23+5 weken zwanger en gebroken vliezen

Discussie in 'Prematuur' gestart door chantal84, 21 nov 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. chantal84

  chantal84 Fanatiek lid

  17 apr 2008
  1.981
  0
  0
  Plaats dit verhaal op ZP zodat ik het even van me af kan schrijven:

  Dinsdag 20 november 2012,

  Na al een moeizame zwangerschap met Hyperemesis Gravidarum en een 2e opname ivm waarschijnlijk een virale infectie besluit mijn moeder om mij er een dagje mee tussenuit te nemen omdat ik al praktisch al 13 weken binnen thuis zit. We besluiten naar Balleland in Roosendaal te gaan zodat mijn zoontje van 2,5 ook even lekker kan spelen en ik gewoon op een stoel mijn gemakje kan houden.

  Mijn moeder is eventjes de luier van Milan aan het verschonen wanneer ik bij de catering wat te drinken bestel en een praatje maak bij de cateringmedewerkster. Ik ben met haar over mijn zwangerschap aan het praten en tijdens het praten merk ik dat ik een scheutje vocht verlies. Ik dacht eerst aan een beetje urine want ik moest immers naar het toilet.
  Toen ik na een uurtje overeind kwam om naar huis te gaan voelde ik weer een warme vloed in mijn ondergoed en broek, we besloten naar huis te gaan en daar de verloskundige te bellen.

  Inmiddels had ik al ongeveer 5-6 keer scheutjes vocht verloren toen ik om 19.30 uur aankwam bij de verloskundigen praktijk. De verloskundige constateerde dat ze helaas wel het vermoeden had dat het om vruchtwater ging en stuurde me door naar het Amphia in Breda. Daar aangekomen op de triage afdeling werd er eerst een echo gemaakt, daar bleek dat onze kleine man juist heel veel vruchtwater had. De gyn haalde mbv een speculum een monstertje vocht uit mijn vagina en constateerde ook dat het ging om vruchtwater, ik moest voor de derde keer deze zwangerschap worden opgenomen.

  Ik werd op een kamertje alleen gelegd en om 23 uur besloot ik voor de nacht nog even naar het toilet te gaan, op het toilet begon het vruchtwater eruit te stromen net als gewone urine, niet een goed teken want van mijn 23 weken grote buik was inmiddels niks meer over.

  Woensdag 21 november,
  De arts assistent kwam op bezoek en vertelde me dat ze in Breda niks voor onze baby kunnen doen mocht hij met deze termijn geboren worden, ik zou overgeplaatst worden naar Veldhoven, Antwerpen of Rotterdam. Ze zouden gaan bellen met Rotterdam om eaa te overleggen en te vragen of ze plek voor me hadden en of ze me überhaupt wilden behandelen mocht de baby komen want ik zit op dit moment op 23+5 en dat is op 2 dagen na nog niet de grens van 24 weken.

  Rond 10 uur krijg ik te horen dat ik wordt overgeplaatst naar het Sofia kinderziekenhuis in Rotterdam, rond 11 uurlig ik in de ambulance.
  Een gezellige rit gehad met de ambulance broeder waarbij ik zelfs weer een nieuwe klant voor het reisbureau heb geregeld, hoezo een hart voor de zaak terwijl je "ziek" bent.

  Om kwart voor 12 kom ik aan op de verloskamers van het Sophia alwaar ik weer opnieuw door de molen gehaald wordt. We beginnen met een prik sessie om o.a ook te kijken naar evt ontstekingen in mijn bloed, daarna gaan we door voor een echo.

  Tijdens de echo zien we eigenlijk meteen geen vruchtwater meer zitten, maar de kleine doet het verder goed en voor zover ze zien heeft hij geen bijzondere afwijkingen. De gynaecoloog spreekt met mij af dat er smiddags een neonatoloog langs komt om alles met ons te bespreken en alle risico's en mogelijkheden door te nemen, een heftig gesprek.

  We besluiten uiteindelijk om ervoor te gaan en mocht de kleine toch komen hem te laten behandelen om er alles aan te doen wat we kunnen, zo kunnen wij, mocht het uiteindelijk toch niet goed aflopen met de kleine nooit tegen onszelf zeggen dat we het misschien toch hadden moeten proberen.

  Ik heb om half 6 daarom mijn eerste prik met longrijpers gehad en ook antibiotica tegen infecties blijf ik krijgen.
  Morgen krijg ik rond half 6 savonds weer mijn 2e prik longrijpers en deze zullen aankomende vrijdag (24 weken) goed zijn aangekomen bij de kleine. Nu is het vooral afwachten en hopen dat ik geen weeën krijg. Vooralsnog waren de uitslagen van het bloed goed en zat er geen infectie in waardoor, mocht ik toch weeën krijgen ze me weeën remmers kunnen geven.

  Het is nu 22 uur en begin nu bijjhoorlijk moe te worden, gelukkig is het in mijn buikje nog rustig en we hopen dat dit nog eventjes blijft.

  Het klinkt raar, maar ik hoop dat ik nog lang in het ziekenhuis mag blijven, zolang ik hier nog lig ben ik in ieder geval nog zwanger en zit de kleine man nog lekker warm waar bij wezen moet.

  Mochten er meiden zijn die ook soortgelijks hebben meegemaakt, ik kom graag in contact. Stuur me dan aub een Pbtje.

  Groetjes Chantal
   
 2. kleintje88

  kleintje88 VIP lid

  17 nov 2008
  9.362
  0
  0
  Hey meid.

  Ik duim voor je en veel sterkte
  Knuffel voor jou en kleintje: blijf nog lang zitten!

  Sterkte
   
 3. adi

  adi Niet meer actief

  wat een heftig verhaal meid, ik duim heel hard dat je kleintje nog een poosje blijft zitten en zich goed blijft ontwikkelen!

  Is je buik nog rustig? Heb je ook weeënremmers gekregen met longrijping?
  Ik zal op een prematurenforum voor je navragen of er meiden met dezelfde ervaring.
   
 4. Swiebertje

  Swiebertje Actief lid

  15 apr 2012
  322
  0
  0
  NULL
  NULL
  Heel veel sterkte meid! Hoop dat jullie iig de 24 weken gaan halen...

  'Ken' op een ander forum een moeder bij wie de vliezen met 22 + een scheurtje kregen, maar bij haar is het gelukkig bij een scheurtje gebleven en inmiddels is 28 weken en mag ze d'r tijd thuis 'uitzitten' (thuismonitoring)...

  De 28 weken haal je misschien niet, maar elke dag is er één bij!
   
 5. chantal84

  chantal84 Fanatiek lid

  17 apr 2008
  1.981
  0
  0

  Mijn buik is gelukkig nog rustig, heb geen weeen dus krijg ook geen weeenremmers op het moment. Wel hebben mijn man en ik ervoor gekozen om vanmiddag te beginnen met de longrijpingsprikken.
   
 6. Vvlinder

  Vvlinder Fanatiek lid

  24 jun 2012
  2.981
  0
  0
  helpende zorg
  limburg
  Ik duim ook mee!!
  Sterkte!!
   
 7. nijnja

  nijnja Fanatiek lid

  2 mei 2007
  1.177
  0
  0
  docent
  Haarlem
  Wat goed dat ze wel longrijpingsprikken hebben gegeven. En hopelijk mag je er straks heel veel dagjes bij tellen.
   
 8. Soda Pop

  Soda Pop Niet meer actief

  Lieve meid,

  Ik heb hier ook totaal geen ervaring mee, maar wil jullie ontzettend veel geluk en succes en alle goeds toewensen!!! Ik ben zo blij dat ze ook in het ziekenhuis met jullie de baby een kans geven... We kunnen alleen maar hopen nu... Wensen dat alles goed gaat komen en dat er een gezond mannetje ter wereld mag komen!!! Hou je taai meis! En natuurlijk je man en lieve schattie en iedereen om je heen ook alle steun gewenst!!!

  Liefs San
   
 9. jedalin

  jedalin VIP lid

  4 nov 2008
  12.670
  0
  0
  Lieverd, ik denk aan je en zal elke dag duimen dat de dag rustig voorbij mag gaan. Het zullen lange dagen worden, maar alles voor de kleine man.
  Sterkte. Dikke knuffel aan M, hij zal z'n mams even een poosje moeten missen... :(

  Knuffel!
   
 10. spikkeltje

  spikkeltje Niet meer actief

  sterkte!! ik duim voor jullie,!! knuffel
   
 11. Johannal

  Johannal Fanatiek lid

  28 jan 2009
  3.119
  0
  0
  Och lieverd... Ik heb je verhaal gelezen wat heftig toch zeg. Ik kom morgen even wat uitgebreider reageren maar alvast een knuffel voor jou en je mannetje... Pffff blijf zitten hoor kleintje! Ik hoop op een wonder voor jullie.
   
 12. julia1984

  julia1984 Fanatiek lid

  9 feb 2012
  2.241
  1
  36
  NULL
  NULL
  sterkte meid, heftig allemaal.
   
 13. mamaSylvia1975

  mamaSylvia1975 Fanatiek lid

  25 apr 2012
  1.106
  0
  0
  huismama
  ergens in overijssel
  Jeetje zeg!
  Wat heftig!
  Ik hoop dat de kleine nog een tijdje bij je in de buik blijft, elke dag is er 1tje bij!
  Heel veel sterkte!
   
 14. Gwenolyn

  Gwenolyn VIP lid

  13 jan 2009
  7.069
  0
  0
  Mijn hemel, wat heftig.

  Ik hoop dat je een rustige nacht hebt gehad, en nog heel wat weken in het ZKH mag doorbrengen met je baby in je buik.
   
 15. chrissie2207

  chrissie2207 Actief lid

  7 jan 2012
  100
  0
  0
  wat een heftig verhaal.
  ik zou voor je duimen dat de kleine nog een mooi poosje kan blijven zitten.
  Sterkte !
   
 16. KiRaSeSe

  KiRaSeSe Fanatiek lid

  10 sep 2012
  3.187
  0
  0
  Noord Holland
  Sterkte en dat kleine maar zo langggggg mogelijk blijft zitten!!!
   
 17. kleintje88

  kleintje88 VIP lid

  17 nov 2008
  9.362
  0
  0
  Hoezo iemand moed in praten? pfff
  Ik lag eens naast iemand in het ziekenhuis die bij 24 weken gebroken vliezen had en dat kindje werd uiteindelijk met 34 of 35 weken geboren... Dus het wil niet meteen zeggen dat zo n kindje dan snel geboren wordt

  Ik duim voor je meid dat dat bij jou ook zo gebeurd en dat hij nog lang blijft zitten!
   
 18. babyhope

  babyhope VIP lid

  23 jun 2009
  14.551
  3
  38
  zp zp zp zp zp zp zp zp zp
  somewhere
  Oh ts wat een naar berichtje. Ik ga flink voor jou en je baby duimen meid.
  Hoe is vannacht de nacht verlopen?

  Idd swiebertje het is niet echt een gepaste zin. Maar ik denk dat je het niet zo bedoelde.
   
 19. isabella1980

  isabella1980 Actief lid

  16 nov 2009
  268
  0
  0
  Wat moeilijk zeg, sterkte! Wat een pittige zwangerschap heb je met al die opnames en dan heb je thuis ook nog eens een peutertje rondlopen. Heel mooi hoe je beschrijft dat je desondanks hoopt dat de opname nog een tijd duurt en je kindje nog zolang mogelijk bij je kan dragen. Ik ga daar ook voor duimen.

  Een heel andere situatie, termijn in elk geval, maar bij mij zijn de vliezen gebroken bij 34 weken. Ik ben toen opgenomen in het ziekenhuis, niet geremd (eerder wel bij 27 weken ivm weeen), en afwachten i.p tot 37 weken opname, dan zou ik ingeleid worden mocht de bevalling nog niet zelf op gang gekomen zijn. Precies een week later zette toen bij mij alsnog de bevalling in, wel, nadat ik die dag beduidend minder bedrust gehouden heb (ik weet niet of dat er wat mee te maken heeft gehad).

  Gedurende mijn opnames heb ik idd ook verschillende vrouwen meegemaakt die ondanks vroege gebroken vliezen met flinke bedrust hun kindje toch nog een hele poos bij zich konden dragen!
  Hoop zo dat je dit kindje ook nog een tijd mag dragen, maar wil je ook succes wensen met opname want dat is ook niet gemakkelijk.
   
 20. LieseLeentje

  LieseLeentje VIP lid

  18 sep 2008
  5.218
  24
  38
  Vrouw
  Pfft wat een lastige zwangerschap.

  Goed dat ze evengoed de longrijpingsprikken gegeven hebben. Het zijn pittige prikken, maar kunnen heel handig zijn als je uk wel te vroeg komt.

  Ik hoop dat je ukkie nog een hele flinke tijd binnen blijft!
   

Deel Deze Pagina