36 weken zwanger, ineens hoge bloeddruk

Discussie in 'Onderzoeken en echo's' gestart door Tum83, 24 sep 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Tum83

  Tum83 Niet meer actief

  Hallo allemaal.

  Ben nu 36 weken zwanger, bij een routine controle van vorige week bleek mijn bloeddruk van 120/70 ineens gestegen naar 130/80. Niet echt hoog vond ik zelf maar nu heb ik volgende week weer een controle om de bloeddruk weer te controleren.

  De symptomen waar ik nu op moet letten vind ik nog al vaag aangezien iedere zwangere vrouw hier last van (kan) hebben:
  - hoofdpijn
  - misselijk/braken
  - vocht vasthouden
  - pijn hoog in de buik
  - sterretjes zien
  Behalve misselijkheid en braken heb ik wel eens last van de overige klachten in de lijst.

  Heeft iemad hier ervaring mee? Moet ik me zorgen maken?
   
 2. Kari37

  Kari37 Fanatiek lid

  19 nov 2009
  2.571
  1
  0
  Mijn bloeddruk ging in de laatste week van mijn zwangerschap ineens omhoog, 135/80.

  Ik vond het zelf niet zo hoog eigenlijk maar moest van mijn verloskundige elke ochtend naar het medisch centrum (spanje) om mijn bloeddruk te laten meten!

  De boven- en onderdruk liepen op een gegeven moment op tot 140/85 en toen werd er bij gezegt dan wanneer de bloeddruk 140/90 zou zijn ik meteen naar de eerste hulp in het ziekenhuis moest gaan.
  Heb nooit last gehad van de klachten die jij beschreef waarop je moet letten, maar ik denk dat je vanzelf wel merkt als dat aan de orde is.
  Hield wel ontzettend veel vocht vast overigens.

  Zover is het niet gekomen gelukkig en ben op 40+1 weken met keizersnede (maar dat had niets met de bloeddruk te maken)bevallen van onze dochter.

  Probeer lekker te ontspannen en bij tijds naar bed te gaan en succes in de laatste weekjes.
   
 3. nana33

  nana33 VIP lid

  17 nov 2008
  5.537
  0
  0
  Ik vind het wel een beetje vreemd dat dit als hoog gezien wordt. Een onderdruk van 80 is volgens mij redelijk normaal en 130 is weliswaars iets, maar niet dramatisch hoger. Bij mij schommelt mn bloeddruk de gehele zwangerschap zo tussen de 110/60 en 130/80 en de vk heeft altijd gezegd dat mn bloeddruk prima was. Ik hoefde ook neit vaker dan de standaard controles langs te komen. Vraag me nu af of mijn bloeddruk dan ook niet beter in gaten gehouden had moeten worden? (laatste x was ie gelukkig wel 110/60).
   
 4. mirjam 28

  mirjam 28 Actief lid

  12 okt 2008
  181
  0
  0
  ja ik heb hetzelfde mee gemaakt werd uit eindelijk door gestuurd naar het ziekenhuis daar moest ik om de twee dagen terug komen en er werd al zeer snel duidelijk dat ons kindje voor de 41 weken geboren moest worden anders werd ik ingeleid. ben twee weken in het ziekenhuis op controle geweest en onze luuk is uiteindelijk met 39 weken en 5 dagen geboren spontaan en had nadien nergens meer last van en mocht dezelfde middag naar huis normaal gesproken moet je 24 a 48 uur blijven bij een te hoge bloeddruk
   
 5. marooz

  marooz Fanatiek lid

  3 jun 2008
  1.444
  0
  0
  pedicure
  Leeuwarden
  verhooge bloeddruk is vanaf 140 bovendruk en 90 onderdruk, misschien extra voorzorg omdat ie nu wat stijgt, maar die stijging aan het einde van de zwangerschap is juist ook weer heel normaal.
  Vind hem helemaal niet hoof hoor!
   
 6. Wortel

  Wortel Fanatiek lid

  8 okt 2010
  3.473
  0
  36
  Hier met 35 weken verhoogde onderdruk en kwam meteen onder controle bij het ziekenhuis. Ben 2,5 week opgenomen geweest. Ons kindje is met 38 weken gehaald, mede ook omdat hij een groeiachterstand van 3 weken had en te weinig vruchtwater. Ze nemen dan gewoon geen enkel risico.
  De klachten ga je echt wel herkennen als ze bij je bloeddruk horen. Negeer ze niet wat het kan het begin van HELLP zijn. Rust is nu ook heel belangrijk ookal voel jij je prima. Ik weet hoe moeilijk dat is en wil je dan ook veel succes wensen en natuurlijk ook gewoon een hele fijne zwangerschap!
   
 7. tresje

  tresje Fanatiek lid

  13 jun 2011
  2.414
  0
  36
  NULL
  NULL
  ik had t bij alle 2 mn zwangerschappen.
  de laatste weken ging mn bloeddruk omhoog!
  onderdruk was zelfs 90!
  ik moest naar het zknhuis aan het ctg en onderzoek.
  alles was gewoon goed!
  maak je niet al te druk, maar hou wel je lichaam in de gaten.
  xxx
   
 8. raspberry

  raspberry Niet meer actief

  Het gaat er vooral om dat de combinatie van (een paar van) deze symptomen kan duiden op te hoge bloeddruk, die zwangerschapsvergiftiging kan veroorzaken.
  In dat laatste geval moet je scherp onder controle gehouden worden.
  Het zijn overigens geen klachten waar iedere zwangere op het eind van de zwangerschap last van heeft, dus neem ze wel serieus, als je er last van hebt!
  Mijn schoonzusje heeft er mee doorgelopen, ging niet naar de controle van de VK, (want ze had griep, dacht ze), en is uiteindelijk met HELPP-syndroom in het ziekenhuis terecht gekomen, waar mijn neefje met 40 weken zwangerschap gehaald is en maar 1900 gram woog, (43 cm), en zij alles ternauwernood overleefd heeft, (ze negeerde deze klachten dan al wel vanaf week 34/35 geloof ik).

  Daarmee wil ik geen paniek zaaien, want zoals je leest zijn er ook voldoende ervaringen dat het allemaal reuze mee viel, maar laat dat oordeel aan je VK over, die is opgeleid om in te schatten hoe je toestand is!
   
 9. moontje2008

  moontje2008 VIP lid

  7 aug 2008
  9.305
  38
  48
  Vrouw
  Docente Engels
  Achterhoek
  Het ligt ook aan je startpunt, als je eerst 60 hebt en dan opeens 80 dan kan er idd wat aan de hand zijn..

  Mijn bloeddruk is altijd wat hoger (stollingsafwijking) en voor mij is 80 erg mooi.. Al mocht ik wel in het ziekenhuis blijven toen ie 110 was :$ en ik heb nooit ergens last van gehad..
   
 10. Chiggy

  Chiggy VIP lid

  29 aug 2010
  12.854
  0
  36
  Rotterdam
  Ik had precies dezelfde klachten als jij. Echt ziek voelde ik me niet, maar helemaal fit was ik ook z├ęker niet... Beetje zo'n onbestemd gevoel.
  Ik moest een week later terugkomen, en toen was mijn bloeddruk nog iets gestegen (niet extreem hoog)
  Ik ben doorgestuurd naar het ziekenhuis voor urine en bloedonderzoek op vrijdag. Ik bleek ook eiwitten in mijn urine te hebben.
  Zaterdag moest ik terugkomen om deze onderzoeken te herhalen, er was geen verbetering en zondagochtend hebben ze me ingeleid en ben ik bevallen met 38+2.
   
 11. misslisa

  misslisa Fanatiek lid

  8 feb 2010
  1.675
  0
  0
  Ik heb ook vanaf 36 weken last van een hoge bloeddruk gehad 140/90. Ik werd meteen naar het ziekenhuis gestuurd, en daar aangekomen was mijn bloeddruk nog hoger. Ik werd toen opgenomen en ondanks dat ik medicijnen voor mijn bloeddruk kreeg bleef mijn bloeddruk aan de hoge kant 135/85. Ik moest toen ook nog 24 uur lang urine opvangen om uit te wijzen of het geen zwangersschapsvergifting was, gelukkig had ik dat niet. Ik had die symptomen er trouwens ook met vlagen bij! Met 38,3 ben ik ingeleid.
   
 12. Tum83

  Tum83 Niet meer actief

  Hallo allemaal!

  Bedakt voor de reacties!

  Ben iets eerder voor controle gegaan omdat ik me toch zorgen maakte.
  Bloeddruk was iets gezakt en ze hebben gelijk de eiwitten in mijn urine gecontroleerd, deze waren iets verhoorgd maar niet dramatisch.

  De baby loopt twee weken voor in groei dus die is al lekker groot en wordt waarschijnlijk een 8 ponder volgens de vk dus die komt in ieder geval niets te kort! (zw. suiker is uitgesloten, is gewoon lekker mollige baby!).

  Maandag weer controle, ook moet ik weer urine meenemen zodat de eiwitten gecontroleerd kunnen worden, doet de vk gelukkig zelf.
  Hierdoor ben ik gerust gesteld. Het wordt allemaal gelukkig nauw in de gaten gehouden dat geeft me rust!
   
 13. loesje26

  loesje26 Bekend lid

  5 feb 2009
  721
  0
  16
  rayon manager farmacie
  Oosterhout
  Ik ben afgelopen maandag ineens opgenomen omdat mijn BD ook te hoog was 130/85... Normaal gezien is dit geen hoge bloeddruk maar voor een zwangere liggen de grenzen iets anders (normaal idd 140/90 hoewel ze tegenwoording iedereen onder de 130/80 willen hebben...) Maar het gaat vooral om de onderdruk, die mag niet hoger worden dan 90-95, dan wordt de druk op de vaten in je organen te hoog en kunnen je lever en je nieren het moeilijk krijgen en dat meten ze in je bloed en in je urine (de eiwitten..)
  Maar ook bij mij was het alleen mijn BD die hoog was en ik had klachten als hoofdpijn en misselijk.
  Maar ik vind het fijn dat ze zo alert zijn, beter zo dan dat je aan je lot word over gelaten en ze niets doen toch?
  Inmiddels weer lekker thuis en moet het wel rustig aan doen om de BD laag te houden.
  Maar luister goed naar je lichaam en trek gewoon aan de bel bij de VK, vinden ze alleen maar goed!
   

Deel Deze Pagina