vanmiddag net nog wou ze in de box ik haar er in gezet begon ze te huilen
  heb het dus goed volgehouden om er niet op in te gaan op het gehuil van haar
  maar blijf het moeilijk vinden om niet te reageren op het negatieve aandacht :(
  waarom lukt het mij nou niet :(:(
   
 16. MC lover

  MC lover Actief lid

  16 aug 2007
  436
  0
  0
  Valkenswaard
  Hier (twee jongens van bijna 17 maanden) kunnen af en toe ook lekker driftig zijn, probeer :) ze te negeren, met de nadruk op probeer.

  B en N hier kunnen ze ook zo met hun hoofd op de grond (en de glazen deur) bonken, vooral als ze moe zijn maar b.v. ook als ze heel boos zijn of aandacht willen. Ik vind het heel moeilijk ze dan te negeren. Vind het nogal eng als ze zo hard hun hoofd op de vloer slaan, en nog erger tegen het enkel glas, gelukkig hebben wij laminaat maar bij mijn ouders op de tegelvloer en buiten doen ze (vooral Julian) het ook. Hoe reageer jij op het bonken?
   
 17. B en N

  B en N Fanatiek lid

  13 sep 2007
  2.532
  0
  0
  Meestal probeer ik (mits het dus inderdaad op onze laminaat vloer is) het te negeren over het algemeen stopt ze dan wel. Zo niet dan is er maar 1 oplossing en dat is afkoelen in de box. Misschien niet goed of wat dan ook maarja je moet toch wat ;)
   
 18. Linda1980

  Linda1980 Fanatiek lid

  30 mei 2006
  1.356
  0
  0
  Hier belanden we zo langzamerhand ook in de fase van driftbuien en negatieve aandacht vragen. Nou, ik vind het pittig hoor! Jeetje, zo moeilijk om het te negeren! Maar ik doe m'n best, probeer er zo min mogelijk aandacht aan te geven en hopelijk doe ik (doen we) het goed op deze manier.
   
 19. Lucia

  Lucia VIP lid

  6 sep 2005
  12.274
  0
  36
  Thuishulp
  België
  Ja, ze bijten echt hard he?!
  Had 3 dagen later Alyna's tandjes nog in m'n schouder staan!
  Met haar hoofd bonken doet Alyna gelukkig niet, wel met een BONK op de vloer gaan zitten of iets met enorme kracht weggooien.:D

  Dat wordt idd nog wat met die dames van ons.:D

  @Meloncollie; misschien dat ze dat wel doet om aandacht...zal er eens op letten!;)
  Ik denk dat het meer zoiets is van superhard huilen, vergeten adem te halen (dan moet ik even in haar gezicht blazen) en dan kokhalzen.
  Maaja madame is zo slim, zou me niks verbazen als ze het 'express' doet.;)
   
 20. loesjej

  loesjej Actief lid

  12 dec 2008
  416
  0
  0
  hier 1 die zo hard met zijn bovenlichaam gaat zwaaien dat je kunt wachten dat ie omvalt... paar keer laten gebeuren (natuurlijk zo dat ik zeker wist dat ie niet loeihard zou stuiteren) en compleet genegeerd, 3 weken en het was over!
   

Deel Deze Pagina