Aaa-ligging

Discussie in 'Stel je vraag aan de verloskundige' gestart door Giulietta, 31 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Giulietta

  Giulietta Actief lid

  29 mrt 2011
  366
  0
  16
  NULL
  NULL
  Hallo verloskundigen,

  Ik ben vandaag 37+4 weken van mijn 1e kindje en heb een aantal echo's gehad de laatste weken, waaronder gister de laatste. Bij elke echo lag ons kindje in de beruchte sterrekijker ligging. De ligging van de rug wisselt nog regelmatig van links naar rechts en andersom. Ook is het al goed ingedaald. Kan het kindje nog draaien voor de bevalling?
  Daarnaast is ons kindje ook niet de kleinste, ik zie nu heel erg tegen de bevalling op. Is er nog iets wat ik kan doen zodat de kleine toch in de goede positie komt te liggen, of moet ik de natuur haar gang laten gaan?

  Alvast bedankt voor het antwoord!

  Groetjes Giulietta
   
 2. Brigitte

  Brigitte VIP lid

  25 sep 2006
  6.432
  1
  36
  Hoi Giulietta,

  je kunt er zelf niets aan doen. Er zijn veel kindjes die nog niet liggen zoals het hoort aan het eind van de zwangerschap, zelfs bij het begin of tijdens de bevalling. Tijdens de weeen kunnen we beter anticiperen op de ligging van het kindje (door een toucher) en dan leggen we jou op de linker of rechter zij en dan draait het kindje vaak goed als het bv in Aaa ligt. Dus nu is het niet erg, een kindje beweegt en draait nog tot het eind. Ook een groter kindje. Dus maak je van tevoren niet teveel zorgen, je kunt er niets aan doen.

  Groetjes Brigitte
   

Deel Deze Pagina