1e keer naar een kinderfeestje, wat voor cadeau kopen??

Discussie in 'Schoolkinderen en pubers' gestart door ddtc, 13 jan 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 1. Hallo,
  Ons zoontje heeft vandaag zijn eerste uitnodiging gekregen voor een kinderfeestje van een jongetje uit zijn klas.
  Nu ben ik helemaal uit de kinderfeestjes, laatste keer was 15 jaar geleden ofzo!
  Ik vraag me af wat er tegenwoordig cadeau wordt gedaan aan de jarige en voor welk bedrag??
  Kunnen jullie mij hier tips voor geven??
  Alvast bedankt ;)
   
 2. Zelf vind ik het leuk om een cadeautje te geven waar het kind ook nog wat van kan leren, maar wel een leuk spelletje natuurlijk. En of dat nou 2 euro kost of 8 euro. Dat maakt echt niet uit.
  Sowieso weet niemand wat het kost en als het leuk is, dan is het goed toch?:D
   
 3. ik vraag meestal even aan de moeder van de jarige waar het kind graag mee speelt. Vind het altijd wel zo leuk dat je een cadeautje geeft dat het kind echt leuk vindt.
   
 4. ik vraag het ook altijd wat het kind zelf leuk vind want dat kan nog weleens verschillen ;) en dan meestal tussen de 5 en 10 euro!
   
 5. Hier rond de 5 euro. Meestal iets om te knutselen of zo. Ligt ook natuurlijk voor wie het is. Een beetje een inschatting maken.
   
 6. Mijn zoontje heeft zaterdag zijn eerste feestje. Ik denk ook dat ik de moeder even aanschiet deze week om te vragen wat hij leuk vind. Ik denk zelf ook aan bedrag tussen 5-10 euro.
   
 7. Hm ben benieuwd wanneer dat hier gaat gebeuren..
  Maar kennen jullie dan alle ouders van vriendjes op school?
  Ik niet namelijk... En dat is dan toch lastig vragen.
  Hoe doen jullie het dan?
   
 8. wij hebben mt de mama`s afgsproken 5 euro. en raar of niet ze geven hier dus echt gewoon 5 euro en dus geen kado. bij de meeste tenminste. zelf vind ik dit niet zo leuk dus doe dr altijd nog kleinigheidje bij allleen geld vind ik zo saai voor kids die willen toch uitpakken.
   
 9. Hier cadeautjes van rond de 5 a 7 euro. Ik kijk vaak bij de action, daar hebben ze ook regelmatig kleine doosjes lego in de aanbieding en die sla ik dan een aantal in. Ook voor knutselspulletjes/strijkkralen/ministeck kijk ik daar. Als een kindje in de zomer jarig is, kijk ik vaak voor iets voor buiten zoals een splashbal/waterballonnen.
  Wat de meeste jongens wel echt heel leuk vinden heb ik gemerkt, is een scheetzak, heel erg flauw, maar ze vinden het fantastisch en kost bijna niks.
   
 10. meisjes vinden die scheetzak ook heel erg leuk!!! (hier twee meiden, en een scheetzak, het is geweldig!)

  hier ook bedragen van rond de 5 euro. En heb gemerkt dat de meeste ouders wel vragen wat de kinderen leuk vinden.
   
 11. Mijn zoon is afgelopen zomer naar z'n eerste (en tot nu toe enige) kinderfeestje geweest. Zijn vriendje is gek op dinosaurussen, en dus hebben we in de speelgoedwinkel samen een paar leuke dino's uitgezocht. In totaal nog net geen 5 euro aan uitgegeven.
   
 12. hier doen ze (als het kindje dat wil) meestal een gezamelijk cadeau van alle kindjes die komen samen.
  iedereen legt dan 5 euro in, en het kindje kan dan een groter/duurder cadeau uitzoeken.
   
 13. bedankt voor jullie reacties, ik heb bij de action voor 5 euro een leuk lego doosje gekocht. Het kindje vindt lego leuk dus dat kwam goed uit!
  Ben blij te lezen dat het bedrag van de kadootjes niet verandert is in de loop der jaren, want t is al duur genoeg allemaal!
  Bedankt dames!
   
 14. Hier gisteren voor het eerst uit mogen leggen waarom een klasgenootje letterlijk de halve klas op dr feestje uitnodigt maar dochterlief dus niet.

  Uiteindelijk vroeg ik haar.. (slimme meid.. ik denk dat kan wel).. of ze het erg vond dat ze niet naar het feestje mocht omdat ze veel met dat kindje speelde.. of dat ze het erg vond omdat er zoveel kindjes wel mochten maar zij niet.
  Toen nog even opgemerkt dat als ze toch nooit samen spelen omdat ze elkaar niet zo leuk vinden, het vast ook niet zo leuk is op het feestje.
  Toen waren de traantjes snel gedroogd gelukkig.

  En ook alvast maar gemeld dat zijzelf net als meeste andere kindjes geen 10 kindjes op dr feestje mag uitnodigen en dat je dan dus moet kiezen...
  Waarbij het dus kan gebeuren dat iemand die je heel aardig vind toch niet vraagt of je op het feestje komt.

  kleutergedoetjes :)
   

Deel Deze Pagina