Hoi dames Vanavond met een vriendin ergens wat gaan eten. Mijn vriendin had de tiramisu en ik had een chocoladetaartje. Halverwege vroeg ik me af of ik dit wel mocht. Heb het laten staan maar twijfel nu enorm of ik niks verkeerds heb gegeten. Verschrikkelijk dit! Wat denken jullie?
Zoals ik weet zit er rauw ei en af en toe alcohol in. Beter had je dit dus niet kunnen eten, maar de tijd terugdraaien is natuurlijk lastig dus probeer je er niet te druk om te maken want je kunt er toch niets meer aan doen nu. Voel je je er vooral niet schuldig over, het ging niet expres.
Ja, wij hebben niet mee staan kijken bij de kok natuurlijk. Maar meestal worden in restaurants wel gepasteuriseerde eieren gebruikt als ze rauw ei gebruiken. en het is natuurlijk wel verwarmd, maar weet niet hoe warm het precies van binnen wordt. Het ziet er super lekker uit, wel zonde. Ik denk niet dat je er wat van op zult lopen, in het ergste geval misschien een voedselvergiftiging, maar die kans is al heeeel erg klein. Ik denk dat ik het gewoon op had gegeten.
Heb het aan de bediende gevraagd die aangaf dat ze het kant en klaar krijgen en niet zelf maken. Ze warmen het alleen op en serveren dit bij vraag. Ga er vanuit dat er dan geen rauwe ei in zit als ze het kant en klaar krijgen, toch?
Bij deze zat er geen alcohol in dat had ik dan weer wel gevraagd haha! Heb 2 happen genomen en de rest laten staan voor alle zekerheid.
Oh zonde. Ik zou t op dat moment hebben gevraagd in het restaurant bij twijfel. Wat voor ei ze hebben gebruikt weet je niet, maar rauw ei is vervelend voor jou als zwangere omdat je er ziek van kan worden (Salmonella) maar niet voor je kindje. Ik ben altijd wel voorzichtig maar had dit wel gegeten... Edit zie nu dat ze t zo geleverd krijgen, dan kan ik me niet voorstellen dat er rauw ei in zit. Je hoeft je niet schuldig te voelen, je bent heel voorzichtig geweest door na te vragen en alsnog te laten staan.
En dan had je rauw ei op? Dat is niet gevaarlijk voor je kindje. Je kunt er hooguit salmonella van krijgen. En hoe vaak hoor je nu dat mensen in een (goed) restaurant salmonella krijgen van een toetje ... Jammer dat je het niet op hebt gegeten!
Echt jammer van zo'n lekker taartje! Had het ook gewoon opgegeten. Volgens mijn gyn mag ik ook verse chocomousse waar dus rauw ei inzit. Kan echt geen kwaad volgens hem. Het moet gewoon heel vers zijn en niet al een dag in de koelkast hebben gestaan. Daarbij werken de meeste restaurants met gepasteuriseerd ei. Niet zo bang zijn voor toetjes, is echt zonde.