9 weken echo

Discussie in 'Onderzoeken en echo's' gestart door MamaMiaatje, 11 jan 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 1. Hallo,

  Ik zou graag jullie ervaringen willen weten met een echo bij 9 weken zwangerschap.
  Kun je het hartje dan al horen kloppen of alleen zien kloppen?
  Is het een inwendige of uitwendige echo?
  Kun je al bewegingen zien bij kindje?
  Zie je al armpjes en beentjes?

  Bedankt voor jullie antwoorden!
   
 2. Ik heb bij mijne eerste een echo gehad inwendig met 8+6 dagen en zag alleen een soort walnood idee.
  En heb het hartje toen horen kloppen.

  Bij mijn 2e zwangerschap kreeg ik hem uitwendig,. met precies 7 weken..zag toen een heel mooi worpje met beginnende armpjes en beentjes.
  Maar het hartje heb ik zien kloppen maar er naar luisteren mocht niet.
  Waarom..? geen idee volgende mij was dat schadenlijk ofzo..

  Maar met 9 weken zie je al heel iets mooi's maar of het ook beweegt dat denk ik niet.
  Met de 12 weken zoizo,.dan kan het al door heel je baarmoeder heen stuiteren!!
   
 3. Het hartje kun je in ieder geval zien kloppen, en bij mij kon je het ook horen (via de echo)
  Ik heb een uitwendige echo gehad, al moeten ze nog wel ver naar beneden gaan met het apparaat om het kindje te kunnen zien. Maar bij mij was het goed te doen.
  Het kindje kun je al zien bewegen ja!
  Armpjes en beentjes.. ik weet het met de 12 weken echo wel, maar met de 9 weken echo weet ik het gewoonweg niet meer. Ik heb op de echo gekeken en daar kon ik vaag iets zien. Maar ik heb inmiddels zoveel echo's gehad dat ik dat niet meer precies weet.

  Groetjes!
   
 4. Ik heb vandaag mijn echo gehad en ik ben 9 weken en 1 dag zwanger.
  Ik heb een uitwendige echo gehad en wij zagen het hartje kloppen. Je ziet stompjes waar de armpjes en beentjes komen en het was ongeloofelijk aan het spartelen. Ik vond het echt geweldig om te zien.

  Hoop dat je hier wat aan hebt.
   
 5. Hier ook met 9wkn een duidelijk kloppend hartje
  En al duidelijk een vorm en armpjes en beentjes (heel klein)
  Je ziet dan echt dat er een lief klein mensje groeit!

  Geniet ervan!!!!
   
 6. Ik heb met 9 weken ook een echo gehad, gewoon uitwendig (met een volle blaas) en een hartje gehoord en idd de uitstulpingen ook al van benen en armen gezien.
  Erg mooie en duidelijke echo!

  Veel plezier!
   
 7. Ik had de eerste echo met 9w2d, die was inwendig (mijn vk doet echo's tot 12 weken per definitie inwendig). We konden het hartje duidelijk zoen kloppen, luisteren deden ze toen niet (week later wel met de doptone). Je kon duidelijk stompjes zien waar armpjes/handjes en beentjes/voetjes uit zouden gaan groeien. Baby'tje wapperde een beetje met die stompjes en strekte en kromde de rug een beetje.

  Er staan fotootjes van in mijn album, geloof ik :)
   
 8. Bedankt dames voor jullie reacties!
  Het maakt mij trouwens niet uit hoor of de echo inwendig of uitwendig is, maar was gewoon even benieuwd.
  Dus sommigen van jullie hebben het hartje gezien en een aantal hebben het ook echt gehoord?
   
 9. Ik zou voor een inwendige echo gaan als je mag kiezen. De eerste met 7 weken had ik inwendig en gister de termijn echo mocht ik kiezen. Ze raadde wel de inwendige aan omdat het dan allemaal nog veel mooier en duidelijker te zien is. Ben blij dat ik het weer inwendige heb laten doen. Zo mooi duidelijk en wat een verschil met iemand die hem uitwendig heeft gehad. Ze zei ook dat ze bij een uitwendige zo hard op de buik moest drukken.
   
 10. Ik heb er 1 met 9 wkn 5 dgn gehad, eerst uitwendig, was wel redelijk goed te zien, maar voor duidelijker beeld adviseerde ze me inwendig te doen. Nou graag, toen zagen we onze spruit vrolijk rondspartelen en het hartje flink kloppen (gehoord pas met 12 weken). En wat een verschil zeg, zoveel duidelijk dan de uitwendige echo. Met 13 weken was de uitwendige echo wel heel mooi duidelijk.
   
 11. Ik zou voor een inwendige echo gaan als je mag kiezen. De eerste met 7 weken had ik inwendig en gister de termijn echo mocht ik kiezen. Ze raadde wel de inwendige aan omdat het dan allemaal nog veel mooier en duidelijker te zien is. Ben blij dat ik het weer inwendige heb laten doen. Zo mooi duidelijk en wat een verschil met iemand die hem uitwendig heeft gehad. Ze zei ook dat ze bij een uitwendige zo hard op de buik moest drukken.
   
 12. Hier met 9 weken ook een inwendige echo gehad. Hartje was toen duidelijk hoorbaar en zichtbaar, zou ook voor inwendig gaan, is gewoon duidelijk
   
 13. In mijn album staan echofoto`s met 9 wk, 1 met 9 wk precies en 2 van 9wk5d, wel inwendige echos, maar vooral de tweede, met nieuwe apparatuur was alles al heel goed te zien!
   
 14. Of het hartje te horen is, is vooral afhankelijk van de apparatuur die je VK of gyn heeft.
  Horen met de doptone zal ws niet gaan.
  En bij deze termijn zou je idd heel zeker weten een hartje moeten hebben, is dat niet zo, dan is het goed mis :(
   
 15. Haai! Ik had bij 9 weken en 3 daen een echo en wij zagen het hartje kloppen en de baby bewoog met armpjes en beentjes!! :-> echt het bijzonderste moment ooit!
   

Deel Deze Pagina